25 Nisan 2024 Perşembe

11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ   16:08   İZMİR`DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI... TABİP ODASI BAŞKANI KAYNAK: SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR. SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA, HİZMET YOK   15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI  
 
     
   

Mersin Üniversitesi’nden MESKİ Tesislerine Tam Not


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Tesislerini, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı’na bağlı öğretim görevlileri ve asistanları ziyaret ettiler ve yerinde incelemede bulundular.

 

Tarih : 2 Temmuz 2018 Pazartesi 12:04   Okunma : 979

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı  Başkanlığında  görev yapan öğretim görevlileri ve asistanlardan oluşan 12 kişilik teknik grup, ilk önce  Genel Müdürlüğümüze bağlı bulunan, 390.000 m3/gün kapasiteli Berdan İçme suyu Arıtma Tesisini ziyaret ettiler. Berdan İçme suyu Arıtma Tesisini ziyarete gelen gruba konusunda uzman MESKİ yetkililerince; içmesuyunun nasıl elde edildiği, ham suyun kaynağından tesise geliş aşamaları, havza koruma çalışmaları, ham suyun ne şekilde arıtıldığı, musluğumuzdan akan suyun Toroslardaki kaynağından başlayarak tüketiciye ulaşıncaya kadar her gün izlenmesi ve denetlenmesi, tüketicilerimize ve abonelerimize gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiği konusunda teknik bilgiler verildi. Grup daha sonra ham suyun geldiği Berdan Baraj gölünde yerinde incelemelerde bulundular.

Ayrıca hayata geçirilen altyapı çalışmaları ile Türkiye’nin en kaliteli sularından birini Mersinlilerin musluklarına ulaştıran MESKİ, Berdan Baraj Gölü’nün korunmasına yönelik faaliyetler, altyapı projeleri ve yüksek teknoloji arıtma tesisleri ile Berdan Gölü’nden ve il genelindeki yeraltı ve yerüstü kaynaklarından vatandaşların musluklarına ulaşana dek içmesuyunun tüm değerlerinin belirlenmesi ve geçtiği aşamaların 24 saat izlenmesi için, şehrin su güvenliğinin sağlanması ve korunması açısından önemli olan, TÜRKAK Tarafından TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardını sağlamış ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip Merkez Su Analiz Laboratuvarının yanı sıra MESKİ Makina parkına kazandırılan Gezici Su Analiz Laboratuvarı ile de ilgili bilgiler verildi.

“Mersinliler gönül rahatlığı ile musluklarından akan suyu içebilirler”

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Caferi Tayyar Şaşmaz “Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Asistanlarımızla beraber MESKİ Berdan İçme suyu Arıtma Tesislerini inceleme fırsatımız oldu.  Berdan İçme suyu Arıtma tesisine eğitim amaçlı bir gezi düzenledik. Bu gezideki amacımız halk sağlığı açısından  hayati öneme sahip olan içme ve kullanma suyunun nasıl temin edildiğini, nasıl içilebilir hale geldiğini yerinde görmek ve incelemekti. Buradaki izlenimlerimiz sonrasında MESKİ Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisinde Berdan Barajından alınan suyun her aşamasını inceledik. Suyun  son noktaya ulaşana kadar büyük bir titizlikle işlenip, içilebilir hale getirildiğini gözlemlemiş olduk. Bu hizmetleri sunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz. Mersinde yaşayan herkes gönül rahatlığıyla musluklarından akan suyu güvenle içebilir ve kullanabilir.” diye konuştu.

“Atık su arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının büyük kısmı tesisin ürettiği enerjiden karşılanmaktadır”

Berdan İçme suyu Arıtma Tesisini ve Baraj gölü incelemelerinden ardından, Genel Müdürlüğümüze bağlı faaliyet göstermekte olan Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret ettiler. Tesis yetkilileri tarafından Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı’na bağlı öğretim görevlileri ve asistanlarına  Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi gezdirilerek yapılan iş ve işlemler hakkında bilgi verildi. Tesis yetkilileri tarafından, atık su arıtımı, enerji üretimi, çamur bertarafı ve solar kurutma üniteleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Geziden oldukça memnun kalan öğretim görevlileri ve asistanları “Karaduvar Atık su Arıtma tesisi hakkında son derce önemli bilgi sahibi olduk. Ayrıca tesisin elektrik ihtiyacının büyük kısmının tesisteki işlemler sonucu oluşan arıtma çamurunun değerlendirilerek üretilen yeşil enerji ile karşılanması, bu sayede fosil yakıt tüketiminin ve karbon salınımının da azaltılması, ayrıca Türkiye’de ilk solar kurutma ünitesinin söz konusu tesiste olması dikkatimizi çekti. Bunun yanı sıra tesisin çıkış suyu kirlilik yükünün de çok düşük olması özellikle Akdeniz kıyılarının temizliği açısından büyük önem taşımaktadır. Tesis hakkında aldığımız bilgiler ve tesisin yerinde görülmesi bizler için çok faydalı oldu.” şeklinde konuştular.

“Çevre bilincine önem veriyoruz”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Tesislerimizi yakından görmek ve incelemek için üniversitelerimizden yoğun talep almaktayız. Tesislerimizi ziyaret ederek bilgilenmeleri çevre bilincinin geliştirilmesi yönünden de ayrı bir önem taşıyor. İnanıyoruz ki; sürdürülebilir kalkınma ancak bilimle çevresel duyarlılığın kesiştiği bir düşünce kararlılığı ile mümkün olmaktadır. Berdan İçme suyu Arıtma Tesisimiz  ile Mersinde su musluktan içilir anlayışı, Atıksu Arıtma Tesisi ve tesisin güzel kentimize sağladığı yararlar ile MESKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında genel bilgilerin aktarıldığı ve üniversitelerimizin öğretim görevlilerinin  ve öğrencilerimizin sorularının cevaplandırıldığı bu tür gezileri programlı bir şekilde sürdüreceğiz. denildi.

Paylaş :
Etiketler :  meski, mersin büyükşehir belediyesi, mersin üniversitesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA