16 Nisan 2024 Salı

17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK  
 
     
   

Hacıalanı’nda Muhteşem 30 Ağustos Kutlaması


Erdemli Belediyesi “Geleneksel 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları”nı Hacıalanı Yaylası’nda binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdi. Etkinliğin gündüz bölümünde güreş müsabakaları gerçekleştirilirken akşam programında ünlü sanatçı Ankaralı Ayşe Dinçer sahne aldı. Yeni ve eski parçalarını seslendiren sanatçı meydanı dolduran kalabalığı adeta coşturdu.

 

Tarih : 1 Eylül 2018 Cumartesi 09:00   Okunma : 1424

Erdemli Belediyesi, gelenekselleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında muhteşem bir organizasyona daha imza attı. Etkinliğin gündüz bölümünde ata sporu güreş müsabakaları gerçekleştirildi. Hayli çekişmeli geçen müsabakalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Müsabakalarda dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.  Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Muharip Gaziler Derneği üyesi gazilerle birlikte konuşma yapacağı alana gelirken, “Bu gün Millet olarak şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde, bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.  Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan Gazilerimizle birlikte olmanın bir kez daha gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bize bıraktıkları bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliği ile çalışmalıyız. Biz bu gün bu cennet vatanda yaşıyorsak; bu Gazi’lerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir’’ diye konuştu.

30 AĞUSTOS TÜRKÜN ZAFER BAYRAMIDIR

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuşmasının devamında, “30 Ağustos Türk’ün zafer bayramıdır. 30 Ağustos Türk’ün varlık sebebinin başlangıcıdır.30 Ağustosları daracık mekânlarda kutlama gayreti içerisinde olanlara inat biz sizlerle birlikte yüce Türk milletinin yüce evlatlarıyla birlikte, Torosların tepesinde on binlerle kutlayacağız. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu müddetçe, sizlerin birliği dirliği var olduğu sürece, inşallah bundan sonra bayramlarımızı on binlerle yüz binlerle kutlayacağız” dedi.

AĞUSTOS ZAFER AYI

Başkan Tollu, hem 30 Ağustos Zafer bayramını hem de Türk’lerin Anadolu’ya girişi olarak kabul edilen Malazgirt destanını bu ay içerisinde kutladıklarını dile getirdi. Türk milletinin şanlı tarihinde yer alan büyük destanlar sayesinde bu gün bu topraklarda özgürce yaşadıklarını kaydeden Başkan Tollu, “bizler atalarımıza layık olmalıyız. Onların yolunda ilerlemeliyiz. Bu çerçevede onlar gibi güçlü olmamız gerekir. Bunun için birlik ve beraberliğimizi sağlam zeminlere oturtmalı ve bunu iyi tesis

etmeliyiz. Sizlerin 30 Ağustos Zafer bayramını gönülden kutluyor, vatan topraklarımız uğruna hayatlarını seve, seve feda eyleyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, tarih sayfalarına böylesine büyük zaferleri yazan atalarımızı minnetle yâd ediyorum” dedi.

Etkinliklerin akşam bölümünde bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi geliştirmek ve tanıtmak zorunda olduklarına dikkat çekti.

TOLLU’DAN 2019 MÜJDESİ!      

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programında yaşanan coşku eşliğinde 2019 projelerini müjdeleyen Belediye Başkan Mükerrem Tollu, yoğun tezahürat aldı. Toplam 9,5 yıl Erdemli Belediyesindeki çalışmalarından kısa özetler sunan Başkan Tollu, 2019 yılında Erdemli’yi buluşturacağı dev projelerinin ipuçlarını vererek, ‘’Alt yapıya ciddi çalışmalar ve yatırımlar yaptık. Allah’ın izni ile 2019’dan sonra Erdemli’nin üst yapısında çok değişiklikler olacak. Bu manada önemli projelerimiz olacak. Erdemli’yi marka bir kent haline getireceğiz’’ dedi. Erdemli’nin tanıtımının yapılmadan Erdemli’yi geliştirmenin mümkün olmayacağını da kaydeden Başkan Tollu, “Biz bu yaylalarımızı tanıtıyoruz ki; Erdemli’de yaylalarımız gelişsin. Hacıalanı Yaylası’nın son 5 yılda kat ettiği mesafeyi sorsak, herkes bu ciddi mesafeyi fark edecektir. 30 Ağustos programlarını vesile kılarak düzenlediğimiz programlarla hem insanlarımızı bir arada tutuyoruz, hem de Erdemli’nin merkezini ve yaylalarını dünyaya tanıtma gayreti içinde oluyoruz” dedi.

HERKESİN GURUR DUYDUĞU BİR KENT…

İlçenin hızlı gelişimine de değinen Başkan Tollu, “Bu tanıtımın neticesindedir ki; Allah’a binlerce şükürler olsun, Mersin istatistiklerine göre; Erdemli Mersin’in en hızlı büyüyen ilçesi konumunda. İnşallah biz çalışma arkadaşlarımızla, belediye meclis üyelerimizle sizin gibi Erdemlimizin vefakâr, cefakâr, kadirşinas insanlarıyla el ele gönülgönüle vererek Erdemli’mizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek için gayretimiz sürüyor. Erdemli’mizin eksiklerini bir bir tamamlayarak, herkesin gurur duyduğu, herkesin övündüğü, yaşamaktan haz duyduğu bir kent haline getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YALÇIN KAYA’DAN 30 AĞUSTOS VE MALAZGİRT ZAFERİ VURGUSU

Programda konuşan eski MHP Milletvekillerinden Yalçın Kaya ise, “En zor şartlarda bile ecdadımızın yeniden ayağa kalkışının ve geleceğe sahip çıkışının sembolü olan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Zafer bayramı dolayısıyla düzenlenen programımızda gençlerimizin ata sporumuz güreşi yaşatmaları ve gelecek nesillere aktarmaları için verdiği gayretlerden dolayı hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN SERİN: 30 AĞUSTOS’UN COŞKUSUNU SAHİPLENMEK HEPİMİZİN VAZİFESİ

MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin’de kısa bir konuşma yaparak, 30 Ağustos’un büyük bir zafer olduğunu belirterek, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Serin, “30 Ağustos’un coşkusunu kutlamak, sahiplenmek, hepimizin vazifesidir” diye konuştu.

AYŞE DİNÇER COŞTU, COŞTURDU

Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Ayşe Dinçer sahne aldı. Programda sahne alan ve sevilen şarkılarını seslendiren Ayşe Dinçer, sahnede birbirinden güzel eserlerini seslendirirken, halkın arasına karışarak söylediği şarkılarıyla ilgi topladı. Halkın severek takip ettiği Ankaralı Ayşe Dinçer, verdiği konserle hem Erdemlileri coşturdu hem de kendisi coştu. Tempolu şarkılarıyla sahne de coşan ve coşturan Dinçer, izleyiciden tam not aldı. Konserin ardından ünlü sanatçıya Türk Bayrağı ve plaket takdim eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Böylesine anlamlı bir günde Erdemlimizi şereflendirdiniz çok teşekkür ediyorum. Erdemli insanı gördüğünüz gibi 30 Ağustos’a kenetlenmiş durumda. Bizde bu anlamlı güne yakışanı yapmaya gayret edeceğiz. Erdemlili insanlarımızın tamamı vatan sevgisi, bayrak sevgisiyle dolu insanlar. Bu tür hasletlerimiz Erdemli’de üst seviyede. Bu hasletlerimizi daha da taçlandırmak adına sizin gibi ülkemize mal olmuş değerli sanatçılarımızla insanlarımızı bir araya getiriyoruz. Hoş geldiniz, iyi ki geldiniz” dedi.

“İyi ki bizde buradayız” diyen sanatçı Ayşe Dinçer, kendisine hediye edilen Türk bayrağını alarak, “En güzeli, daha güzel ne olabilir ki” dedi. “Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” diyen Ayşe Dinçer, sahnede en sevilen eski ve yeni parçalarıyla meydanı dolduran kalabalığı adeta coşturdu.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, mükerrem tollu, adem arslan, 30 ağustos zafer bayramı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA