19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Kız Kalesi Medya Günleri 4. Kez Kapılarını Açtı


rdemli Belediyesi tarafından bu yıl 4. sü gerçekleştirilen "Kızkalesi Medya Günleri" etkinliği 5-6-7 Ekim tarihlerinde büyük bir organizasyonla gazetecileri ağırladı.

 

Tarih : 9 Ekim 2018 Salı 16:14   Okunma : 913

Mersin Erdemli Belediyesince bu yıl 4. düzenlenen “ Kızkalesi Medya Günleri 2018" etkinliği yerel basın mensuplarını buluşturdu. "Yerel Basının Ekonomik Yapısı" temasıyla bu yıl düzenlenen etkinlikte ayrıca yerel medya özendirme yarışması da yapıldı. Ulusal basın mensuplarının söyleşi yaptığı programda  birçok üniversitenin iletişim fakültesinde görev yapan akademisyenlerce yerel basın mensuplarına yönelik panel düzenlendi.  

İLK GÜN PANEL DÜZENLENDİ

Kızkalesi Medya Günlerinin ilk günü, ülkemizin seçkin üniversitelerinden; Mersin Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Antalya Akdeniz Üniversitesinden gelen akademisyenler tarafından panel düzenlendi. Oturum başkanlığını Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Ayhan'ın yaptığı panelde,

Basın Ekonomisi: Yerel Basın ve Ekonomik Meseleler konu başlığıyla  Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç.Dr.Mustafa Koçer, Basında Tekelleşme konu başlığıyla Akdeniz Üniversitesi RTS Bölümünde görevli Doç.Dr.Levent Yaylagül ve Basın Etiği   konusuyla Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden Öğr.Üyesi Dr.Ahmet Taylan sunum yaptılar.

Panel öncesi gazetecilere hitap eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, projenin birçok yönden amacı ve faydaları olduğunun altını çizerek bu sayede de kentin tanıtımına çok büyük katkı sunduklarının vurguladı. Diğer taraftan yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bu projeye imza attıklarını ifade etti.

BAŞKAN TOLLU: ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE, ÖRNEK OLSUN İSTİYORUM

Erdemli Belediyesi'nin hiçbir şekilde ayrım yapmadan, kimseyi ayrıştırmadan  toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini kaydeden Tollu, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu proje sayesinde, iller arasındaki gazetecilerin tanışıklıkları artıyor. Üniversitelerin iletişim fakülteleri ile yerel gazeteciler arasında bir köprü kuruyoruz. İlçemizi ve ilimizi tanıtıyoruz. Hiç üşenmeden il il gezip Erdemli'mizi, projemizi anlatıyor, gazeteci dostlarımızı, akademisyenlerimizi davet ediyoruz. Cemiyet başkanlarından üniversitelerimize kadar, gazeteci dostlarımızdan ulusal medya mensuplarına kadar, çalışma arkadaşlarımızdan emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gazeteci dostlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bundan sonra daha da büyüyerek bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayacağız ve herkese de örnek olacağız"

YILMAZ KARACA: PROJEYİ FEDERASYON OLARAK ÖNEMSİYORUZ

Belediye Başkanının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı yılmaz Karaca da bir konuşma yaptı. Erdemli Belediyesinin çok önemli bir iş başardığını ifade ederek, tüm Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Karaca, emeği geçenlere teşekkür etti. Bu projenin daha da büyümesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Karaca, katılımlarından dolayı tüm gazetecilere ve akademisyenlere de şükranlarını sundu.

TANINMIŞ GAZTECİLER SÖYLEŞİ YAPTI

Etkinliklerin 2. gününde ise ulusal basın mensupları katılımcı gazetecilerle söyleşi yaptı. Basın mensupları, TRT Haber Sunucusu Zafer Kiraz, Bengütürk TV ve AlpTürk TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Metin Özkan, TRT ve TRT Spor TV Programcısı ve Sunucusu Erdoğan Arıkan ile buluşarak sohbet ettiler.

Söyleşi programının ardından Erdemli Belediyesi katılımcılar için Kültür Gezisi düzenledi. Erdemli sınırları içerisinde bulunan Kanlıdivane antik kent gezisinde gazeteciler bol bol bölgeyi fotoğrafladılar.  

MUHTEŞEM GALA OSCAR ÖDÜL TÖRENİNİ ARATMADI

Günün akşamında ise muhteşem bir organizasyon gerçekleştirilerek, medya özendirme yarışmasının ödülleri dağıtıldı. Gala yemeğinin ardından başlayan ödül töreninde kategorilerinde birinci olanlara ödülleri takdim edildi.

Galaya, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamit Tuna, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Gazeteciler Cemiyet Başkanları, kent protokolü, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Gala gecesinde konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘’Belediyeler kentin geleceğini planlayan kentin geleceğini doğru programlayan bir anlayışla hareket etme durumundalar, kullandığımız kamu kaynaklarının ne kadar önemli olduğunu ne kadar değerli olduğunu biz biliyoruz zaten fakat günümüzde ihtiyaçların sınırsız ve kaynakların sınırlı olduğu bu süreçte mesele bu kıt kaynakları verime dönüştürmek mesele o kıt kaynakları en rantabıl şekilde en nitelikli bir şekilde kentin ve kentinin önüne serebilmektir. Bizde belediye olarak bu kıt kaynakları en iyi şekilde en verimli şekilde kullanmanın gayreti içerisindeyiz. Biz sadece kentin fiziki yapısını düzeltmekle kalmıyor ‘’nerede insan orada erdemli belediyesi’’ anlayışıyla insanımızın olduğu her yere hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Sizler gibi çok saygıdeğer medya mensuplarını çok saygı değer duayenleri erdemliye davet etmemizin yegâne unsurlarından bir tanesi de hem medya mensuplarının problemlerini tartışmak ona çözüm yolu bulmak bide bu kente daha fazla değeri nasıl katabiliriz bu kentte yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini nasıl arttırabiliriz, sizlerin birikimini bu kentin iyiliğine bu kentin güzelliğine nasıl taşıyabiliriz düşüncesiyle 4 yıldır bu projeyi uygulamaya gayret ediyoruz.’’ dedi.

Başkan Tollu'nun ardından ise Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da bir konuşma yaparak gazetecilere hitap etti. Tuna, övgüyle bahsettiği etkinlikle ilgili ‘’bu proje çok doğru bir proje Mükerrem başkanımızı tebrik ediyorum burada bölgesel bazda birçok medya mensubunu buraya toplamış özellikle üniversitelerimizin iletişim fakültelerinin çok değerli hocalarını burada bir araya getirmek suretiyle ki yerel basın bizim için çok önemli en güzel en değerli projeleri yapın ama bunu pazarlama noktasında kamuyla buluşturma noktasında basın ayağınız medya ayağınız zayıf ise o yaptığınız ürünü sadece etrafındaki insanlar bilir. Sizlerle birlikte olmaktan büyük şeref duyduğumu ifade ediyor uzaktan yakında bu toplantıya iştirak eden bütün medya mensuplarına bütün üniversite hocalarımıza çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ayaş Liparis Hotelde düzenlenen etkinliğin ödül dağıtım töreni sonunda katılımcılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, medya günleri, mükerrem tollu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA