20 Nisan 2024 Cumartesi

13:53   İRAN İŞ BAKANLIĞI ÇALIŞANI ŞERİF NEKİZADE: “İSRAİL`E DİYORUZ Kİ SALTANATIN BİTTİ, VURDUK VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK”   11:51   CHP`NİN YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI BAŞLADI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKANLARINA SELAM OLSUN"   11:10   MSB: "FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 5 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:09   KIBRIS`TA AİLELER, DEPREMDE YIKILAN İSİAS OTEL`DE YAŞAMINI YİTİREN EVLATLARI İÇİN "ADALETE IŞIK TUT" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ   10:54   CHP`LİLER ANITKABİR`DE... CHP LİDERİ ÖZEL: "PARTİMİZİ, İLKELERİNİZDEN SAPMADAN, GÖSTERDİĞİNİZ ROTADAN MİLİM ŞAŞMADAN BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"   10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ  
 
     
   

‘Altın’kalpli Temizlik Personelinden Örnek Davranış


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde saha temizlik görevlisi olarak çalışan personel Yılmaz Altınsoy örnek olacak bir davranış sergiledi. Halde temizlik yaptığı sırada süpürgesine takılan gazeteye sarılı altınıfark eden Altınsoy, altınların sahibine ulaştırılmasına vesile oldu.

 

Tarih : 20 Temmuz 2018 Cuma 04:11   Okunma : 1091

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde temizlik görevlisi olan ve örnek bir davranış sergileyen Yılmaz Altınsoy, halde bulduğu 6 Cumhuriyet Altınının sahibine ulaştırılmasını sağladı.

Büyükşehir personelleri örnek olmaya devam ediyor

Sosyal sorumluluk konusunda personel davranışları ile örnek olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, dolmuşta kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştiren şoförden, yolda bulduğu cüzdanı sahibine ulaştıran temizlik personeline, engelli oğlu ile birlikte yaşlı bir kadının unuttuğu para dolu çantayı sahibine teslim eden toplu taşıma aracı şoförüne kadar birçok takdire şayan davranışa örnek oldu.

Son olarak da Sebze ve Meyve Hali’nde bulduğu gazeteye sarılı altını sahibine ulaştıran temizlik görevlisi Yılmaz Altınsoy, Büyükşehir Belediyesi’nde sosyal sorumluluk bilincinin somut bir örneği daha oldu.

Olay nasıl gerçekleşti?

Turan Turan isimli vatandaş, kayınbiraderinin düğünü için 6 Cumhuriyet Altınını Adıyaman’a göndermek üzere Sebze ve Meyve Hali’ndeki bir minibüsçüye emanet verdi. Minibüsçü de yola çıkmadan önce bir büfeden alışveriş yaptı ve parayı çıkardığı sıradaemanet aldığı altınları yere düşürdü. Altınları düşürdüğünü fark eden minibüsçü, Turan Turan’ı aradı ve altınları kaybettiğini söyledi. Minibüsçü ile halde altınları aramaya başlayan Turan Turan karşılaştığı kişilere gazete parçası görüp görmediklerini sordu. Bu esnada ise Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde rutin temizlik çalışmalarını yapan Yılmaz Altınsoy’un süpürgesine gazeteye sarılı altınlar takıldı.

Gazetenin içerisinde altın bulunduğunu fark eden Altınsoy, arkadaşı İsmail Hakkı Kirpiksiz ile birlikte Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü’nden kayıp ilanı verilmeye başlanıldığı sırada, anonsu duyarak idareye gelen altın sahibi Turan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından sorguya tutuldu. Sorgudan sonra altınların sahibinin anlaşılan Turan Turan olduğu anlaşıldı ve 6 cumhuriyet altını sahibine teslim edildi.

Altınsoy: “Bir daha olsa yine aynısını yaparım”

Temizlik yaptığı esnada altınları bulan ve hemen idareye getirerek altınların sahibine ulaştırılmasına vesile olan Yılmaz Altınsoy, “Sabah saat 08.00’da mıntıkamızda temizliğe başladık. Etrafı süpürürken bir anda kovanın önünde altınları gördüm.Saha temizliği yaparken topladığım gazete parçaları kovanın içine girmeden altınlar çıktı. Onları aldım ve saydım. 6 tane altın olduğunu fark ettim. Sonra arkadaşıma haber verdim. Onunla beraber idareye getirdik, teslim ettik. İdare de ilan verdi ve sonra ilanı duyan altın sahipleri idareye geldiler. Kendimi çok rahat hissediyorum. Yaptığım işin doğru olduğunu düşünüyorum. Yine bulsam yine aynısını yaparım. Helal paraymış ki sahibini buldu. Biz de çok rahatladık, sahibine teslim edildiği için. Şu anda da içim çok rahat. Görevimi doğru yaptığım için mutluyum. Bir daha olsa yine aynısını yaparım” dedi.

Turan: “Böyle helal düşünceli bir adam zor bulunur”

Cumhuriyet altınlarının sahibi Turan Turan yaşadığı olayı anlatırken,“Kayınbiraderim düğün için benden 6 tane cumhuriyet altını istedi. Bende getirip köy dolmuşçusuna emanet olarak verdim. 10 dakika sonra dolmuşçu beni telefonla aradı ve altınları düşürdüğünü söyledi. Gittik birlikte aradık, bulamadık. Temizlikçi arkadaşlar orayı süpürüyorlardı, onlara da sorduk ve bulamadıklarını söylediler. Sonra bir daha büfenin oraya gittik aradık. Geldiğimizde temizlikçi arkadaşlar yine oradaydı. Tekrar sorduk ve Yılmaz müdürlükten kayıp anonsu verildiğini söyledi. Geldik ve zabıtaların sorularını cevapladık. Soruları cevaplayınca altınlarımızı bize teslim ettiler. Yılmaz’dan Allah bin defa razı olsun. Böyle helal düşünceli bir adam zor bulunur” şeklinde konuştu.

Özdemir: “Personelimiz hasret kaldığımız örnek bir davranış sergiledi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal İşletmeler Şube Müdürü Hasan Özdemir ise günümüzde basın-yayın organlarında genelde kötü örnekler içeren haberlerin çoğunlukta olduğunu, böyle takdire şayan örnek davranışların da kamuoyunda sergilenmesinin toplumsal duyarlılığı artıracağını ve birçok kesime örnek olacağını belirterek, “Hizmet alımı temizlik personelimiz tarafından, hal kompleksimiz içerisinde gerçekten takdire şayan, örnek bir davranış sergilenmiştir. Burada mağdur olan bir esnafımız vardı. Bu örnek davranış ile bu mağduriyet giderilmiş oldu. Ben personelimizi gerçekten kutluyorum ve onları yetiştiren anne babayı huzurlarınızda takdir ediyorum. Onların ellerinden öpüyorum. Bu devirde böyle bir evlat yetiştirmek her anne babaya nasip olmaz. Böyle bir personele sahip olmak da bizi ayrıca gururlandırıyor. Personelimiz hasret kaldığımız örnek bir davranış sergilemiştir.  Davranışından dolayı gerçekten tebrik ediyorum kendisini onu yetiştiren anne ve babasını tebrik ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  büyükşehir belediyesi, burhanettin kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA