29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Mersin’e Metro Geliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre içerisinde yapımına başlanılacak ve kentin trafik sorununa kökten çözüm üretecek, toplu taşımada iyileştirmeler yaratacak olan ‘Mersin Metrosu Hat 1’in Ön Proje sunumu gerçekleştirildi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2018 Perşembe 16:27   Okunma : 1338

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen Ön Proje Sunumu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

GÜNLÜK YOLCU KAPAİSTESİ  262 BİN 231 YOLCU/GÜN OLACAK

Ön Proje Sunumunda Mersin, Kentin Ulaşım Talepleri ve Veriler, Gar-Mezitli Metro Hattı Teknik Özellikleri, Saha Çalışmaları, Bakanlık Süreçleri ve Onaylar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Mersin Metro Hat 1’in genel özellikleri ve istasyonlar hakkında bilgi verildi.

Depo sahası, hattın teknik özellikleri, hat yolu yapım yöntemleri gibi konuların konuşulduğu toplantıda ‘Mersin Metrosu Hat 1’in 4 araçlık dizin ile tek seferde 1080 yolcu/sefer kapasiteli olarak inşa edileceği ve20 km çift hat demiryolu, 15 istasyon ve 2600 araçlık otopark olacağının bilgileri verildi.‘Mersin Metrosu Hat 1’in günlük yolcu kapasitesinin ise toplam 262 bin 231 yolcu/gün olacağı vurgulandı.

Sunumda, Mersin Metrosu Hat 1’in Türkiye’deki en verimli ve rantabl hatlardan bir tanesinin olacağı vurgulanırken, güzergahın Cumhuriyet-Soli-Mezitli- Babil-Fuar-Marina-Liseler-Forum-Türk Telekom-Tulumba-Özgür Çocuk Parkı-Gar-Üç ocak-Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Serbest Bölge arasında seyredeceği belirtildi.  İlk aşamada gerekli olan metroaraç sayısının yedekler dâhil 80 araç ile hizmet vereceği ve2029 yılında 4 ilave araç, 2036 yılında ise 12 ilave araç ekleneceği üstünde konuşuldu.

 

ULAŞIM DIŞINDA KENTSEL YAŞAM ALANLARI TASARLANACAK

Ulaşım Master Planı kapsamında hazırlanan Mersin Metrosu Hat 1 Mersin’in yıllardır çözüm bekleyen sorunlarından birisi olan trafik sorununu uzun vadeli olarak çözüme kavuşturacak.

Mersin için inovatif metro özelliği taşıyacak olan Mersin Metrosu Hat 1’in, çok yönlü olarak işlevsel, düşük maliyetli, hızla inşa edilebilecek, kentsel anlamda estetik, ulaşım anlamında güvenli bir hizmet sunacak. İstasyonların hepsi yer altında bulunacak ve sadece Marina İstasyonu dünyada ilk defa uygulanacak olan bir yöntem ile yarı açık olarak inşa edilecek. İstasyonların bulunacağı noktalar ise Serbest Bölge, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Üç Ocak, Gar, Özgür Çocuk Parkı ve Tulumba, Türk Telekom ve Forum, Liseler, Marina, Fuar, Babil ve Mezitli, Soli ve Cumhuriyet.

İstasyon tasarım kriterlerinde tasarımın asıl hedefinin ulaşım sisteminin tekerlekli özel ulaşım faaliyetleriyle entegre olabilmesi, bu amaçla hat yolu boyunca metro hattının üst katı otopark olarak planlanması, ayrıca bazı istasyonların üst kısmındaki otopark çözümleri ile kent merkezindeki araç trafiğinin metroya aktarılmasının hedeflenmesi konuşuldu. Yarı açık özel bir sistemle inşa edilmesi, istasyonların ulaşım dışında kentsel yaşam alanı olarak değerlendirilmesi, hızlı ihtiyaç görülebilen büfe, kitapçı, fastfood, dinlenme vb. işlevsellikteki ticari ünitelerin planlaması, yeşil alanlar oluşturulması ve doğal havalandırma için açıklıkların kullanılması bilgileri verildi.2030 yılı model atama sonuçlarına göre günlük toplam toplu taşıma yolculuk sayısının 921.655; günlük toplam toplu taşıma yolcu sayısının 1.509.491; günlük toplam ana omurga toplu taşıma hatları yolcu sayısının 729.561 ve günlük toplam lastik tekerli sistem yolcu sayısının779.930 olarak beklendiği konuşuldu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, burhanettin kocamaz, metro

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA