20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Mersin’de Şehir Merkezi Noktalarına Danışma Stantları


Ortaokulu tamamlayan ve önümüzdeki yıl liselere okuyacak olan 8.sınıf öğrencileri ve ailelerini liselere heyecanı ve telaşı başladı. 2 Temmuz tarihinde başlayan tercih işlemleri 13 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.

 

Tarih : 2 Temmuz 2018 Pazartesi 16:53   Okunma : 1652

Stantlarda Öğrenci ve Velilere Rehberlik Yapılıyor

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu ilk defa uygulanan liselere geçiş ve yerleşme sürecinde öğrenci ve ailelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek üzere örnek bir uygulamaya imza atarak şehir merkezi ve ilçelerde merkezi konumda bulunan alanlara Liselere Geçiş Tercih Danışma stantları kurdu.

Alışveriş merkezleri, ortak alanlar ve insanların yoğun kullandığı bölgelerde kurulan danışma noktalarında uzman öğretmen ve yöneticiler tarafından öğrencilerin lise geçiş tercih işlemleri anlatılıyor ve rehberlik yapılıyor.

Ortaokulu Bitiren Bütün Öğrenciler Tercih Yapacak

2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlayan öğrenciler ile Açık Öğretim Ortaokulundan mezun olmuş olan bütün öğrenciler liselere yerleşmek üzere tercih işlemi yapacaklar.

Sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacak. Sınavsız ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre öğrencilerin ikamet adresleri, okudukları ortaokul, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecekler.

Tercih Danışma Alanlarında Tercih ev Yerleştirme Süreci İle İlgili Her Türlü Bilgi Veriliyor

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehir merkezi ve ilçelerde merkezi konumda bulunan alanlara kurulan Liselere Geçiş Tercih Danışma standlarında tercih ve yerleştirme süreci ile ilgili her türlü bilgi veriliyor.

Koca: Bütün Öğrenci ve Ailelerine Ulaşarak Süreci En Sağlıklı Şekilde Sonlandırmak İstiyoruz

Bütün okullarda öğrenci ve aileler tercih işlemlerinde yardımcı olmak ve yerleştirme süreciyle ilgili bilgi vermek üzere danışma birimleri oluşturulduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, şehir merkezi ve bütün ilçelerde de en merkezi alanlara danışma noktaları oluşturarak ulaşılır olmayı sağladıklarını belirtti.

Bu yıl defa ilk uygulanacak olan liselere geçiş ve yerleşme sürecini en sağlıklı şekilde yürütmek için bütün okullarda velilere yönelik toplantılar yaptıklarını kaydeden Koca, afiş, broşür v.b bilgilendirici dokümanlar yayınlayıp dağıtımını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Danışma Stantları Son Güne Kadar Hizmet Verecek    

Şehir merkezi ve bütün ilçelerde oluşturulmuş olan danışma stantları tercih işlemlerinin sona ereceği güne kadar hizmet vermeye devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA