28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Erdemli’de Tüm Mahallelere Açık Hava Sineması


Erdemli Belediyesi’nin sanat projeleri kapsamında her mahalle ve yaylada yürüttüğü açık hava yazlık sinema günleri başladı.

 

Tarih : 9 Temmuz 2018 Pazartesi 15:12   Okunma : 1159

Erdemli Belediyesi yaz döneminde hız verdiği sanat faaliyetleri kapsamında “her mahalleye sinema” sloganı ile açık hava sinema günleri organizasyonuna başladı. Haftanın her günü ayrı bir mahallede ve Cuma, Cumartesi günleri de sahil bandında gerçekleştirilecek olan gösterimler ücretsiz olarak vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor. Güneyli, Avgadı, Harfilli mahallelerinde geçen hafta gerçekleştirilen gösterimlere katılımın oldukça yoğun olduğu gözlemlenirken bu organizasyon sayesinde yaz akşamlarını çocukları ve komşuları ile bir arada geçiren izleyiciler Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

“SANATA YÖNELİK HER ADIM TOPLUM BAĞLARINI GÜÇLENDİRİR”

Dokuz yıllık çalışma süresinde bilim, kültür, sanat, mimari alanlarında çeşitli yatırımlar yapan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanat faaliyetlerinin sosyal ihtiyaçların karşılanması bakımından önemli bir adım olduğunu ve bu sebeple hem kültürel birliğin sağlanması hem de kaybolan aile, komşuluk ilişkilerinin tekrar kurulması adına sonuna kadar bu çalışmaların devamını sağlayacaklarını bildirdi. Yaptığı açıklamada her alanda hizmet vermeye devam edeceklerini bildiren Başkan Tollu, bu sayede gerçek belediyecilik algısının sağlanabileceğini, sanata yönelik her adımın toplum bağlarını güçlendireceğini bildirdi. Amaçlarının Erdemli’yi sanat ve kültür başkenti yapmak olduğunu belirten Tollu, bu anlamda birçok sanatsal ve kültürel projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erdemli’nin çok çok önceden bu hak ettiğini ifade eden Tollu, açıklamasında şunları söyledi:

BAŞKAN TOLLU: “ERDEMLİ SANATIN BAŞKENTİ OLACAK”

“ Erdemli gelişen dünyada istenilen düzeyde bir gelişim sağlayamamış maalesef. Sadece sanat, kültür alanında değil, birçok alanda bu böyleydi. 2009 yılında göreve gelir gelmez, ilçenin bu makûs talihini değiştirmek için çalışmalara başladık. Bakınız ki; birçok sorunun üstesinden geldik ve bugün kültürden, sanattan bahsedebiliyoruz. Bu anlamda bundan sonra ilçenin bir sanat başkenti olması için çaba harcayacağız. Bir taraftan ulusal ve uluslararası festivallerle insanların Erdemli’ye gelmelerini, tanımlarını sağlıyoruz, bir taraftan da düzenlediğimiz açık hava sinema etkinlikleri gibi yerel etkinliklerle de halkımızın bu konuda yetişmelerini, bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Kendi kültürümüzü yaşatabilmek, ilçemizin bir sanat karakterini ortaya koyabilmek için ve bununla birlikte asıl amacımız olan insanlarımızı mutlu edebilmek için bu tür çalışmalarımızın devam edeceğini müjdelerim.”

SİNEMA NOSTALJİSİ YAŞATILIYOR

Yaklaşık olarak 3 ay sürecek olan film gösterimlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenirken, halka ücretsiz patlamış mısır dağıtılarak eski açık hava yazlık sinema nostaljisinin yaşatıldığı bildirildi.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, mükerrem tollu, sinema

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA