26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

SES MALATYA ŞUBESİ`NDEN `PROMOSYON` EYLEMİ: “ÜCRETLERİMİZ ÜZERİNDEN BANKALARIN ELDE ETTİĞİ KÂRDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ"


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nün promosyon ihalesini kişi başı 24 bin 500 TL karşılığında bir kamu bankasına vermesini protesto etti. SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 17:15   Okunma : 426

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nün promosyon ihalesini kişi başı 24 bin 500 TL karşılığında bir kamu bankasına vermesini protesto etti. SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz" dedi.

SES Malatya Şubesi üyeleri, bugün Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik binası önünde toplandı ve banka promosyonlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

"SATIN ALMA GÜCÜNDE CİDDİ ORANDA GERİLEME VAR"

SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Ülkemizde son yıllarda artan enflasyon oranı, yaşanan ekonomik kriz ortamı nedeniyle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşanmıştır. Haziran 2021 öncesi birçok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri kurumlar tarafından revize edilerek yeniden ihaleler yapılmakta, yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakam 30-40 bin TL`ye kadar çıkmaktadır. Özellikle 2021 yılı ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan iş yerlerinde çalışan emekçiler ciddi hak kaybına uğramış bulunmaktadır" dedi.

"BANKALARIN ELDE ETTİĞİ KÂRDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ"

Söylemez, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Enflasyonla faiz arasında açılan makas, bankaları kârlılık rekoruna doğru koştururken işçi ve emekçiler, aldıkları ücretlerle ‘ayı nasıl çıkarabilirim` diye kuruş hesabı yapıyor, meyve dahi alamıyor, çocuğunu yeterli ve dengeli besleyemiyor; elektrik, su faturalarını ödeyemiyor, karabasanlar görüyor, intiharın eşiğinden dönüyor ya da intihar ediyor. Bizler, emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Bankaların artan bu devasa karlarında, işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

26 Eylül`de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nde gerçekleştirilen banka promosyon ihalesine toplamda beş banka katılmış olup, verdikleri miktarlar emekçilerin beklentilerini ve taleplerini karşılamaktan uzaktır. Verdikleri tekliflere bakıldığında, bankaların kendi aralarında anlaşarak ihaleye katıldıkları görülmektedir. En son Halk Bankası, 24 bin 500 ile ihaleyi almıştır. SES Malatya Şubesi olarak, gözlemci olarak katılım sağladık, sözleşmenin maddelerine ve miktarına itiraz ettik. Ama Rektörlük adına katılan Genel Sekreter, kurum adına değil de banka adına katılım sağlamış gibiydi. Yetkili sendika temsilcisi ise hiçbir şekilde söz hakkı kullanmamış, itiraz hakkını değerlendirmemiştir. Biz, Sağlık Emekçileri Sendikası olarak tüm emekçilerin lehine olacak şekilde promosyon sözleşme ihalesinin yeniden düzenlemesi için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

Söylemez, sonuna kadar haklarını arayacaklarını ifade ederek, “Buradan bir kere daha Rektörlük`e ve yetkililere sesleniyoruz. Eğer bankalar karşısında elinizin zayıf olduğunu düşünüyorsanız biz emekçiler buradayız. Hiçbir şekilde bankalar karşısında elinizin zayıf olduğunu düşünmeyin. Yok, eğer siz de bu yapılanların bir parçası olmak istiyorsanız yine size mesajınız şudur ki biz emekçiler buradayız. Taleplerimizi dile getirmeye, hakkımız olanı almak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA