19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Yeşilboğaz: "Toplumun ve Acılı Ailenin Vicdanı Tatmin Olmadı"


Mersin’de 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin’in evinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan polis memuru Fatih Burak A., ’taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya gözlemci olarak katılan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hukuk sistemimizin aşmazlarından birini daha yaşadık. Maalesef verilen kararla birlikte biricik kızlarını kaybeden acılı ailenin ve toplumun vicdanı tatmin olmadı” dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2018 Perşembe 01:04   Okunma : 900

Karar duruşmasında sanığın maktuleye yönelik eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 85/1 maddeleri gereğince, suçun işleniş şekli, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı nazara alınarak sanığın takdiren ve teşdiden 4 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına; sanık eylemini bilinçli taksirle işlemesi nedeniyle cezasının TCK’nın 22/3. maddesi uyarınca takdiren 2/5 oranında artırılarak neticeden 6 yıl 3 ay 18 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına; sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları lehine indirim sebebi kabul edilerek, 5237 sayılı TCK’nın 62. maddesi gereğince cezasından takdiren indirim yapılarak, sanığın neticeden 5 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına; sanığa verilen ceza miktarı da dikkate alınarak yasal şartları oluşmadığından sanık hakkında ayrıca takdiren 5237 sayılı yasanın 50, 51 maddeleri ile 5271 sayılı yasanın 231/5 ve devamı maddelerinin tatbikine yer olmadığına; 5237 sayılı TCK’nın 63/1. Maddesi uyarınca, sanıkların gözaltı ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin cezasından mahsubuna, sanığa verilen hapis cezasının miktarı, kaçma şüphesi oluşturduğundan hükmen tutukluluk halinin devamına karar verildi.

“HUKUK SİSTEMİMİZİN AŞMAZLARINDAN BİRİNİ DAHA YAŞADIK”

Karar duruşmasına gözlemci olarak Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Ayfer Baydar katıldı. Alınan kararı değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Çok uzun bir süredir şahsen ve Mersin Barosu olarak takip ettiğimiz kızımız Feray’ın karar günüydü. Maalesef verilen kararla birlikte biricik kızlarını kaybeden acılı ailenin ve toplumun vicdanı tatmin olmadı. Silah kullanma yeteneği ve yetkisi olan bir şahıs tarafından kızlarının taksirle öldürüldüğünü acılı aile kabul etmedi, etmeyecektir. Hukuk sistemimizin aşmazlarından birini daha yaşadık. Öldürülen bir kadındı ve yine bir kadın cinayeti gündemde. Bu tür kararlar verildiği sürece de kadın cinayetlerinin önüne geçmek mümkün değildir. Umarım istinaf sürecinde maddi gerçek tam anlamıyla teşekkül eder. Hem toplumun, hem acılı ailenin vicdanını rahatlatacak, acılarını giderecek hakkaniyetli bir karar verilir” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA