19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

“Artistik Cimnastik Dünya Kupası” Mersin’de Başladı


Uluslararası Cimnastik Federasyonu’nun müsabaka programında önemli bir yer tutan ve bu yıl ikincisi düzenlenmeye başlayan Artistik Jimnastik Dünya Kupası World Challenge Cup’ın basın toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 17:23   Okunma : 1681

Mersin Cimnastik Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Dünya Cimnastik Federasyonu Sporcular Kurulu Temsilcisi AljazPegan, ülkemizi kadınlarda temsil edecek yarışmacılardan Göksu Üçtaş Şanlı ile erkeklerde temsil edecek yarışmacılardan Ahmet Önder katıldı.

Başkan Kocamaz: “Gönlümüzden geçen ülkemizin sporcularının da kürsüye çıkması”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, spora ve sporcuya verdikleri desteklerden söz ederek, “Mersinimiz bildiğiniz gibi 2013 yılında Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yaptı ve bu vesile ile de Mersinimiz birçok spor tesisine kavuştu. Biz de 2014 yılında göreve geldik ve o günden bu yana Mersin’de sporu yeniden diriltme, ayağa kaldırma gayreti içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi Mersin’e bir Uluslararası Maraton kazandırdık ki daha 3. yılında dünyadaki 5 bin maraton arasında 56’ncı sıraya yükseldi. Yine Mersin’e kazandırdığımız bir başka uluslararası etkinlikte bisiklet yarışları. Bunun yanında birçok uluslararası etkinlikler de artık Mersinimizde yapılır hale geldi. İnşallah bu tesisler bundan sonra da dolu dolu kullanılır. Mersin’deki gençlere en azından bir heves gelir. Türkiye’de yeni yeni sporcular kazanır. Böyle bir şampiyonanın, jimnastik şampiyonasının Mersin’de düzenleniyor olması gerçekten Mersinimiz açısından önemli. Bu konuda gayret gösteren, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir müsabaka geçmesini temenni ediyorum. Tabi ki gönlümüzden geçen ülkemizin sporcularının da oraya kürsüye çıkması. İyi derecelerle Mersinimiz ve ülkemizi güzellikler kazandırması. Mersin gerçekten özel ve güzel bir yer. Biz Mersin’i tanımlarken yeryüzü cenneti diye tanımlıyoruz. Bu yeryüzü cennetinin güzelliklerini tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Onun için de herkesi Mersin’e gelmeye Mersin’i görmeye davet ediyoruz. Bir sloganımız da var bu konuda. Tersine değil, Mersin’e diyoruz” dedi.

Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen de, Dünya Cimnastik Federasyonu’nun Türkiye’ye kazandırdığı bu organizasyonun hem Mersin’e, hem de ülke cimnastiğine ivme kazandıracağından söz ederek, “Bundan sonraki yarışmalarda da katılımın giderek artacağını bizler umut ediyoruz. Hatırlarsanız Akdeniz Oyunları’nda yapılan bu muhteşem salonda biz istedik ki dünya cimnastiğini Mersin’in güzelliğini görsün. Bu yüzden de Dünya Cimnastik Federasyonu’na Dünya Kupası’nın yapılması konusunda başvurularda bulunduk. Kabul edildi. Geçen yıl yapamadık. Ondan önceki sene hatırlarsanız İstanbul’da bir terör sıkıntısı olmuştu. Fakat çok şükür ülkemizin sportif alanda göstermiş olduğu başarılar ve ülkemizin giderek iyi bir pozisyon almasıyla çok kaliteli ülkelerin Mersin’deki bu organizasyona iştiraki sağlandı. Ben umut ediyorum ki bu yıl 16 ülkenin katıldığı yarışmalarda önümüzdeki yıllarda 20-30-40-50’lere kadar gidecek ve Dünya Cimnastik Federasyonu’nun en önde gelen dünya kupalarından bir tanesi olacaktır. Ben bu şampiyonaya destek veren başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum. Her konudaki talebimizi yerine getirdiler. Teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umut ediyoruz ki sporcularımız burada altın madalyalar alıp, Pazar günü finallerde de İstiklal marşımızı okutacaktır” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen başlangıç maçını izlediler.

16 ülkeden ve 55 sporcunun katılımı ile gerçekleştiriliyor

Mersin’in kültürel mirası, tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması açısından son derece önem arz eden şampiyona 6-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. 16 ülke ve 55 sporcunun katılacağı şampiyonada Türkiye’yi erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Hamza Şamil Yılmaz, Yunus Emre Gündoğdu, İsa Hamaratçılar, İlkay Uğuz, kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Tutya Yılmaz, Demet Mutlu temsil edecek. Aralarında İngiltere, Endonezya, Bulgaristan, Kanada, Şili, İran, Azerbaycan, Özbekistan, Romanya, Hollanda, İrlanda, Ürdün, Hırvatistan ve Hindistan gibi ülkelerin olduğu şampiyona Sports TV’den 8 Temmuz’da canlı olarak yayınlanacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA