20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

11. Gönüllü Evi Atatürk Mahallesinde


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın adına vatandaşların belediye çalışmalarına destek olması ve çeşitli sosyal, kültürel etkinliklere katılması amacıyla hayata geçirdiği 11. Gönüllü Evi, Atatürk Mahallesinde hizmete açıldı.

 

Tarih : 19 Temmuz 2018 Perşembe 04:03   Okunma : 900

Mezitli Belediyesi’nin örgütlü bir toplum yaratma adına hizmete soktuğu 11. Gönüllü Evi Atatürk Mahallesinde açıldı. Yoğun katılımın yaşandığı açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gelişmenin ve değişimin yolunun örgütlü bir toplumdan geçtiğini söylediği konuşmasında “İlçemizde örgütlenmenin yolunu Gönüllü Evlerimizle açtık. Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımızı tek bir çatı altında toplayarak,toplum yararına ortak hedefler için birleştirmeyi başardık” ifadelerine yer verdi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın adına vatandaşların belediye çalışmalarına destek olması ve çeşitli sosyal, kültürel etkinliklere katılması amacıyla hayata geçirdiği 11. Gönüllü Evi, Atatürk Mahallesinde hizmete açıldı. Atatürk Mahallesi Gönüllü Evi'nin açılışına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Mezitli Belediyesi Zumba Ekibi’nin dans gösterileri ile renklendirdiği açılışta Başkan Tarhan, gönüllü evi içerisinde oluşturulan kitaplık için Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçişi, kurtuluş ve kuruluşunu anlattığı Nutuk kitabını hediye etti. Başkan Tarhan, açılışa katılan tüm çocuklara kitap dağıttı.

Açılışta konuşan Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan,  yaptığı hizmetlerle mahallesine değer katan Başkan Tarhan’a teşekkür etti.

GÖNÜLLÜ EVLERİMİZ VATANDAŞ İLE BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU

Göreve geldiği ilk günden itibaren belediyesi ile iç içe çalışan örgütlü bir toplum oluşturma çabası içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, Mezitli'de herkesin gönüllü olarak belediyeye destek olmasını istedi. Gönüllü evleri sayısını sürekli çoğaltmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, "Gönüllü evlerimiz bizimle vatandaş arasında bir köprü oluyor. Bu yolla yaptığımız hizmetleri daha iyi anlatabiliyor, vatandaşımızın çalışmalarımıza destek vermesini sağlamış oluyoruz. Mezitli, örgütlü bir toplum olacak demiştik. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de gönüllü evlerimiz. İlçemizin çeşitli yerlerinde açtığımız gönüllü evimize gelen her vatandaşımız, burada sanatsal faaliyetlerini yürütüyorlar. Türkiye'de bu tür çalışmalar yapmak, oldukça zor. Çünkü sosyal devlet ilkesi maalesef daha hayata geçmedi. Biz Mezitli'de, zor olanı yaparak, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı tek bir çatı altında toplamayı başardık. İlçe halkı, bizleri seviyor, birçok etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmıyor" dedi.

HER GÖNÜLLÜ EVİ ÇEVRESİNİN KOŞULLARINA GÖRE FAALİYET YÜRÜTÜYOR

Açtıkları gönüllü evlerinde vatandaşların çeşitli faaliyetlerde bulunduğu bilgisini veren Başkan Tarhan, “Gönüllü evi siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkesin her türlü faaliyeti gösterebileceği bir yer. Diğer gönüllü evlerimizi ulusal basına yansıyan başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. Ürettiklerini satıp çocuk okutan, resim, müzik, dans kursları açanlar var. Herkes kendi mahallesinin özgün koşullarına göre projeler üretebilir. Türkiye’de hiçbir kentte olmayan ancak son derece başarılı olan bir proje. Ben buna inanıyorum. Eğer insanları gönüllü olarak üretim içerisine sokmaz isek başaramayız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÖSTERDİĞİ DUYARLILIĞI GÖSTEREMİYORUZ”

Tarhan: “Geçtiğimiz günlerde mahalle arasında okudukları kitapları satarak sokak hayvanlarına yiyecek alan 3 tane 10-12 yaşında çocuğu ziyaret ettim. Bir süre de belediye önüne davet ederek bende onlarla birlikte satış yaptım. Bu çocuklarımızın göstermiş olduğu duyarlılığı biz gösteremiyoruz. Bizim yapamadığımızı yapıyorlar. 7 yaşında da olsak 70 yaşında da olsak. Hepimizin yapacağı bir şey var” diye konuştu.

Açılışın ardından düzenlenen Halk Günü toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tarhan, sorun ve önerileri dinledi. Başkan Tarhan, birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda gelen şikayet ve önerileri, verdiği talimatlarla çözülmesini sağladı.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, neşet tarhan, gönüllü evi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA