23 Nisan 2024 Salı

17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI   12:16   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI   11:14   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "ŞİMDİ PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRETME ZAMANI"   10:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI, ÇAYIROVA BELEDİYESİ`Nİ 79-67 YENDİ   10:46   ZEYDAN KARALAR: “GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI`NI KUTLUYORUM”   10:42   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 23 NİSAN MESAJI   10:21   ÖMER FETHİ GÜRER: "GEÇEN YILA GÖRE KURBAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI"   09:47   OSMANİYELİ ESNAF: "İNSANLAR ÇORBANIN FİYATINA BAKIP ‘YARIM ALABİLİR MİYİM, BOL EKMEK ALABİLİR MİYİM` DİYOR"   09:14   MERSİN`DE 23 NİSAN COŞKUSU SÜRÜYOR   23:01   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "TÜRKİYE UYUŞTURUCU CEHENNEMİNE DÖNDÜ"  
 
     
   

Yeşilboğaz: "Koruma Kanunu Tasarısı Yaptırımdan Uzak"


Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki yasaların hayvanların haklarını korumak için yeterli olmadığını belirterek, “Hayvana şiddet toplumsal bir meseledir. Hayvan haklarını savunanlar olarak da maalesef azınlıktayız. Hayvanlara adalet borçluyuz. Hayvana şiddet kabahat değil, suçtur” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2018 Çarşamba 16:24   Okunma : 1065

Açıklamasında hayvanları korumanın, kollamanın, beslemenin, tedavi ettirmenin, sevmenin, rahatsız etmemenin, insanların görev ve sorumlulukları arasında yer aldığına dikkat çeken Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizde toplumsal şiddet artmış, maalesef cinnet toplumunda yaşıyoruz. Hayvanlar, toplum içerisinde en savunmasız durumda olan canlılar olduğu için bu şiddet ortamından en çok onlar nasibini alıyor. Hayvanlar da insanlar kadar hak sahibidir. Hayvan haklarını savunanlar olarak da maalesef azınlıktayız. Hayvanlara adalet borçluyuz." şeklinde konuştu.

“CEZADA ALT LİMİT EN AZ 3 YIL OLMALI”

 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hayvanları ve onların haklarını korumak için yeterli olmadığını ve yaptırımdan uzak olduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yasanın hayvan hakları savunucularının da fikirleri alınarak hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Tasarıya göre; sahipli veya sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden, ya da hayvanı haklı bir neden olmaksızın öldüren kişi dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacak. Bu suçlar için belirlenecek cezanın alt limiti en az 3 yıl olmalı ki faillere ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak ceza ertelenemesin, adli para cezasına çevrilemesin." ifadelerinde bulundu.

“HAYVANA ŞİDDET KABAHAT DEĞİL, SUÇTUR”

Tasarıda yer alan diğer madde; sahipli hayvana karşı işlenen suçlar, hayvan sahibinin şikâyetine bağlanırken, sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı başvuruya bağlanıyor. Bakanlık da bu görevi bölge müdürlükleri, il ve ilçe teşkilatları aracılığıyla yerine getirecek deniyor. Gerekli kanıtlar bulunduğu takdirde bireylerin de dava açabilmesi mümkün olmalı. Tasarının bu hali ile getireceği yenilikler kapsamında; hapis cezası nadiren verilecek, bol bol ceza erteleme olacak, nadiren adli para cezası ve arttırılan idari para cezaları olacak. İdari para cezalarında öngörülen artışlar ise oldukça yetersiz. Hayvana şiddet kabahat değil, suçtur” diye konuştu.

 “BİZ ÇOĞALIRKEN, DİĞER CANLILARIN SAYISI HIZLA AZALIYOR”

Medya kurumlarında hayvanlara uygulanan şiddete karşı kamu spotlarının yayınlanması ve halkın bu konuda bilinçlenmesinin acilen sağlanması gerektiğini ifade eden Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Biz çoğalırken, dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı maalesef hızla azaltmaktadır. Yeryüzünde olan tüm canlılar yaşama hakkına sahip olduğu unutulmamalıdır. Avukatlık mesleğinin kutsallığı yaşam hakkını savunmaktır. Mersin Barosu olarak Hayvan Hakları Merkezimizle nerede hayvan hakkı ihlali varsa, o hayvanların sesi olduk. Hiç bir canlının katledilmesine ve eziyet edilmesine sesiz kalmayacağız” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA