20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Mezitli’de şeftali seferberliği başladı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın şeftali üreticilerinin dalda kalan ürünlerini değerlendirme girişimleri, kentte seferberliğe yol açtı. Başkan Tarhan ile bir araya gelençeşitli alışveriş merkezlerinin temsilcileriveMersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Tarih : 15 Ağustos 2018 Çarşamba 07:54   Okunma : 992

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın şeftali üreticilerinin dalda kalan ürünlerini değerlendirme girişimleri, kentte seferberliğe yol açtı. Başkan Tarhan ile bir araya gelençeşitli alışveriş merkezlerinin temsilcileriveMersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, değerlendirme toplantısı yaptı. Üretimden tüketiciye ulaşmasına kadar geçen süreçte yapılanların masaya yatırıldığı toplantıda, ürünlerin hak ettiği değeri alabilmesi için yol haritası da oluşturuldu. Öte yandan Mezitli pazarcı esnafı da harekete geçerek tezgâhlarında ‘çiftçimizi destekletiyoruz’ ve ‘Neşet Tarhan Başkanımızın yanındayız’ dövizleriyle üreticilere destek kampanyası başlattılar.

PAZARCI ESNAFI ÜRETİCİNİN YANINDA

Üreticinin hakkını almasıyla birlikte hem üretenin, hem tüketenin hem de pazarcıların karlı çıkacağını ifade eden Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur,“Mezitli Belediyesi Başkanı Sayın Neşet Tarhan’la Mezitli ilçe sınırları içerisindeki kırsal bölgelerdeki mahallelerimizde üretilen şeftaliler üzerine bir toplantı yaptık. Biz de Mersin Pazarcılar Esnaf Odası olarak Sayın Başkanımız Neşet Tarhan’ın üreticiye katkı amacıyla başlattığı biz pazarcı esnafı olarak destekliyoruz. Gerekli konularda ürün satmalarında ürün alışverişlerinde kendilerine her türlü yardımı yapmaya hazırız. Başkanımızla birlikte bizde üretici arkadaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİDEN DİREK TÜKETİCİYE

Türkiye’nin en güzel şeftalisinin üretildiği Mezitli’de ürünlerin para etmemesinin kendisini son derece üzdüğünün altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Üreticilerimizle bir araya gelerek ne tür çözümler üreteceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Üreticiden 50-60 kuruşa alınan şeftali pazarda 2,5 Türk Lira, marketlerde 5 liraya kadar çıkabiliyor. Ürün tüketiciye ulaşıncaya kadar kat kat artan fiyatlar üreticiye yansımayınca çiftçimiz krize giriyor. Biz de çiftçimize bir nebze olsun soluk aldırabilmek ve uğradıkları zararı en aza indirebilmek amacıyla, Kurban Bayramı sonuna kadar ürünlerini getirip Mezitli’nin diledikleri yerinde satabilmeleri amacıyla çalışma başlattık” dedi.

HALKIMIZDAN BÜYÜK ALDIK

Daha sonra yaptığı özel girişimler sonrası vatandaşlardan büyük destek aldıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Kamuoyu projemize büyük destek verdi. Bununla da yetinmedik ilgili özel firmalar ve kamu kurumlarını duyarlı olmaya davet ettik. Üreticimizin ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda son derece duyarlı davranarak girişimde bulunan AVM’lerin temsilcileri ve Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, neşet tarhan, gençlik evleri, pazarcılar odası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA