29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

İlaçlama Ekibi Eğitimden Geçti


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren haşerelerle mücadele ekibine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu tarafından ‘Sivrisineklerin insektisitlere (ilaçlara) karşı direnci ve direnç yönetimi’ konulu eğitim verildi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2018 Pazartesi 12:39   Okunma : 1027

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan ve yaz- kış haşerelerle mücadele eden ilaçlama ekibine eğitim verildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 400 personel katıldı.

Eğitimlerde Bitki hekimi, Entomolog, Toksitolog ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Enver Durmuşoğlu Sivrisinekler ve mücadele yöntemleri hakkında personeli bilgilendirdi. Durmuşoğlu, sivrisinek türleri, neden olduğu hastalıklar ve insan sağlığına zararları, sivrisineklerin yaşadığı alanlar, beslenme şekilleri ve üreme alanlarına değinerek teknik bilgiler verdi. Sivrisinekle mücadele yöntemleri, mücadele esnasında kullanılan ilaçların türleri ve etki mekanizması, haşerelere karşı biyolojik mücadelenin önemi ve personelin saha çalışmaları esnasında dikkat etmesi gereken konularda da ayrıntılı bilgiler veren Durmuşoğlu eğitim sonrası personelin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Durmuşoğlu, “Bu kadar büyük bir ekibi görünce şaşırdım”

Türkiye’nin birçok ilinde eğitim verdiğine ancak ilk defa bu kadar kalabalık bir ilaçlama personeli ile karşılaştığına değinen Prof. Dr Enver Durmuşoğlu, “Çevre ve halk sağlığı alanında sorun olan zararlılar ve bunlarla mücadele konusunda yürüttüğümüz çeşitli çalışmalar var. Bu çalışmalardan bir tanesi de biyosidal ürünler. Sivrisinek mücadelesinde kullanılan biyosidal ürünlere sivrisineklerin gösterdiği direnç ve direnç yönetimi konusunda bugün burada eğitim veriyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu konuda Bu kadar büyük bir ekibi görünce açıkçası bende şaşırdım. Yaklaşık 400 kişilik bir ekip eğitim almaya geldi. Söz ettiğimiz ürün uygulamasını yapan bu kadar çok çalışan olduğunu görünce bir Mersinli olarak büyük bir memnuniyet duydum.  Salonda yönelttiğim sorulara aldığım tepkileri gördüğümde belirli oranda bilgi düzeyini geliştirdiklerini gördüm. Bu tip eğitimlerle de bu bilgi düzeylerinin daha yukarıya taşınacağını söyleyebilirim” dedi.

Haşere ile mücadelede başarılı olmak için biyosidal ürünler yönetmeliğine uygun ilaçlara, gelişen teknolojiye uygun ekipmana sahip olan Büyükşehir Belediyesi, verdiği eğitimlerle personelinin alanında uzman hale gelmesini sağlıyor.

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, ilaçlama ekibi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA