24 Nisan 2024 Çarşamba

12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"  
 
     
   

Rakibi Mat Etmek İçin İlk Hamleler Yapıldı


Satranca gönül verenlere destek olmak ve gençleri özendirmek amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen ‘Uluslararası Mersin Açık Satranç Turnuvası’ tüm heyecanı ile başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başlangıç hamlesi ile başlayan turnuvaya bu yıl 10 ülkeden 300’e yakın sporcu katılıyor.

 

Tarih : 10 Eylül 2018 Pazartesi 18:36   Okunma : 985

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de düzenlenen turnuvalar içerisinde en yüksek oyuncu ortalaması ve en yüksek ödül ile ilk sırada yerini alan turnuvaya Türkiye, Türkmenistan, Rusya, İran, Azerbaycan, Moldova, Gürcistan, KKTC, Ukrayna ve Suriye’den sporcu katılıyor. A ve B olmak üzere 2 kategoride gerçekleşecek turnuva sonunda, kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplamda 51bin 850 TL para ödülü verilecek.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan turnuvaya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Türkiye Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, sporcu velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Kocamaz, “Uluslararası organizasyonlara imza atmaktan gurur duyuyoruz”  

Turnuvanın Mersin’de benimsenmesinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz turnuva açılışında yaptığı konuşmasında, “Böyle güzel bir turnuvanın Mersinimizde üçüncü kez gerçekleştiriliyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum.  Biz sporun her dalına destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Uluslararası organizasyonlara imza atmaktan gurur duyuyoruz. Bugünde Uluslararası Satranç Turnuvası ile Mersinimizi buluşturmanın hazzını yaşıyoruz. Satranç insanların zihnini aça ve geleceği planlattıran çok önemli bir spor dalı.  Bu tür turnuvaları yapmamızın ana gayesi gençlerimizi spora yönlendirmek ve özellikle sokakta yaşanan olumsuz hadiselerden, zararlı madde kullanımından uzak tutmak ve gençleri bir araya getirmek. Sizleri Mersinimizde görmekten onur ve gurur duyuyoruz. Başta Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılı bir turnuva olmasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Satranç Federasyonu’nun başarılı tarihinden bahsederken en önemli destekçilerinin yerel yönetimler oluğunu belirtti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın satranç sporuna olan desteklerinin Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde başladığını “Mersin Türkiye Satranç Federasyonu içerisinde en örnek teşkil eden ve satranç konusunda gelişimine en erken başlayan illerden bir tanesi. Tabi bu noktaya gelmesinde sporcularımızın ve velilerimizin çok kıymetli destekleri var ama ben özellikle Burhanettin başkanımızın Mersin’in bugün geldiği noktadaki yerini kısaca anlatmak istiyorum. 1999 yılında belki de hiçbir belediye uluslararası bir turnuvaya ya da önemli bir organizasyona destek vermezken, Burhanettin başkanımız Tarsus Belediye Başkanı iken Türkiye’nin ilk eğitim kulüplerinden biri olan Tarsus Zeka Satranç Kulübünü kurmuş ve çok önemli katkılar sunmuştur. O tarihte başladığımız 27 Aralık Tarsus’un kurtuluşu Satranç Turnuvası uluslararası bit satranç turnuvası modelindeydi. Sizlerin huzurunda gerek Mersin Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’na verdikleri destekten dolayı gerekse şu ana kadar satranç sporuna gösterdikleri ilgi ve sevgi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve tüm belediye ekibine teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.

Tüm dünya bu turnuvayı izleyebilecek

Turnuvaya 5 Uluslararası Büyükusta (GM), 2 Uluslararası Kadın Usta (WGM) 7 Uluslararası Usta, 2 Fide Usta (FM), 1 Bayan Fide Usta (WFM), 4 CM olmak üzere 21 Ünvanlı sporcu katılım gösterdi.

9-15 Eylül 2018 tarihleri arasında sürecek olan turnuvaya bu yıl İran’dan Asya gençler şampiyonu sporcu da katılıyor. Turnuva boyunca tüm karşılaşmalar, 16 masada canlı yayın yapılacak olup, dünyanın her yerinden izlenebilecek.

Satranç sporu neden önemli?

Konuşmaların ardından turnuvanın ilk hamleleri yapılmadan önce Başkan Kocamaz masaları tek tek gezerek sporculara başarılar diledi. Zekalarının yanı sıra dikkat ve planlı hareket yeteneklerini de yarıştıran sporcular, rakiplerini mat etmek için ilk hamlelerini yaptılar.

Oynayanların genel zeka, kendi kendini kontrol ve analitik yeteneğini ve özgüvenini arttıran bir spor dalı olmasının yanı sıra kişiye sistemli ve disiplinli düşünerek hareket etme olanağı sunan satranç sporu konsantrasyon, dikkat, sabır, geleceği planlama ve doğru hamle yapma gibi becerileri bünyesinde barındırdığı için diğer spor dallarından ayrılıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA