20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

"Mersin Sahilleri Kimsenin Çöplüğü Değil"


Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersinlilerin tepkilerine rağmen kurulan balık çiftliklerinin sayısının artarak, Silifke-Dana Adası mevkiine 10 balık çiftliğinin daha kurulma izninin verilmesine tepki gösterdi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2018 Salı 13:32   Okunma : 938

“ÇED OLUMLU RAPORLARININ İPTAL EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Mersin kıyılarına balık çiftliği kurulmasına 2008 yılından bugüne turizmcilerin, çevrecilerin ve bölge halkının karşı çıkarak mücadele ettiğini, buna rağmen Silifke Dana Adası mevkiine 10 tane daha balık çiftliğinin kurulacak olmasının Mersin’in geleceği açısından kabul edilemez bir karar olduğunu belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanına göre; Silifke-Dana Adası mevkiine balık çiftliği kurmak için; Kılıç Deniz Ürünleri, Apaz Su Ürünleri, Gündoğdu Su Ürünleri, M. M. Marin Denizcilik ve Süleyman Yıldızhan tarafından hazırlanan ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenmiş olup,  ÇED süresinin son aşamasında sona gelindiği belirtilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanında, ÇED raporunun son aşaması olan halkın katılım toplantısının 19 Temmuz’da yapılacağı duyurulmuş, ancak toplantının yeri ve saati belirtilmemiştir.

Muğla ve Antalya sahillerini kirletip turizmi tehdit eden kafes balıkçılığının Mersin’e kaydırılmasını kabul etmiyoruz. Mersin Akdeniz’in dünyaya açılan bir kapısıdır. Mersin,  geleceğini turizme dayamış bir kenttir. Mersin turizmini baltalayacak, buna zarar verecek her türlü girişime karşı çıkacağız. Mersin sahilleri hiç kimsenin çöplüğü değil. Denizimizi kirletecek, ekosistemimizi ve insan sağlığını bozacak olan balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. 2008 yılından bu yana ilimiz sınırları içerisinde denizde ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliğine izin veren tüm ÇED olumlu raporlarının iptal edilmesini talep ediyoruz.Mersin Barosu olarak bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“YASALARA AYKIRIDIR”

Yetkililerden, balık çiftlikleri konusunda daha radikal karar almalarını talep ederek, denizlerimizin ve kıyılarımızın işgaline son verilmesi gerektiğini söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,  “Aydıncık ve Silifke sahilleri sonuna kadar  birinci derecede doğal SİT, arkeolojik SİT ve turizm bölgeleridir. Birinci derecede doğal SİT alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Buralarda balık çiftlikleri kurmak yasalara aykırıdır. Yönetimlerin Mersin’in geleceğini baltalayacak kararlar almasını üzüntüyle karşılıyorum”şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA