28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Emekçi Kadınlar Günü’nde üretici kadınlara çiçek..


Emeğin en yüce değer olduğu gerçeğinden yola çıkan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan emekçi kadınlara çiçek dağıttı. Başkan Tarhan, kadınlara Akdeniz’de zumba, Merkez’de halay sürprizi yaptı.

 

Tarih : 8 Mart 2017 Çarşamba 08:10   Okunma : 1356

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle el emeği ürünlerini satarak değerlendiren Kadın Üretici Pazarı’nda ki kadınlara çiçek dağıttı. Başkanlığı sürecinde kadına pozitif ayrımcılık yapan bir belediye olma ilkesiyle hizmet yürüten ve kadın çalışanlarına yüzde 5 fazla maaş vererek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Başkan Tarhan, Akdeniz, Özgecan ve Merkez Kadın Üretici Pazarlarında bulunan kadınların yanı sıra alış veriş için gelen kadınlara da belediye serasında üretilen çiçeklerden hediye etti.

AKDENİZ’DE ZUMBA SÜRPRİZİ

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle önce Akdeniz Mahallesi’nde bulunan Kadın Üretici Pazarı’nda düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Tarhan, kadınlara zumba sürprizi yaptı. Mezitli Belediyesi Spor Okulu Zumba Ekibi tarafından gösteri yapılığı etkinlikte Üretici Pazarında bulunan kadınların eşlik etmesi ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına yol açtı. Şalvarlarıyla, sahnede sergilenen hareketleri yapma çabası konuklar ve izleyiciler tarafından alkışlarla desteklendi. Başkan Tarhan pazarda bulunan çocuklara da kitap dağıttı.

ÖZGECAN’DA SOHBET TOPLANTISI

8 Mart nedeniyle çiçek dağıtım etkinliğine Özgecan Kadın Üretici Pazarı’nda devam eden Başkan Tarhan, çiçek dağıtımı sırasında kadınlarla bir süre sohbet etti. Kadın emeğinin önemine değinen Başkan Tarhan, kadınlara sahip oldukları haklar ve buna sahip çıkmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Doğlu ve Çevlik mahallerine giderek kadınlarla buluşan Başkan Tarhan, Cuma akşamı davet üzerine Kale Mahallesine gitme sözü verdi. Kadınlar Başkan Tarhan’ı alkışlarlar ve sloganlarla uğurladılar.

MERKEZ’DE HALAY VE PALYAÇO

Merkez Kadın Üretici Pazarı’nda çiçek dağıtımı yapan Başkan Tarhan, kadınlarla birlikte halay çekti. Çiçek dağıtımı sırasında bir palyaço da pazarda bulunan çocuklarla dans ederek oyunlar oynadı. Başkan Tarhan, 8 Mart’ı anlamına uygun olarak emekçi kadınlarla birlikte kutlamanın daha anlamlı olduğunu dile getirerek, kadın emeğine büyük önem verdikleri ifade etti. Başkan Tarhan, sembolik kutlamalar yerine Mezitli Belediyesi olarak kadını sosyal alanda güçlendirecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

KADIN DUYARLILIĞINA İHTİYACIMIZ VAR

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya üzerine yapılan her şey kadınların eseridir’ sözünün anlamının iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi’ni ‘kadın Dostu Belediye yaptık. Kadına gereken değeri vererek aslında dünyaya verilen en büyük yardımı yapmış oluyoruz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor dönemden yine kadınların sahip çıkmasıyla kurtulacaktır. Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesi kadınlarımızdır. Çünkü kadınlarımız toplumsal sorunlara da her zaman duyarlı olmuşlardır” dedi.

KADINLARIMIZ ÖZGÜVEN SAHİBİ OLDU

Açtıkları Kadın Üretici Pazarları ile kadınların sosyal alanda daha fazla yer almasını sağladıklarına değinen Başkan Tarhan, kadınların her geçen gün ekonomik sosyal ve siyasi yönden güçlendiğini söyledi. Başkan Tarhan, “Artık, ekonomik özgürlüğünü sağlamış olmanın verdiği özgüvenle, evine destek olan, ev, araba, ehliyet alan kadınlarımız var. Gururla söylüyorum ki Kadın Üretici Pazarımız amacına ulaştı. Kadınlarımız işkence görmesin, kadın cinayetlerine kurban gitmesin, erkeklerle aynı koşullarda, hak ettiği yerde olsun istiyoruz” diye konuştu.  Başkan Tarhan, önümüzdeki günlerde Mersin Üniversitesi yolu ve Kuyuluk’ta da Kadın Üretici Pazarı açılacağı müjdesini verdi. 

Paylaş :
Etiketler :  neşet tarhan, mezitli belediyesi, emekçi kadınlar.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA