18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Tarsus Adliyesi’nde A Kalitede Hizmet İçin İşbirliği


Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Yeşilboğaz açıklamasında, birçok il barosunun sayısından daha fazla avukat sayısına sahip olan Tarsus’un, nüfus yoğunluğu da göz önünde bulundurularak; Tarsus Adliyesi’nin birinci sınıf kategorisine ayrılarak A kalitede hizmet alabilmesi, ayrıca Tarsus Adliyesi’ne ticaret ve çocuk mahkemesi kurulması gerektiği ve bu çalışmaların gerçekleştirilmesi için birlikte hareket edilmesi konusu

 

Tarih : 10 Ağustos 2018 Cuma 22:29   Okunma : 833

Mersin Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarsus İlçe Temsilcisi Av. Cihan Öktem’in de bulunduğu ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, “Birçok il barosunun sayısından, daha fazla avukat sayısına sahip olan Tarsus’un, nüfusu bakımından da daha yoğun olması sebebiyle, işlerin daha hızlı ve kaliteli yürütülmesi için Tarsus Adliyesi’nin önemsenmesi gerekiyor. Adliye’de şu an işler görev yapan hâkimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın ve personellerin özverileriyle yürüyor. Tarsus Adliyesi’nin A kalitede sürekli hizmet alabilmesi için birinci sınıf kategorisine ayrılarak, adliyeye daha fazla hâkim savcı atanması ayrıca, Tarsus Adliyesi’ne ticaret ve çocuk mahkemesi kurulması konusunda ortak görüşe varıldı ve bu çalışmaları işbirliği içerisinde yapılmasında da hem fikir olduk” diye konuştu.

“TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ YARGIYI SAVUNMALIYIZ”

Vatandaşların ve meslektaşlarının sorunlarında, adliyenin bileşenleri olarak; savcılar, hâkimler ve avukatların hep birlikte hukukun üstünlüğünü ve adaleti savunmak zorunda olduğunu ifade eden Mersin Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Yargının üç sacayağı olan bizler, her zaman tarafsız ve bağımsız yargıyı savunmalıyız” dedi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise konuşmasında, “Tarsus Adliyesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için Mersin Barosu ile ortak çalışmalar yapmayı önemsiyoruz. Yargının kurucu unsuru olan avukatlarla birlikte sorunları ele alıp işbirliği yaparak, sorunların daha hızlı çözüme kavuşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Baro Bşk.Bilgin Yeşilboğaz’ın Mersin Barosu’na ve meslektaşlarına yönelik başarılı çalışmalar yapacağına inandığını ifade ederek, kendisine başarılar diledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, tarsus ilçe temsilcisi cihan öktem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA