18 Nisan 2024 Perşembe

16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI  
 
     
   

4 Farklı Branştan, 4 Sporcu Başarı Hikayelerini Anlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, sporseverler ve öğrencilerle buluşan ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’ bir kez daha Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Düzenlenen panelde, 4 farklı branştan 4 sporcu başarı hikâyelerini anlattı.

 

Tarih : 26 Eylül 2018 Çarşamba 16:03   Okunma : 1261

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri Emre Tilev’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Milli Eski Voleybolcu Neslihan Demir Güler, Paralimpik Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı, Milli Okçu Aybüke Aktuna ile Milli Tekvandocu Sezen Şevik salonu dolduran yüzlerce öğrenciye, spor dünyası hakkında merak edilenler ve bilinmeyenleri anlattı.

Başarılı sporcuları dinlemeye gelenler arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, TÜFAD Mersin Şube Başkanı Mesut Bilir, Mersin İdman Yurdu’nun efsane oyuncularından Levent Arıkdoğan, Ayhan Öz ve Rıfkı Çınar, Mersin İdman Yurdu Onursal Yöneticisi Hacı Bayram Birinci ve çok sayıda öğrenci vardı.

Tilev: “Sporun bağrından kopmuş, 4 güzide hanımefendi ile birlikteyiz”

Sporun Mutfağındakiler Paneli’nin moderatörlüğünü üstlenen ve açılış konuşmasını gerçekleştiren Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri  Emre Tilev, “Sporun Mutfağındakiler Paneli artık bu şehir için geleneksel hale geldi. Yurdun farklı şehirlerinde gerçekleştirdiğimiz bu panelin sayısı 300’ü geçti. Mersin’de de çok değerli Başkanımız Burhanettin Kocamaz sayesinde gerçekleşiyor. Sayın Kocamaz’ın yanı sıra Genel Sekreterlerimiz ve spor müdürlerimize kadar herkesin çok büyük emeği var. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Bu panelde genelde hep futbol dünyasından isimleri ağırladık. Ama bugün gerçekten sporun bağrından kopmuş, sporun ne demek olduğunu çok iyi bilen ve spor yaşantıları özellikle hanımefendilere, gençlere örnek olacak 4 güzide hanımefendi ile birlikteyiz” dedi.

Milli Eski Voleybolcu Neslihan Demir Güler: “Tesadüf eseri voleybola başladım”

Milli Eski Voleybolcu Neslihan Demir Güler, Mayıs ayında bıraktığı voleybol kariyerinden ve 1995 yılından bugüne kadar yaşamış olduğu tecrübelerinden söz ederek, “Ben 1995 yılında voleybola başladım. 300 kez milli takım forması giydim. 2018 yılının Mayıs ayında da son maçıma çıkarak, mesleğimi sonlandırdım. Sizlerle birlikte olup tecrübelerimi paylaşmak beni çok heyecanlandırıyor. Umarım siz de buradan mutlu ayırılırsınız. Ben orta birinci sınıfa giderken beden eğitimi öğretmeni ile antrenör geldi ve beni seçerek voleybola başlatıyoruz dediler. Tamamen tesadüf eseri başladım. Spor yapmak için en başta sabır ve disiplin olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Milli Eski Voleybolcu Güler, voleybolu neden bıraktığı sorusu üzerine de “Profesyonel sporculukta performans sporlarında bir noktadan sonra kronikleşen sakatlıklarımız oluyor. Belli bir yaştan sonra da bunları tolere edememeye başlıyoruz ve kendi kendimize yeter arttık bırakma vakti geldi diyorsunuz. Daha hafif sporlara yöneliyorsunuz. Çünkü voleybol her ne kadar piknik sporu gibi dursa da çok travmatik bir spor. Ciddi rahatsızlıklarımız olabiliyor, devam ettirmeyecek kadar. O yüzden bıraktım bende” diye konuştu.

Boyacı: “Kaybetmelerim beni daha çok kamçıladı”

Paralimpik Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı ise konuşmasında, katıldığı yarışmalardan ve kazandığı başarılarından söz ederek, yüzmeye nasıl başladığını anlattı. Boyacı, “Yüzmeye 5 yaşında annemin teşvikleri ile başladım. Çiğdem hocamın eğitmenliğinde 12 saatte öğrendim. Gerçeği söylemek gerekirse, ilk başlarda sudan korkuyordum. Sonrasında hocam eğlenceli bir şekilde öğretmeye başladı. Sonrasında bir takıma yerleştim ve şu an antrenörüm olan Mehmet hocamla tanıştık. İyi bir iletişim kurduk ve Türkiye şampiyonlarına katılmaya başladım. Her girdiğim yarışlarda birincilik alınca milli takım kamplarına çağrılmaya başlandım. İlk yüzme yarışıma 2016 yılında Berlin’de katıldım. İkincilik ve üçüncülük madalyası ile yurda döndüm. Sonrasında birçok ülkeye gittim, yarışa katıldım. Güzel dereceler kazandım. Meksika’daki yarış benim için aslında en önemlilerinden biriydi. Çünkü ilk dünya şampiyonamdı ve en küçük sporcu bendim” ifadelerini kullandı.

Kaybettiği yarışmaların aslında kendisine daha çok azim verdiğini aktaran Boyacı, “Kaybetmelerim beni daha çok kamçılamış oldu. Ama en sonunda Brezilya’da ilk kez marşımızı okuttum. Birinci oldum. Ardından da bu yılın en büyük yarışı olan Avrupa şampiyonasında da birinci oldum. Profesyonellik birinci olmak demek değildir. Zirveye çıkmak zor ama orda kalmak daha zor. Bunu başarabilen insan profesyonel olmuş demektir” şeklinde konuştu.

Aktuna: “Yoğun tempoya rağmen kazandığımız başarıların onuru bize yetiyor”

Milli Okçu Aybüke Aktuna 2005 yılında okçuluğa başladığını dile getirerek, “2008 yılından beri milli takımdayım. Çeşitli başarılarım oldu. Ama en güzel ve en büyüğü geçen ay Avrupa Şampiyonu olmamızdı. Bizim kamplarımız 10-15 gün sürüyor. Çok yoğun geçiyor ama bu yoğun tempoya rağmen kazandığımız başarıların onuru ve gururu bize yetiyor. Okul hayatım 365 günün 300 günü kamplardayım. Günde 8 saat antrenman yapıyorum. Profesyonel olmak için sporu tüm yaşantına yayıp yaşam biçimi haline getirmeniz gerekiyor. Mesela arkadaşlarınız gezerden siz antrenman yapıyorsunuz ama başarı elde edince buna değiyor” diye belirtti.

Şevik: “Babam tekvandoya gitmeme izin vermiyordu”

Mersinli Milli Tekvandocu Sezen Şevik, tekvandoya 9 yaşında başladığından bahsederek, “Spora ve sanata ilgim vardı. O yüzden daha başarılı olacağıma inanıyordum.  Tekvandoyu seçtim. O yolda ilerledim. İlk girdiğim İzmir Şampiyonasında ikinci oldum. Onun haricinde direkt Türkiye Şampiyonasına gittik. Orada Türkiye üçüncüsü oldum. İlk başlarda babam izin vermiyordu tekvandoya gitmeme. Sonra başarılarımı görünce kendisi antrenmanlara götürmeye başladı.  Her gün çalışıyordum. Antrenmanlara gidiyordum. Azimle, istikrarla başarıya ulaştım. Profesyonellik bilinçli olmak demek. Tüm yaşantını spora göre yönlendirmek profesyonelliktir” diye belirtti.

Panelde ayrıca Tilev canlı maç anlatımı yaptı ve panelin ardından soru-cevap kısmında öğrenciler merak ettikleri soruları katılımcılara yönlendirdi.  Öğrencilerin sorularını yanıtlayan katılımcılara çiçek takdim edilirken, panel toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA