29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

“Hukuk Güvenliği Ve Hukuk Barışı Sağlanmalıdır” “Böyle Gelmiş, Böyle Gitmesin”


Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 11 stajyer avukat, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz staj öncesi ziyarette bulunan meslektaşlarına, baronun faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, mesleki tavsiyelerde bulundu.

 

Tarih : 18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:28   Okunma : 1092

Hukukun ciddi anlamda yara aldığını belirten Mersin Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkedeki hukuk sistemini ayakta tutan sadece avukatlardır. Bağımsız ve tarafsız yargıyı savunacak kişiler sadece avukatlardır. Keşke hâkim ve savcılarımız da devlet memuru zihniyetinden kurtulup, gerçek anlamda sadece hukuka biat etseler, hukukun üstünlüğüne inansalar işimiz çok daha kolay olacak. Ama böyle bir yara aldık, umarım bundan bir an önce kurtuluruz. Hukuk güvenliği verilmiş olsaydı, ülkemiz bu hale gelmezdi. Ülkemizde yaşamış olduğumuz krizin en temel sebebi de budur. Hukuk güvenliğini, hukuk barışını sağlamazsanız, adaleti destur edinmezseniz, bu sorunlarla her zaman karşılaşırsınız. Kimseye biat etmeyin. Pusulanız adalet, hukuk ve vicdanınız olsun” diye konuştu.

Konuşmasında, iyi birer hukukçu olarak yetişmeleri için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade eden Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Staj eğitimlerinizde sizlere maksimum fayda vermek için çabalayacağız. Bunun için staj eğitiminde değişiklik yapacağız. Kendi haklarınız dâhil olmak üzere, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakları ve hayvan haklarını; kısacası haklara bakış açınızı öğreteceğiz. Sizlere teorik değil, pratikte eğitim vereceğiz” diye konuştu.

“AMACIMIZ MAĞDURA GERÇEK ANLAMDA YARDIM ETMEK”

CMK’daki görevlendirmelerde genç avukatlara ayrımcılık yapacaklarını ve çok yakında uygulamaya koyacaklarının bilgisini veren Mersin Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Amacımız CMK’dan size daha fazla görevlendirme vermek ve bu vesileyle, mesleğe yeni başlamanız sebebiyle maddi anlamda kendinizi iyileştirebilme imkânı bulmanızı sağlamaktır. Öncelikle ihtiyacı olan meslektaşlarımızın CMK’dan faydalanmasını sağlamak istiyorum. CMK’dansizin ilk can suyu vereceğiz. Meslekte 5 yılın üstündeki avukatlarımızdan bu konuda ricada bulunacağız. Mülteci hukuku ile ilgili eğitim vereceğiz. Bu eğitimi alan avukatlarımızı adli yardımda görevlendireceğiz. Çocuk hakları ve istismarı konusunda sertifika almış avukatlarımız CMK’da ayrıştırmayla karşılaşacaklar. CMK’da çocuk suçları ve mağdurlarla ilgili konularda, sadece bu eğitimi ve sertifikayı almış avukatlarımız görevlendirilecek. Asıl amacımız, mağdura gerçek anlamda yardım etmek ve bunu sizler sağlayacaksınız. Bu ciddi bir görevdir. Çocuklar, geleceğe dönük yatırım yapmamız gereken bireylerdir.

“MERSİN BAROSU KÜLTÜR OCAĞIDIR”

Avukatın öncelikle, kendisini korumasını, haklarını ve görevlerini bilmesi gerektiğini söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Bütün gayretimiz hukuk etiğini öğrenmenizi sağlamaktır. Birçok meslektaşımız, mesleğin etik kurallarını bilmediği için hakkında şikâyetler geliyor ve onları disipline sevk etmek zorunda kalıyoruz. Mesleğin etik kuralarını bilirseniz, ileride yaşayabileceğiniz büyük mağduriyetlerin önüne geçmiş olursunuz. Mersin Barosu bir kültür ocağıdır. Baromuzun tüm seminer ve panellerine mutlaka katılın. 8 Eylül 2018 tarihinde Mersin Barosu tarafından düzenlenecek olan ‘Avukatın Hukuki ve Cezai Sorumluluğu’ konulu seminere de katılmanızı tavsiye ediyorum. Türkiye Barolar Birliği’nin Eğitim Merkezi’nde eğitim almanızı sağlayacağız. Bu tür eğitimleri önemsiyoruz. Hukukun ve adaletin tecelli etmesi bize yardımcı olmalısınız. Olaylara objektif bakmalısınız. Her zaman öncelikle hukuku ön plana çıkarın. ‘Böyle gelmiş, böyle gidecek’ şeklinde düşünmeyin. Her türlü hak ihlalinde ilk önce siz müdahale etmek zorundasınız” ifadesini kullandı.

“GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ SESİNİZ, SOLUĞUNUZ OLACAK”

Genç Avukatlar Meclisi’nin, baro ve mesleksel faaliyetlerinde genç avukatların kendilerini ifade edebileceği bir platform olacağını ve bu mecliste stajyer avukatların da yer almasını sağlayacağını belirten Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Stajyer avukatların da genç avukatlar meclisinde yer alabilmesi için, Ekim ayında yapılacak olan Mersin Barosu Genel Kurulu’na bu projemi sunacağım. Kabul edilirse, stajyer avukatlarımız ve meslekte 5 yıla kadar olan avukatlarımızla birlikte meclis kuracağız. Bu sizlerin sesi, soluğu olacak. Tüm sorunlarınızı tartışıp, olgunlaştırıp, projelendirip meclis aracılığı il bize sunacaksınız. Bu hem kendinizi daha rahat ifade edebilmenizi sağlayacak, hem de idari mekanizmasını öğrenmiş olacaksınız”şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA