28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

MUTLU ÜRETİCİYE BÜYÜK KOLAYLIK


Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, üreticilerin Mut Hali’ne ulaşmasına alternatif bir yol kazandıracak ve kent trafiğine nefes aldıracak Fatma Türkon Köprüsü’nün yapım çalışmalarına başladı. Köprünün aralıksız süren çalışmalar sonucunda, 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

 

Tarih : 28 Eylül 2022 Çarşamba 18:41   Okunma : 754

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, üreticilerin Mut Hali’ne ulaşmasına alternatif bir yol kazandıracak ve kent trafiğine nefes aldıracak Fatma Türkon Köprüsü’nün yapım çalışmalarına başladı. Köprünün aralıksız süren çalışmalar sonucunda, 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Kısa sürede tamamlanıp Mutlu vatandaşların hizmetine sunulacak köprü çalışmasıyla, Güllük ve YazalanıMahalleleri Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlanacak ve okul servislerinin de aktif olarak kullanacağı alternatif biryol açılmış olacak. Yine birçok mahalleye alternatif yol olacak Fatma Türkon Köprüsü, 28 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde tasarlandı. Çalışmaların sonucunda vatandaşlar için rahat ve konforlu ulaşım imkanı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca köprünün tamamlanması ile Kırobası yoluna bağlantı sağlanacak olup, o bölgede bulunan Keleceköy, Çaltılı, Bağcağız, Hacıahmetli, Dereköy, Narlı, Pamuklu,Çukurbağ, Çömelek ve İbrahimli köylerine ulaşımda da kolaylık sağlanacak.

Baş: “Birçok mahallemizin ana bağlantı noktası burası olacak”

Mut’ta vatandaşların taleplerini karşılamak adına 7/24 çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Koordinasyon Şube Müdürü Ferruh Baş,“Fatma Türkon Köprüsü, öncelikle ilçemiz için çok önem arz etmekte. Birçok mahallemizin ana bağlantı noktası burası olacak. Aynı zamanda ilçe trafiğini de hafifletecek.2021 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından,üreticilerimize yeni hastane yolundan halimize sathi kaplama bir yol yapılmıştı. Orada üreticilerimiz biraz rahatlamıştı.Şimdi bunudaha da ileriye taşıyarak,Silifke Mut istikametinde bulunan Hocalı, Haydar, Çortak, Çağlayangedik, Kışlaköy, Kurtsuyu, Hisarköy, Göcekler, Tuğrul, Kemenli, Karadiken, Köselerli, Özköy, Aşağıköselerli, Hacısait, Güzelköy, Yeşilköy, Sarıveliler, Ceritler, Mucuk, Yukarıköselerli, Irmaklı, Palantepe ve Elbeyli mahallelerinin ürettiği ürünleri, bu köprü sayesinde alternatif yol olarak yine hale taşıyacağız”dedi.

Duman:“Çalışmalarımızı 2 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Mut Şube Müdürlüğü’nde İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Büşra Duman, “Fatma Türkon Köprüsü yapım çalışmalarının ikinci aşamasındayız. İstinat duvarı çalışmalarımız devam ediyor. Köprümüz 28 metre açıklığında, 15 metre genişliğinde olacak. Bu köprü ile Güllük ve Yazalanı Mahalleleri, Cumhuriyet Mahallesi'ne bağlanmış olacak. Çalışmamızı 2 ay içerisinde bitirip, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kestel:“Üreticilerimize güzel bir hizmet olacak”

Mut ilçesi Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ali Kestel, “Biz burası için daha önce, Vahap Başkanımızdan çevre yolu ve hastane yolunu istemiştik. Sağ olsun bizi kırmadılar, dileğimizi gerçekleştirdiler. Orası Mut trafiğine çok güzel bir cevap verdi ve rahatlattı. Fatma Türkon Köprüsü için de Başkanımıza rica ettik ve ‘Ben oranın takipçisiyim muhtarım, mutlaka yapacağız’ dedi. Bu köprünün de Mut trafiğine ve üreticilerimize güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yaman: “Biz yıllardır bu köprüyü bekliyorduk”

Yazalanı Mahalle Muhtarı Ali Yaman ise,“Fatma Türkon Köprüsü bizim için çok değerli. Kayısımızı, zeytinimizi toptancı haline götürmemiz için trafiği çok rahatlatacak. Önceden biz çarşının içine giriyorduk, ışıkları bekliyorduk, ışıklardan toptancı halimize gidiyorduk. Ama bu köprü faaliyete geçerse; hiç zorluk çekmeden toptancı halimize gideceğiz. Üreticilerimiz rahatlıkla bu yolu kullanabilecek. Biz yıllardır bu köprüyü bekledik. Sağ olsun, Vahap Başkanımıza söyledik muhtarlar olarak. Kendisi de ilgilendi, çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA