19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Hobi Bahçesi İle Yaşasın Yeni Hayat


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri Projesi’nin olumlu etkileri devam ediyor. Kendisine konulan kanser teşhisi sonrası dünyası kararan Belgin Taş, Hobi bahçesi ile yeniden yaşama döndü. Belediyenin tahsis ettiği hobi bahçesinde sebze, meyve ve çiçek yetiştirmeye başlayan Taş’ın sağlık durumu her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor.

 

Tarih : 2 Ekim 2018 Salı 15:37   Okunma : 1098

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın, 'Mutlu Kent Mezitli Projeleri'nden biri olarak öne çıkan ve yoğun ilgi gören'Hobi Bahçesi', emekli vatandaşların toplumsal hayata katılımın arttırılmasına büyük katkılar sunuyor. Mezitli’de yaşayan ve kanser başlangıcı konulan kemoterapi tedavisi görmesi gereken iki çocuk annesi Belgin Taş, Hobi Bahçesi sayesinde yeni bir yaşama ‘merhaba’ dedi.

Yaptığı başvuru sonrası, Mezitli Belediyesi tarafından Merkez Mahallesi Hobi Bahçesi’nde yer tahsisi yapılan Taş, kontrollere gittiğinde mucize bir biçimde hastalığında gerileme yaşandığını, Başkan Neşet Tarhan’ın Hobi Bahçeleri Projesi ile kendisine yeni bir yaşam hediye ettiğini söyledi.

Taş, sevincini şöyle paylaştı:

“Yaşadığım gelişmeye oldukça şaşıran doktorum, ‘Kemoterapi görmeniz gerekiyordu ama hastalığınızda mucize bir biçimde gerileme var. Şimdiye kadar ne yapıyorsan aynı şeyi yapmaya devam et’ dedi. Ben de her gün aynı şeyi yapmaya devam ediyorum. Burada o kadar huzurlu oluyorum ki, misafirlerimi buraya getiriyorum. Evi artık kapattım. Sabah erkenden geliyorum, kahvem ve kitabımla gelecek misafirlerimi burada ağırlıyorum. Eski komşuluk ilişkilerini yeniden hayata geçirdik. Misafirlerim geldiği zaman ellerimle sebzelerimi topluyorum ve kendilerine sunuyorum. Kendimi yaylada gibi hissediyorum.

Doğayla uğraşıyorum, kitabımı okuyorum. Herşeyden uzaklaşıyorum. Burası yüksek canavar binaları arasında kocaman bir vaha gibi. Sabah, kapımı açıp çayımı ocağa koyduğumda, stresten uzak, mutlu ve yepyeni bir dünyaya ‘merhaba’ diyorum.

Hobi bahçesi bana ekonomik açıdan da büyük katkı sunuyor. Burada domatesimi, biberimi, patlıcanımı, üretiyor, turşumu salçamı burada yapıyorum.

Bana yeniden yaşama sevinci veren Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sürekli ağlayan kendini kötü hisseden birisinden, mutlu, geleceğe umutla bakan bir insan yarattı. Her şeye rağmen, hayatı sevmek gerektiğini bana yeniden hatırlattı.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA