24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

"Biz Kendini Halktan Ayıranlardan Değil, Halkın İçinde Olanlardanız"


CHP Mersin Yenişehir Başkan Aday Adayı Halil Öztoprak, CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Tarih : 6 Ekim 2018 Cumartesi 19:29   Okunma : 1645

Halil Öztoprak'ın konuşmasından önce konuşma yapan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, "Saygıdeğer Yenişehirliler, malum önümüzde 30 Mart seçimleri var. Partimiz olarak, aday adayı olan her bir arkadaşımız birbirinden kıymetli ve değerli. Mevcut belediye başkanımız da üç dönemdir güzel hizmetlere imza atan ve Yenişehir'i buralara getiren, değerli bir insandır. Biz ilçe yönetimi olarak yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte bu süreci hep beraber el ele götürerek, küskünlük kırgınlık olmadan Yenişehir belediye başkanının kimin olacağından ziyade tekrar Cumhuriyet Halk Partisi'nde kalmasını sağlamak ve Büyükşehir'e oy potansiyelimizi taşımak amacındayız. Sözün başında ifade ettiğim gibi bütün aday adayı arkadaşlarımız hepsi birbirinden değerli, hepsi birbirinden kıymetli. Bizim için hiçbirinin diğerinden farkı yoktur hepsine eşit mesafedeyiz. İnşallah adayımız açıklandıktan sonra da hep beraber kol kola girerek Yenişehir'in bütün sokaklarında çalışmalarımızı yapacağız ve ben inanıyorum ki önceki dönemlerden daha çok kenetleneceğiz. Çünkü önümüzde ilçe belediyesi kadar değerli olan hatta daha fazla değerli olan Büyükşehir belediye seçimi var. Büyükşehir'i de alabilmek için, işte Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar, 2. bölge Tarsus gibi bölgelerden oy taşıyarak inşallah tekrar Büyükşehir Belediye başkanlığına bayrağımızı dikeceğiz. Ben fazla da sizi güneşin altında bırakmak istemiyorum, tekrar bugün açıklama yapacak olan aday adayımız Sayın Halil Öztoprak'a çıktığı bu başarılar diliyorum. İnşallah bütün aday adaylarımızın yol açık olur, hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"KARANLIKLARIN ÖNÜNDE SET OLUŞTURACAĞIZ"

Tayyar Tahiroğlu'ndan sonra sözü devralan CHP Mersin Yenişehir Başka Aday Adayı Halil Öztoprak, "Değerli Yenişehirliler, hemşerilerim, kardeşlerim, dostlarım, yoldaşlarım, yol arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz, güç verdiniz, kuvvet verdiniz, var olun. Değerli ilçe başkanıma konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum, ama ben onun yaptığı gibi sizde güneşin altında beklemekten korkmayacağım. Ülkemiz karanlık günlerden geçiyor, güneşin kıymetini bilelim arkadaşlar, güneş çok önemli, güneşi koruyacağız arkadaşlar, güneşi hapsettiler ve bizi yıldızların karanlığında yaşamaya tutsak ettiler. Oysaki burada bulunan değerli insanlar; güneşin aydınlığını gördü ve güneşin hapsedildiği yeri biliyor. Onun için bir araya geldik. Buraya bir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için toplanmadık, buraya karanlık günlerin önünde bir set oluşturmak için toplandık. Buradaki bu seti, burada gördüğünüz bu seti büyütmek için toplandık. Sorun Yenişehir değil elbette Yenişehir'i alacağız, elbette biz Mersin'i alacağız, elbette biz Türkiye'yi alacağız. Sorun daha büyük; sorun ülkemizi bu karanlıkların elinden kurtarmak, bu karanlık kişilerin elinden kurtarmak." şeklinde konuştu.

"Arkadaşlar size kısaca bir şey göstereyim, Halkbank'ı soydular Halkbank'ta yarı fiyatına dolar sattılar, hiç kimse hakkında soruşturma açılmadı. Çünkü alanlarla satanlar aynı insanlar. Kardeşlerim bir iftar açılışı, görüyor musunuz ülkeyi soyan, ülkeyi bu hale getiren bir grup, kendisini bariyerlerle halktan ayırmış. Hesap verecekler, biz kendini Haktan ayıranlardan değiliz, halkın içinde olanlardanız. Biz bunlardan hesap sormak için yola çıktık."

"Kardeşlerim gündemde şarbon var, hepimizin çocukları, siz, ben, biz, hepimiz tehlike altındayız. Bakın Cumhuriyeti kurduğumuz gün neler yapmışız, dünyada olmayan etlerden üretmişiz. Cumhuriyeti kurduğumuz gün yapmışız, savaştan çıktığımız gün yapmışız bunu. Ben bu mirasa sahip çıkmak için adayım."

Tarsus Ceza ve İnfaz Kampüsü Türkiye'nin ve dünyanın en büyük cezaevlerinden birisi. Arkadaşlar Tarsus'ta, Berdan Tekstil 11000 kişi çalıştıran dünyanın en büyük tekstil firmasıydı. Bu adamlar yaptıkları yanlış ekonomi uygulamaları ile Berdan Tekstil'i kapattılar, şimdi Tarsus'a 11000 kişiyi alacakları dünyanın en büyük cezaevine kuruyorlar. Bu kadar değil, sadece Tarsus'a kurulmuyor, bütün Türkiye'ye kuruluyor, Bütün Türkiye'yi cezaevine çeviriyorlar. Kardeşlerim biz varız, biz halkız, biz korkmuyoruz. Şair diyor ki; Şu koskoca dünya, bu ufacık cezaevlerine nasıl sığdırılır? Sonra kendisi cevap veriyor, hapishaneler bizim içimizde, kırın o zincirleri, kıralım. Kardeşlerim bu zalimlere son verelim, bu ülkeye sahip çıkalım. Cumhuriyet Halk partililer, Cumhuriyet Halk Partisi tabanı belediyelere el koymalıdır, sandıkta gidip oy kullanmalı, belediyeleri bu zalimlerden kurtarmalıdırlar. Kim bu zalimler?

"Belediye Başkanı, aynı belediyede çalışan amcası, komşusu, aile dostu, eşinin yeğeni, yeğeni, öbür yeğeni, öbür yeğeni, öbür yeğeninin karısı, oğlunun karısı, teyzesinin kızı, teyzesinin kızının komşusu. Bu soyguna dur demek için, Cumhuriyet Halk partililer sandığa el koymalılar, Cumhuriyet Halk partililer oylarıyla bu zalimleri süpürmeliler."

"Hani bir ara demişti ya Melih Gökçek "Sanatınıza tüküreyim" ben ona buradan cevap veriyorum; Ben de sizin eğitim bize tüküreyim, kafanıza tüküreyim. Bakın kardeşlerim üniversite açtıklarını söylüyorlar Bingöl'de Rektörün danışmanı, öğretim üyesi karısı Meslek Yüksek Okulu'na müdür. İsimlerini okuyorum Tacİ Kılavuz, Neval Kılavuz, Taner Çiftçi Mehtap Çiftçi, Mehmet Çimen, oğlu Kaan Çimen, Osman Alaca, komşusunun oğlu Faruk Alaca. Ben bunların eğitimlerinin içine tüküreyim."

"ÜNİVERSİTELERİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

Üniversiteleri, belediyeleri, halkı özgürleştireceklerini belirten Öztoprak, "Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Bu dünya kalmayacak haramilere, bu dünya kalmayacak haramilere. Hepiniz geldiniz, güç verdiniz, set oluşturdunuz ama en önemlisi korku verdiniz korku, zalimlere korku verdiniz. Bütün ülkeyi karanlığa çevirmek için var gücüyle çalışanlara karşı bir mum ışığı oldunuz. Evrenin bütün karanlıkları bir araya gelse şuradaki aydınlığı söndüremez." şeklinde konuştu.

"AYRIMCILIK YAPAN KİMSE ADAY OLAMAZ"

Neden aday olduğunu ve kimlerin aday olmaması gerektiğini söyleyen Halil Öztoprak, "Kardeşlerim birincisi bütün aday adayları, sayın ilçe başkanım da belirtti, birbirinden kıymetliler hepsi kahraman insanlar, hepsi birbirinden kahraman insanlar, kolay mı sanıyorsunuz bu zalim iktidarın karşısına geçip "Hop çekil kenara yönetemiyorsun biz yöneteceğiz biz" demek kolay mı? Bütün adaylarımız bunu söylüyorlar, bütün adaylarımızı tek tek isimleri ile tanıyorum.

Bizim partimizde bir kişi aday olamaz, herkes aday olabilir, bir kişi olamaz bizim partimizde etnik köken, bölgecilik, mezhepçilik, grupçuluk yapan kimse adaylık yapamaz. Onun dışında herkes aday olabilir." ifadelerinde bulundu.

"ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ ATAYACAĞIM"

"Arkadaşlar ben 30 kişi ile 35 kişi ile Yenişehir'i yönetmeyeceğim Ben binlerle Yenişehir'i yöneteceğim. Kadın Meclisi kuracağım, Gençlik Meclisi kuracağım, tarım Meclisi kuracağım, Eğitim Meclisi kuracağım. Kadınlar, gençler, çiftçiler aktif olarak burada çalışacaklar. Onun dışında atanamayan bütün öğretmenleri Yenişehir belediyesinde bir şekilde istihdam edeceğim. Şimdi ben bunu söyleyince birçok arkadaşım beni aradı "Halil Bey dedi 400.000 tane atanamayan öğretmen var hepsini mi istihdam edeceksiniz?" Bu sorunu çözmek çok kolay kardeşlerim Mersin'de 900 civarında atanamayan öğretmen var. Yenişehir'de 70 tane atanamayan öğretmen var, 90 küsurdu 20 tanesinin tayini çıktı. Onun sebebi de, bizim yayınlarımız konuşmalarımız iktidarı korkuttu Aman ha dediler, "Yenişehir'de sayı biraz daha düşürtelim Halil Öztoprak geliyor, gürül gürül geliyor tedbirli olalım" dediler." şeklinde konuşan Öztoprak, "Hayal kurmuyorum arkadaşlar bir şekilde bu 70 tane atarsın ama ataması yapılmayan öğretmenlerimizin atamasını yapacağım. Tarım çiftlikleri kuracağım, Tarım Kooperatifleri kuracağım. Kadınlarımız için Kadın Kooperatifi kuracağım, ekonomik değeri olan kırktan fazla sebze çeşidi var pırasa, maydanoz, dereotu, biberiye, şevketi bostan, bunları kadınlarımıza ürettirecek ve kadın üretim pazarında da bunların satılmasını sağlayacağım. Ama en önemlisi her yıl 100 tane Yenişehirli, üniversite mezunu arkadaşımızı yurtdışına dil eğitimine göndereceğim, bizim bütçemiz buna uygundur, daha fazlasını yapabiliriz. Daha fazlasını nasıl yapabiliriz Yenişehirliler, sizler bize destek oldukça, daha fazlasını yapabiliriz. Ben tek başıma hiçbir şeyim, biz hepimiz çok şeyiz benim size asıl belediye başkan olduktan sonra ihtiyacım olacak kardeşlerim ve burada söylüyorum asla Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayacağım, oraya gelen herkes o koltuğa oturacak, ben masanın diğer tarafına oturacağım. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, biz halkız, biz bunu yaparız. Ama asıl sorun Yenişehir belediye başkanı olmak Yenişehir'i Cumhuriyet Halk Partisi'nin alması değil, asıl sorun bu zalimlere dur diyebilmektir, dur diyeceğiz. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum"  ifadelerinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  halil öztoprak, chp, yenişehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA