29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

CHP’li Antmen’den yeni adli yıl açılışı mesajı


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, adli yıl açılışı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Antmen, mesajında: “Yürütmenin başı ve siyasi bir partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı’nın Sarayı’nda yapılacak törenin adı, adli yıl açılış töreni olsa da, gerçekte bu durum ülkemizde hukukun üstünlüğünün kapanış törenidir” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 4 Eylül 2018 Salı 21:38   Okunma : 855

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 2018-2019 adli yılı açılışı sebebiyle yayınladığı mesajında, “Yargı mensuplarının kimsenin önünde eğilmemesi ve önlerini iliklememesi için cübbelerinde düğme olmadığını kaydeden CHP’li Vekil “Hukukun üstünlüğü endeksinde 113 ülke içinde 101’inci olan, OHAL koşullarını sürdüren, Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymayan, FETÖ terör örgütü hakimlerine her istediklerini veren, mahkemelere talimat yağdıran ve yargıyı kendine bağlayan bir anlayışın sarayında yapılan adli yıl açılış törenine katılmak, alkışlamak ve ayağa kalkmak hukuka yapılacak en büyük saygısızlıktır” dedi.

 “HUKUK CAMİASI YENİ ADLİ YILA SORUNLU GİRMEKTEDİR”

Antmen’in açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde: “Bir ülkede adaletin var olduğu hissiyatının yaşayabilmesi hukuk devletinin varlığı ile mümkündür. Yeni adli yıl başlıyor. Ama, maalesef Hukuk camiası yeni adli yıla geçen tüm yıllardan daha fazla sancılı ve sorunlu girmektedir. Hukuk devleti ilkesi, tüm hukukçular bir yana, hukukçu olmayan ancak hukuka tabi olan tüm devlet kurum ve kuruluşlarının dahi takip etmesi gereken en önemli ilkedir. Bugün için güzel ülkemizde yargının bağımsız olduğundan ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hakim olduğundan söz edemeyiz. Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü sona erdi.  Bir süre önce ‘Yargının itibarı yerlerde sürünüyor’ sözleri bizzat yargının üst düzey temsilcileri tarafından ifade edilmişti.”

 “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

Antmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP İktidarı 2010 ila 2014 yılı arasında yargıyı alçak ve hain FETÖ terör örgütünün, şimdi her biri yargılanmakta olan, cüppeli tetikçilerine teslim etmişti. 2014 yılında ‘Yargıda Birlik Platformu’ adı altında bir araya gelen Hakim ve Savcılarımız HSYK’daki FETÖ Terör Örgütü egemenliğine son vermişti. Ancak ne acıdır ki 2014 yılından sonra Hakim ve Savcılık mesleğine girişte siyasi iktidar partisi yandaşı olanlar ve hatta AKP’nin İl ve İlçelerinde görev yapmış avukatlar, hakim ve savcı yapıldı. Bu dönemde yargıda siyasallaşma gün geçtikçe had safhaya ulaştı. Yeni oluşturulan HSK, Yargıtay ve Danıştay Üye atamaları ile en son Hakim ve Savcı atama kararnamesi yargıdaki kadrolaşmayı açıkça gözler önüne sermektedir. İşte bu kadar siyasallaşan bir yargı düzeninde yeni adli yıla gireceğiz Siyasi iktidarın öncelikle yargıyı siyasallaştırmaktan vazgeçmesi, ama daha da önemli olarak atama ve terfilerde liyakat ve başarıya azami önemi vermesi gerekmektedir. Aksi halde Türk Yargı Sistemi çökecektir. Hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmak, yapılan ve yapılmak istenen yanlışlara da ortak olmak demektir.   Her şeye rağmen, ümitsizliğe kapılmadan demokrasiye, barışa, kardeşliğe, Cumhuriyetimizin temel

kazanımlarına, tam bağımsız yargıya, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya devam etmeliyiz.” 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, HSK, Yargıtay, Danıştay

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA