20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Barodan Toplu Taşıma Araçlarında İşlenen Suçlara Ekstra Ceza Talebi


Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Toplu taşıma araçları ve toplanma yerleri kamusal alandır. Burada işlenen suçların da ekstra cezalandırılması gerektiği yönündeyiz.” dedi.

 

Tarih : 10 Temmuz 2018 Salı 12:53   Okunma : 1038

Konuşmasında baro olarak yapacakları çalışmalar ve avukatlık mesleğinin etik kuralları hakkında stajyer avukatlara bilgiler veren Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, baroların meslek odaları, vakıflar ve derneklerden çok farklı bir yapıya sahip olduğunu söyleyerek, “Avukatlık mesleğinin etik kurallarını içselleştirmediğiniz ve uygulamadığınız takdirde hukukçu olamazsınız. Adaletin üç sacayağı var. Hakim, savcı ve avukat. Biz avukatlar farklıyız. Hakim ve savcı iktidara bağlı oldukları için bağımsız olduklarından söz etmek mümkün değildir. Siz avukatlar, cübbenizi giydiğiniz zaman tamamen bağımsızsınız, sadece hukuka hizmet edersiniz” şeklinde konuştu.

“AVUKATLAR HUKUK SAVAŞÇILARIDIR”

Baroların sadece mesleki sorunların değil,  toplumsal sorunların da çözümünde aktif rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,“Mesleğimizin önündeki engelleri kaldırmak için mücadele edeceğiz. Bizi toplumda ve kamuoyunda farklı bir yere koyan asıl önemli unsur; bizim yapmış olduğumuz hizmetin farkıdır. Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesinin bizlere vermiş olduğu yetkilerle, toplumdaki her türlü hukuksuzluğa müdahale etme hakkımız vardır. Sizler hukuk savaşçılarısınız. Ezilen, mağdur edilen, şiddet gören kadının, istismara uğrayan çocukların, sesi olmayan hayvanların sesi olmak ve onların haklarını korumak zorundasınız. Çevre sorunları ile mücadele etmek zorundasınız. Avukatlık mesleğini, sadece para karşılığı yapılan bir meslek olarak görmeyin. Haksızlığa uğrayan birisini gördüğünüz zaman ücret almadan bu işi yapabilirsiniz. Özgecan Aslan davasını gönüllü takip ettik. Amacımız Türkiye’ deki tüm hâkimlere örnek olabilecek emsal bir karar çıkartmaktı. Dosyamız şu an temyizdedir. Ufak bir indirimle istediğimiz talep gerçekleşti. Toplu taşıma araçları ve toplanma yerleri kamusal yerlerdir. Burada işlenen suçların da ekstra cezalandırılması gerektiği yönündeyiz. Bu konuda hukukta bir emsal yaratacağız. Aladağ’da yanan çocukların davasını da gönüllü takip ettik. Bu tür davaları takip etmek zorundasınız. Bunlar sizin toplumsal ve hukuksal sorumluluğunuz. Barolarımız, meslektaşlarımız zaman zaman saldırıya uğruyor. Sebebine bakmadan her zaman onları savunmaya gittik. Bu tür mesleki dayanışmalara da önem vermek zorundasınız” diye konuştu.

STAJYER AVUKATLARA TBB'DE EĞİTİM

Mersin Barosu Staj eğitim merkezinde farklı bir eğitim sistemi uygulayacaklarının bilgisini veren Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukun ve avukatlık mesleğinin etik kuralları ile kendi haklarınız konusunda farkındalık yaratacak eğitim vermek istiyoruz. Kendi haklarınızı bilirseniz kendinizi koruyabilirsiniz ve mesleğinizi uzun yıllar yapabilirsiniz” dedi.  Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz ayrıca, stajyer avukatların 2018 yılı içerisinde Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin 1 haftalık staj eğitim seminerine katılmadığını, Temmuz ayı içerisinde meslektaşlarına bu eğitim imkânını sağlamak amacıyla Mersin Barosu olarak gerekli girişimde bulunduklarının bilgisini verdi. Meslektaşlarına ‘Avukatlık İş ve Ücret Sözleşmesi‘hakkında da bilgiler veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, daha sonra kokteylde meslektaşlarıyla eğlendi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA