23 Nisan 2024 Salı

12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI  
 
     
   

Şeftali üreticileri harekete geçti


Mezitli’de bulunan şeftali üreticilerinin sıkıntılarını çözmek amacıyla yoğun çaba sarf eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın çağrısı kayıtsız kalmadı. Üreticiler,süresi bayram boyunca tezgâhlarda fiyatı 5 TL’ye kadar yaklaşan şeftaliyi, 1,50 TL’ye satmaya başladı. Kamyonetle satılan şeftalinin fiyatını uygun gören tüketiciler kasayla alarak yoğun ilgi gösterdi.

 

Tarih : 20 Ağustos 2018 Pazartesi 21:07   Okunma : 1383

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın girişimleri sonucu şeftali üreticilerine destek çığ gibi büyürken, üreticiler de harekete geçti. Ürettikleri şeftalilerini 70 kuruş yerine yaklaşık 2 katı fazlası fiyatına satmaya başladı. Bu durumda tezgâhlardaki fiyatının yaklaşık 2,5 katı aşağısına satan üreticiler, kamyonetlerine yükledikleri ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırmış oldu. Bayram boyunca Mezitli’nin işlek yerlerinde satışı devam eden şeftaliye tüketici de yoğun ilgi gösterdi. Daha önce pahalı olduğundan dolayı taneyle aldıkları şeftaliyi şimdi ise uygun fiyata kasalarla alan tüketiciler, uygulamadan son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler. Bu vesileyle Başkan Tarhan’ın çağrısı üzerine Mezitli’nin işlek yerlerinde trafiği aksatmayacak şekilde ürünlerini satan üreticilerin bir nebze de olsa yüzü güldü. Şeftali satışı bayram boyunca ilçenin çeşitli yerlerinde devam edecek.

HEM ÜRETİCİLER KAZANIYOR HEM TÜKETİCİLER

Uygun fiyata şeftali aldıklarını dile getiren tüketiciler uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler. Bazı tüketiciler daha önce tezgâhlarda pahalı olduğu için taneyle aldıklarını şimdi ise kasayla bile alabildiklerini dile getirdiler. Üreticiler, “Üreticiye destek olarak bu şekilde bir uygulama yapılması çok güzel olmuş. Tezgâhlardan çok pahalıya alıyoruz. Ama şimdi çok uygun fiyata aldık. Bu durumda hem bizler yani tüketiciler kazanıyor hem de üreticiler. Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan çok doğru bir harekette bulunmuş. Takdir ettik. Teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştular.

BİR NEBZEDE OLSA AŞMIŞ OLDUK

Kamyonetiyle Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası karşısında şeftali satışına başlayan Cafer Sapıtmaz “Başkanımız Neşet Tarhan’ın desteği üzerine dalından koparttığımız Mezitli yayla şeftalimizi kamyonetimize atarak getirdik. Burada şeftaliyi üreticiden doğrudan tüketicimize uygun fiyata ulaştırıyoruz.  Geçmişten gelen çok büyük sorunlarımız vardı. Şeftali üreticisi son raddeye gelmişti. Çıkış yolu aramaktaydı. Biz üreticiler olarak destek istedik.  Belediye Başkanımız Neşet Tarhan başta olmak üzere CHP Mersin Milletvekillerimiz, Mersin Pazarcılar Odası ve STK’lar sesimize kulak verdi. Şimdi bir nebzede olsa bu durumu aşmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

DAHA KÖKLÜ SORUNLARIMIZ VAR

Sapıtmaz şöyle devam etti; “Belediye Başkanımız bize bu şekilde bir imkân sağladı. Milletvekillerimiz sesimizi mecliste duyuruyor ve pazarcılar odası ise ürünlerini doğrudan bizden alıyorlar. Bu duruma öncülük yapan başta Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a ve destek sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ama üreticilerimizin çok daha köklü sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlarımıza hükümetin de duyarlı olmasını istiyoruz. Onlarında bizlere kulak vererek çözüm bulacağını düşünüyoruz. Umarım sesimizi duyarlar ve dikkate alarak bizimle konuşmak isterler”

‘BİR KİLO ŞEFTALİ ALARAK SENDE ÜRETİCİNE SAHİP ÇIK’

Herkesi şeftali üreticilerine sahip çıkmaya davet eden Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın çağrısı üzerine bizlerde şeftali üreticilerimizin yanında olduk. Bizzat şeftali bahçelerini gezdik, inceledik.  Gerçekten de çok değerli bir şeftaliye sahibiz. Pazarcı esnafı olarak şeftali üreticilerine destek olmayı sürdüreceğiz. Kendi kamyonetlerimizle birlikte giderek, şeftali alıp tüketicilere ulaştıracağız. Başkanımızın şeftali üreticisine sunduğu bu uygulamada bizlerde destek sağlayacağız. ‘Bir kilo şeftali alarak sende üreticine sahip çık’ diyor, tüm Mezitli halkını şeftali üreticilerine sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİ ŞİMDİ 2 KATI FAZLASIYLA SATMAYA BAŞLADI

Mezitli’deki şeftali üreticilerinin her daim yanında olacağını kaydeden ve imkânlar doğrultusunda gerekli tüm fırsatı sunacaklarını kaydeden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mücadelemizi sürdüreceğiz. Şeftali üreticilerimizin sonuna kadar yanında olacağız. Yayla şeftalisi Mezitlimizin bir değeridir ve biz bu değere sahip çıkacağız. Üreticilerimiz şeftalisini 70 kuruşa satarken şimdi ise 2 katı fazlasıyla tüketiciyle buluşturuyor. Bu durum hem tüketicinin hem de üreticinin yüzünü güldürüyor. Daha önce taneyle alınan şeftaliyi şimdi kasalarla alan tüketicilerimizi gözlemledik. Bu durumda bizi oldukça memnun etti” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, neşet tarhan, gençlik evleri, pazarcılar odası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA