20 Nisan 2024 Cumartesi

13:53   İRAN İŞ BAKANLIĞI ÇALIŞANI ŞERİF NEKİZADE: “İSRAİL`E DİYORUZ Kİ SALTANATIN BİTTİ, VURDUK VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK”   11:51   CHP`NİN YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI BAŞLADI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKANLARINA SELAM OLSUN"   11:10   MSB: "FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 5 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:09   KIBRIS`TA AİLELER, DEPREMDE YIKILAN İSİAS OTEL`DE YAŞAMINI YİTİREN EVLATLARI İÇİN "ADALETE IŞIK TUT" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ   10:54   CHP`LİLER ANITKABİR`DE... CHP LİDERİ ÖZEL: "PARTİMİZİ, İLKELERİNİZDEN SAPMADAN, GÖSTERDİĞİNİZ ROTADAN MİLİM ŞAŞMADAN BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"   10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ  
 
     
   

“Çocuklarımız Kayıtsız Şartsız Korunmalıdır”


Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu son zamanlarda gündemde olan çocuk istismarı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 13:08   Okunma : 972

 Lokmanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son dönemde basına yansıyan çocuk kaçırma, taciz, tecavüz, işkence ve öldürme olayları kamu vicdanında onarılması güç hasarlar bırakmakta, çocuklarımızın yaşadıkları bu insanlık dışı muamele hepimizi derinden üzmektedir.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre son 8 yılda 104 bin çocuk kaybolmuş, 26 bin çocuk evden kaçmıştır. 2018'in ilk 5 ayında 520 çocuk cinsel istismara uğramıştır.

Bu korkunç tablonun neden ve nasıl oluştuğu, bu olayların önüne neden geçilemediği ve sorunun nasıl çözüleceğine dair hepimizin elini taşın altına koyması gerekmektedir.

Çocuklarımızın canlarına kast edenlere karşı sesimizi çıkarmak bir tercih değil, zorunluluktur. Çocuklarımızı korumak ve yaşatmak, geleceklerine sahip çıkmak her birimizinve elbette devletimizinen önemli sorumluluğudur. Çocukların beden bütünlüğünü, hayatını, ruh ve beden sağlığını korumak ve bu yönde önlemler almak öncelikli gündemimiz olmalıdır.

Çocuk istismarına karşı açılan davalarda karşılaştığımız “rıza, iyi hal ve saygın tutum” gibi ceza indirimleri toplumun vicdanını kanatmaktadır. Toplumsal beklentimiz, istismarı yapanların cezasız kalmaması, istismarcı lehine sunulan ceza indirimlerinin uygulanmaması, bu yönde yaşanan yargılama sorunlarının giderilmesine ek olarak koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasıdır.

Çocuk istismarı; siyasi, toplumsal ve hukuki pek çok yönü bulunan ve bu nedenle hukuk, eğitim, pedagoji, psikoloji, tıp ve sosyal hizmet gibi farklı disiplinlerin birlikte çalışması ile çözülebilecek bir önemli bir sorundur. Bu gerçekten hareketle, çocuğuncinsel istismarının önlenmesi konusunda yapılacak yasal düzenlemelerde yasa koyucuların; bu konuda çalışan uzmanların, eğitimcilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşüne başvurması önemlidir.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak, çocuklarımıza yapılan her tür saldırıyı kınıyor, çocuk istismarı konusu üzerinde hassasiyetle durduğumuzuve istismarın önlenmesine yönelik çalışmaların her zaman yanında olduğumuzu bildiriyoruz”

Paylaş :
Etiketler :  mersin kent konseyi, yasmina lokmanoğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA