16 Nisan 2024 Salı

14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK   09:45   MUĞLA DATÇA`DA DEPREM   09:20   MERSİN`DE DÜZENLENEN EUROLEAGUE FINAL FOUR SONA ERDİ   09:19   İZMİR`DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GEÇİM SIKINTISINDAN DERT YANDI: “ÇALIŞMAKTAN ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN TADINI ÇIKARAMADIM”  
 
     
   

"Barış Çağrısını Yargılamak Suçtur"


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

 

Tarih : 30 Ağustos 2018 Perşembe 19:30   Okunma : 889

Açıklamasında barışın ancak; hukuk devleti, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin egemen olduğu toplumlarda anlam kazanacağını vurgulayan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Barış içinde yaşamaktan, savaşların kötülüğünden,  bahseden devletler; savaşlara, katliama, baskı ve zulümlere maalesef devam ediyor. Dünyada emperyalist devletler baskı, sömürü ve şiddet politikalarını her geçen gün artırmaktadır. Savaşlar içinde dünya barışını kutlayamayız. Kalıcı barış ortamından her geçen gün daha da uzaklaşılıyor. Ülkemizde ise ne acı ki; sokaklarda barış çağrısı yapan, barış isteyen sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler, vatandaşlar, öğrenciler, polis şiddetine maruz kalmaktadır ve tutuklanmaktadır. Mevzuatımızda barış talebini yargılayacak bir yasa hükmü yoktur. Barış çağrısını yargılamak hukuka aykırıdır ve suçtur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyerek barış çağrısı yapmıştır” diye konuştu.

“SAVAŞI SONLANDIRMAZSAK, O BİZİ SONLANDIRACAK”

İnsanlığın, yeryüzünde savaşlardan dolayı büyük bedeller ödediğini ifade eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Savaşların başlıca amacı devletlerin siyasi ve ekonomik kârıdır. Savaşlar maalesef siyasetin ve ekonominin bir parçası haline gelmiştir. Savaşın mağdurları ise her zaman kadınlar, çocuklar, yaşlılar, hayvanlar ve tabiat olmaktadır. Son 10 yıldaki savaşlarda yaklaşık 2 milyon çocuk hayatını kaybetti. 4-5 milyon çocuk sakatlandı. 12 milyon çocuk evsiz kaldı. 1 milyondan fazla çocuk ailesini kaybederek öksüz veya yetim kaldı. Yaklaşık 300,000 çocuk dünyanın çeşitli yerlerinde savaşa katılıyor. On binlerce çocuk ve kadın tecavüze, işkenceye uğradı. Dünyada bugün 500 bini bilim insanı olmak üzere 15 milyon kişi silah ve silah geliştirme endüstrisinde çalışıyor. Türkiye silah alımında Avrupa ülkelerinin önemli ticaret ortaklarından birisidir. Türkiye,  Dünyada en çok silah ithal eden 11. ülkedir. Böyle bir istatistikle, dünyada ve ülkemizde barışı egemen kılmak mümkün mü? Yazar H. G. Wells’in dediği gibi; ‘Savaşı sonlandırmazsak, o bizi sonlandıracak’. Bu nedenle barışı inşa etmeliyiz.  Bunun için de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ politikası, devletlerin temel ilkesi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; terörün ve savaşların son bulduğu, hukukun üstünlüğü inancıyla insanların hak ve özgürlüklerinin elinden alınmadığı, eşitliğin, adaletin, barışın ve sevginin eğemen olduğu bir dünya diliyorum” ifadesini kullandı

Paylaş :
Etiketler :  bilgin yeşilboğaz, mersin barosu, dünya barış günü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA