28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Yılın İlk Limon Hasadı Başkan Tollu’dan


Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki limon hasat edilen bahçeleri gezerek ilçe ekonomisine yön veren çiftçilere ve işçilere cezerye ikram etti.

 

Tarih : 14 Eylül 2018 Cuma 03:35   Okunma : 1183

İlk limonu hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle 'besmele' çekerek Belediye Başkanı Mükerrem Tollu kesti. Yaptığı konuşmasında, Erdemli ekonomisinin tarıma dayalı olduğunun altını çizen Başkan Tollu, tarım ürünlerinin mutlaka ve mutlaka markalaşması gerektiğini anlatarak, Erdemli Belediyesi olarakta bu anlamda ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Tollu, açıklamasında; "önümüzdeki yıl içerisinde patent enstitüsüne müracatlarımızı yaptık. Hem Erdemli’nin limonunu, hem Erdemli’nin domatesini, hemdeErdemli’nin muzunu markalaştıracaz. Belediyemizin faaliyetleri bununlada bitmeyecek. Biz Erdemli’deki üreticilerimizin yanındayız. Üreticilerimizin ekmeğinin, aşının artması adına. Her konuda onların yanında olduğumuzun örneğini, onların gelirlerini arttırmak, ürettiği ürünlerini sanayi ürünleri haline dönüştürmek adına ciddi bir gayretimiz var" dedi.

TOLLU'DAN LİMONATA FABRİKASI MÜJDESİ

Erdemli'de limona fabrikası müjdesi de veren Başkan Tollu, "Erdemli'mizde bir limonata fabrikasını inşallah hayata geçirecez. Erdemli'mizin en büyük ihtiyaçlardan birtaneside fide üretim tesisini önümüzdeki dönemde Allah nasip ederse Erdemli'mizin hizmetine sunacağız" dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZ ÜLKE EKONOMİSİNE ÇOK CİDDİ KATKI SUNUYOR

'Erdemli'nin en önemli geçim kaynaklarından biri limondur' diyen Tollu, "Türkiye'de limonun yüzde 70'i Erdemli'de üretiliyor. Erdemli'de ekonomik hayat hemen hemen limon üzerine dönmekte. Yılda üç ürün alınabilen Erdemli'de en büyük girdi limon hasadında gerçekleşiyor. Bu yıl çok şükür verim gayet iyi. Fiyatın da 1 lira 60-70 kuruş, civarında olması çiftçilerimiz açısından iyi bir gelişme. İleriki süreçte bu fiyatın çok daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Herkesin kazançlı olduğu bir sürecin başındayız. Çiftçilerimiz ülke ekonomimize çok ciddi manada katkı sunuyorlar. Tarımla uğraşan insanlarımız işsizliğin azalmasında da büyük pay sahibi. Yani herkesin kazançlı olduğu bir sürecin şuanda başlangıcındayız. Bu üretim sezonunun çiftçilerimiz için, ülkemiz için, Erdemli’miz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

KARACA: "İHRACAATIN İYİ OLMASINI İSTİYORUZ"

Üretici Hasan Karaca ise; "Limonumuzun bu sene ilk hasadını yaptık şükür fiyatlarımızda iyi 1.60 kuruş  1.70 kuruş civarında dalında tüccarlarımıza verildi. Hasatını yapıyorlar. Masraflarımız yüksek olduğu için bu fiyatlar ancak kendini koruyor. Bize bişey bırakmıyor. Onun için ihracatın iyi olmasını istiyoruz. Şimdilik iyi gidiyor ama daha iyi olmasını itiyoruz. Bundan sonrası Allaha kalmış bir iş" diye konuştu.

ŞAHİN: "SEZONUMUZ HAYIRLI OLSUN"

Ziraat Mühendisi Aşkın Şahin ise; yaptığı açıklamada, sezonumuz tüm çiftçilerimize hayırlı olsun dileğinde bulunarak şöyle konuştu; "Şuanda mayer limonun haşatına başlamış bulunmaktayız. Bu boy limonlarımız, biraz küçük boy limonlarımız şuanda Azerbaycan'a, Kuzey Irak’a gidiyor. İri boy limonlarımız ise balkan ülkelerine, Rusya’ya ve Ukrayna bölgesinden çok yoğun bir talep vardır. Sezonumuz çiftçilerimize hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çiftçiye bol kazanç, işçiye kolaylıklar dileyerek, cezerye ikramında bulundu. Başkan Tollu, ağız tadıyla başlayan sezonun ağız tadıyla sürmesini temenni etti.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, mükerrem tollu, adem arslan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA