19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Suriye’de savaşan Mehmetçiğe Mezitli’den bere..


Gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerle öne çıkan Mezitli Kadın Üretici Pazarı’ndaki kadınlar, çok önemli ve anlamlı bir projeye daha imza attı. Kadınlar ürettikleri kendi el emeği ürünlerini hediye paketi yaparak, Suriye’de zor şartlarda görev yapan askerlere gönderdi.

 

Tarih : 8 Mart 2017 Çarşamba 03:22   Okunma : 1325

Mezitli Merkez Kadın Üretici Pazarı’nda yer alan üretici kadınlar, örnek bir etkinliğe daha imza attı. Daha önce sık sık gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerle adlarından söz ettiren üretici kadınlar, Suriye’de savaşan, zor şartlarda görev yapan askerlerimize kendi elleriyle hazırladıkları bere kazak, atkı, eldiven gibi malzemeleri hediye etti.

Kadınlar, hazırladıkları hediye paketleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı bir törenle askeri birliklere yolladı. Kadınların hazırladıkları hediye paketleri üzerine yazdıkları notların bazılarının Başkan Tarhan tarafından sesli şekilde okunması ise duygusal anlara sahne oldu. 

KADINLARIMIZIN DUYARLILIĞI HERKESE ÖRNEK OLMALI

Kadın duyarlılığının bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz Kadın Üretici Pazarı projemizi ortaya hazırlarken asıl amacımız kadınlarımızın toplumsal alanlarda daha fazla öne çıkması ve seslerini duyurabilmekti. Kadınlarımız ürettiklerini satarak kendi ailelerine destek olmakla kalmıyorlar, toplumsal sorunlara da her zaman duyarlı oluyorlar. Yine üretici kadınlarımız ellerinden ne geliyorsa bir şeyler üreterek, Suriye’de savaşan Mehmetçiklere göndermek üzere hazırladılar. Kadın duyarlılığı işte burada kendini bir kez daha gösteriyor. Herkese bu davranışın örnek olmasını istiyorum. Bizde bunları o askerlerimize ulaştırmak düşüyor” diye konuştu.

SAVAŞLARIN GALİBİ HİÇBİR ZAMAN OLMAMIŞTIR

Savaşa karşı barışın mutlaka kazanması gerektiğini ve bu konuda en büyük görevin kadınlara düştüğünü dile getiren Başkan Tarhan, “Umuyorum ki önce Suriye’de sonra tüm dünyada savaş sona ersin. Haberleri açtığımızda gelen şehit haberleri hepimizin içini yakıyor. Savaşların galibi hiçbir zaman olmamıştır. Umuyorum ki en kısa sürede savaş biter ve Suriye’de ki askerlerimizde evlerine geri dönerler. Anneleri, babaları yakınları gözyaşı dökmesin ağıtlar yerine artık türküler yakılsın istiyoruz” dedi.

HALKIMIZ BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENE ‘HAYIR’ DEMESİNİ BİLİR

Türk halkının ülkesine ve milli değerlerine karşı yapılan her harekete ve eyleme karşı tavrını en güzel bir biçimde göstereceğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Türkiye’nin önünde aydınlık günler olacaktır. Başta kadınlarımız olmak üzere tüm halkımız birliğimiz bozmak isteyenlere ve ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen tüm güçlere karşı ‘hayır’ demesini bilecektir. Laik Türkiye korunacaktır, Atatürk ülke ve devrimleri korunacaktır. Bunlarında en büyük sahibi kadınlarımız olacaktır. Türk bayrağımız, ülkemizin her noktasında gururla dalgalanacaktır. Bayrağımızın dalgalanmasına karşı ülke içersinde dâhili bedbahtlar olsa da siz kadınlar bunlara en güzel cevabı vereceklerdir” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  suriye, mehmetçik, mezitli, kadın üretici pazarı, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA