19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Aktif yaşlanma evi Antakya’ya örnek olacak..


Mezitli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi projesi büyük ilgi görüyor. Yakalanan başarı üzerine Antakya Belediyesi, aynısını Antakya’da gerçekleştirmek için Mezitli’de incelemelerde bulundu.

 

Tarih : 3 Mart 2017 Cuma 00:32   Okunma : 1513

Anne karnından başlayarak her bireyin kaliteli yaş almasını hedefleyen Mezitli Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi, başka şehirlerin de ilgisini çekti. İleri yaştaki vatandaşları, yaşlıları psikolojik ve sosyal açıdan rahatlatacak spor, sağlıklı yemek yapımı, ahşap boyama, takı tasarım, dekoratif el sanatları, obje yapımı, bahçe çalışmaları, koro, folklor, dans, sinema etkinliği, bilgilendirme toplantıları yapma imkanı buldukları Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi Antakya Belediyesi’nden konukları ağırladı. Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevki Serin’in başkanlığında bir ekip Mezitli’ye gelerek incelemelerde bulundu. Mezitli Belediyesi İş ve Proje Geliştirme Sorumlusu Hürrem Betül Levent Erdal ve Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi yöneticisi Emine Koca’dan bilgi alan ekip, çalışmaları da izleme fırsatı buldu.

 

PROJEYİ ANTAKYA’DA UYGULAMAK İSTİYORUZ

Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi’nin yanı sıra Mezitli Belediyesi’nin yaşlılar için yaptığı çalışmaları inceleyen Serin, aynı projeyi Antakya’da uygulamak istediklerini söyledi.

Mezitli Belediyesi tarafından projenin başarıyla uygulandığını bu nedenle yerinde görmek için geldiklerini ifade eden Serin, “Uygulamayı her yönüyle incelemek için ve bilgi almak için Mezitli’ye geldik. Gördüğümüz tablodan çok etkilendik. Mezitli Belediyesi’ni, pek çok projesinde olduğu gibi bu Aktif Yaşlanma Evi projesini de başarıyla uyguladığı için teşekkür etmek gerekiyor” dedi.

 

KISA SÜREDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen Aktif Yaş Alma Evi projesinin açılmasından sonra kısa bir süre geçmesine karşın gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  “Emeklilerin en yoğun yaşadığı ilçe olan Mezitli'de, Alzheimer Derneği'nin de görüşünü alarak Aktif Yaşlanma Evi'ni yaptık. Burada uzmanlar eşliğinde yaşlılarımıza yönelik olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Kısa sürede bu denli ilgi görmesi bizi elbette mutlu ediyor. Hayırsever Gülbahar Özmen ve çocuklarının desteği ile açtığımız Aktif Yaşlanma Evi, önümüzdeki süreçte daha büyük bir projeyle hayata geçireceğimiz Aktif Yaşlanma Merkezi içinde iyi bir pilot uygulama oldu. Projemizi başarıya ulaştıran başta Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Ayşe Özge ve Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi yöneticisi Emine Koca olmak üzere tüm gönüllülerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Mezitli Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, Gülbahar Özmen, Aktif Yaşlanma Evi, Antakya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA