19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Adil Aktay: "CHP’de Örgütün İradesi, Bütün İradelerin Üstündedir"


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay gündemdeki Olağanüstü Kurultay çağrılarıyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 13:01   Okunma : 1062

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, yazılı açıklamasında "Cumhuriyet Halk Partisi'nde örgütün iradesi, bütün iradelerin üstündedir ve çok değerlidir. Örgütümüzün iradesi,  mahallelerden başlayarak aşama aşama ortaya çıkar ve nihai olarak Kurultay'da vücut bulur.  Kurultay iradesini sürekli tartışılır halde tutmak, onu değersizleştirmek,  demokrasiyle bağdaşmadığı gibi, parti adabına da uygun değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı bundan beş ay önce bir karar vermiş ve Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'NU Genel Başkan olarak belirlemiştir.  Bu iradenin bugün artık  tartışılır hale geldiğini ileri sürebilmek için çok ciddi, geçerli nedenler  bulunmalıdır. Seçim sonuçlarına dair sübjektif değerlendirmeler,  Genel Başkanlık beklentileri  hiç kimseye, Kurultayımızın  beş ay önce ortaya koyduğu iradeyi sorgulama hakkı vermez.    

24 Haziran seçimlerine 600 milletvekili  ve 1 Cumhurbaşkanı adayı ile giren partimizin  elbette başarılı  ve başarısız olduğu yönler vardır.  24 Haziran'daki  yanlışlarımızı, eksiklerimizi görmek ve gerekeni yapmak mecburiyetindeyiz. Ancak bunun yolu,  başarı ve başarısızlığı tek tek kişilere atfetmek,  parti içinden suçlular bulup çıkarmak ya da kurtarıcı kahramanlar ilan etmek olamaz. Siyaseti kişiler değil, ilkeler ekseninde düşünmeye alışmak zorundayız. Başka türlü kendimizi yenileyemeyiz, geliştiremeyiz.

24 Haziran seçimleri öncesinde parti yetkili kurullarımız gerek ittifaklar,  gerekse partimizin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek konusunda Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'NA tam yetki vermişti. Sayın KILIÇDAROĞLU bu yetkiyle son derece önemli kararlar aldı, inisiyatifler geliştirdi.  Örneğin, partimizin Cumhurbaşkanı adayını belirledi...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı dikkate değer bir oy oranına ulaşmışsa, bunda elbette Sayın KILIÇDAROĞLU'NUN aldığı kararların,  geliştirdiği tavırların da son derece önemli bir etkisi vardır.  Elde edilen başarıları, demokrasi adına ulaşılan kazanımları  Sayın KILIÇDAROĞLU  ile ilişkisiz gibi göstermek sağduyulu, objektif bir yaklaşım değildir.  Aynı şekilde,  başarısız kabul edilen sonuçların tek müsebbibi olarak Sayın KILIÇDAROĞLU'NU   göstermek de sağduyudan ve objektiflikten uzak bir yaklaşımdır. Bu gibi yaklaşımlarla partimizi olağanüstü bir sürece yöneltmek sorumlu bir tavır olamaz. 

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce elbette partimiz için çok önemli bir değerdir,    gönüllerimizde özel bir yere sahiptir. 20 Haziran günü, Mersin'in  Sayın Muharrem İnce'yi nasıl büyük bir sevgiyle bağrına bastığını bütün Türkiye gördü. O tarihi günün gerçekleşmesinde, o muazzam kitlenin bir araya gelmesinde Cumhuriyet Halk Partisi örgütü çok önemli bir rol üstlenmişti. Bu örgütü  bugün "KILIÇDAROĞLU mu, İnce mi" gibi kısır  bir tartışmanın içinde taraf olmaya yöneltmenin partimize de ülkemize de hiçbir yararı yoktur.  

Parti içi demokrasinin olağan süreçleri içerisinde, günü geldiğinde bir genel başkanlık yarışı elbette gerçekleşecektir. Ancak son genel başkanlık yarışının üstünden 6 ay bile geçmemişken, önümüzde çok önemli bir yerel seçimler varken, partimizin gündemi bu olamaz, olmamalı.

Nitekim,  Sayın Muharrem İNCE de bu gerçeği görmüş ve "Benim ağzımdan Kurultay kelimesini duymayacaksınız" diyerek  son derece sağduyulu bir yaklaşım sergilemişti. Bu yaklaşımı tutarlı biçimde sürdürmesi hiç kuşkusuz ona olan sevgi ve saygıyı da büyütecektir. 

Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Cumhuriyet Halk Partililer kendilerine şu soruyu sormalıdırlar. Yerel dinamik ve hassasiyetlerin öne çıktığı bu seçimlere giderken acaba hangisini tartışmak daha anlamlı ve değerlidir;  Belediye başkan adaylarımızın  ön seçimle yoluyla belirlenmesi ilkesini hayata geçirmenin yollarını mı, yoksa hangi ismin Genel Başkan olacağını mı?  Bu sorunun cevabı bellidir.  Siyaseti kişiler değil, ilkeler ekseninde düşünmek zorundayız. Başka türlü kendimizi yenileyemeyiz, geliştiremeyiz.

24 Haziran seçimlerinde  arzu ettiğimiz başarıyı elde edememek hepimizi üzdü elbette ama bu üzüntüyü geçirmenin yolu,  birbirimizle uğraşmak, birbirimizle didişmek olamaz.    Partililerimizin çok büyük bir çoğunluğunun bu gerçeğin farkında olduğu ve ilkesel temelden yoksun kurultay tartışmalarını geride bırakarak,  önümüzdeki hedeflere odaklanmayı tercih ettikleri görünmektedir.  Örgütümüzün bu sağduyusunun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademedeki yöneticisi için bir rehber olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  adil aktay, chp, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA