25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

"Kentlerin Yönetiminde Kadının Mührü Olacak"


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Esen, Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’nda partili kadınlar ile bir araya gelerek, 2019 Yerel Seçimleri için "Kadın Adayları Bilgilendirme" Toplantısı gerçekleştirdi.

 

Tarih : 12 Ekim 2018 Cuma 23:50   Okunma : 1454

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Esen gerçekleştirdiği toplantısında, "Bilindiği üzere 4 ay önce genel seçimleri yaşadık, nüfusun yüzde 50'sini, seçmelerin ise yüzde 51'ini oluşturan kadınlar olarak milletvekilliği listelerinde sadece yüzde 22 oranında yer bulabildik. Bu sonuç bizlere bu dönemde de her konuda olduğu gibi Mecliste de kadınlar hakkındaki kararları yine ereklerin vereceğini göstermektedir." şeklinde konuştu.

"YASALARLA VERİLMİŞ OLAN EŞİTLİĞE, UYGULAMADA PEK RASTLANILMADIĞI BİR SİSTEMİN İÇİNDEYİZ"

Açık gibi görünen siyasal hakların, uygulamada kadınların pek çoğuna açık olmadığı, yasalarla verilmiş olan eşitliğe, uygulamada pek rastlanmadığı bir sistem içinde olunduğu söyleyen Pakize Esen," Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak; erkek egemen siyasi yapıdan dolayı temsiliyetteki eşitlik için verdiğimiz ciddi mücadeleye rağmen, çok başarılı olduğumuz söylenemez. Ülkemizde toplumsal ve politik eşitlikte gerçek anlamda bir özgürlükten bahsetmek mümkün değildir. Oysa bir toplumda demokrasi anlayışının gelişebilmesi ve söz hakkı elde edebilmesi için kadınların karar mekanizmalarında eşit temsil ediyor olmaları gerekmektedir." şeklinde konuştu.

"PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK"

"Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bir amaca doğru yürürken, kişisel düşünce ve çıkarları bir tarafa bırakarak, ele ele vermek icap eder; başarının sırrı budur." şeklinde konuşan Esen, "Bizler bu şiar ile birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak fikir ve öneriler ile yol haritamızı belirledik" diyerek, Cumhuriyet Halk "Partisi'nde siyaset yapmak isteyen partililer için, Genel Merkez'den gönderilen yerel yönetimler seçimlerinde aday adayı başvuruları hakkındaki bilgi ve genelgeleri paylaştı.

Genelge şu şekilde:

2972 sayılı kanun uyarınca 2019 yılı yerel yönetimler seçimi başlangıç tarihi 1 Ocak 2019, oy verme süreci 31 Mart 2019'dur. Yerel Yönetimler seçimine etkin ve verimli bir şekilde hazırlanmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlıkları, İl, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirleme hazırlıklarının YSK uyarınca beklemeden başlatılması partimiz için öngörülmüştür.

Aday Adayının başvuru tarihi 1.10.2018 ile 19.10.2018 tarihleri arasındadır.  İl ve ilçe başkanlıklarımızın bu tarihler arasında hafta içi açık bulundurulacağı duyurulur.

İstifalar hakkında:

  • Aday adayı olma isteyen il ve ilçe belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 1.10.2018 tarihinden 12.10.2018 saat 17.00'a kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.
  • Milletvekillikleri, belediye başkanlıkları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlığın adaylık için istifa etmeleri zorunlu değildir.
  • İstifa dilekçelerini belde başkanı ve yöneticileri ilçe başkanlığına, ilçe başkanı ve yöneticileri il başkanlığına, il başkanı ve yöneticileri ise Genel Merkez'e bildirmek zorundadır.
  • Aday adayı olacak veya aday gösterecek kamu görevlileri bu şartlara tabii olmayıp, onlar için bu genelgelerin hükümleri uygulanamaz.

İstenilecek belgeler:

  • Adaylık başvuru belgesi,
  • Nüfus cüzdanının onaylı örneği veya nüfus kayıt belgesi,
  • Öğrenim durumunu gösterir onaylı belge,
  • Askerlik durumu belgesi, adli sicil belgesi,
  • İki adet fotoğraf, ödenti makbuzu,
  • İl, ilçe veya belde başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden istifaya ilişkin belge
  •  Engelli adayların yüzde kırk ve daha fazla engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu ya da engelli kartı örneği,
  • Adayın şehit yakını ya da gazi olduğunu gösterir belge

Genelgeyi okuyan Pakize Esen şehit yakını, gazi, engelli adaylardan herhangi bir başvuru ücreti talep edilmeyeceğini ve CHP Kadın ve Gençlik kollarında da adaylık ücretlerde yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti.

"DAHA AYDNLIK, YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ADAYIZ"

Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Fatma Köse'nin de belirttiği gibi "Bu ülkenin kadın sağduyusuna ihtiyacı var", "Yerelden başlayarak temsiliyette eşitliği sağlayacağız. Temsilde adalet yoksa toplumsal adaletten bahsedemeyiz." diyen Pakize Esen, "Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Kadın kolları olarak 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde sadece kadın elinin değil, yüreğinin de değdiği daha aydınlık, insanca yaşanabilir kentlerin yönetimlerine talip olup, "KADININ MÜHRÜ VAR "diyoruz. Bu mücadelede kadın birlikteliğinin gücüne inanıyor bu mühre ortak olmak isteyen tüm kadın yoldaşlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi'nde birlikte siyaset yapmaya davet ediyoruz." ifadelerinde bulunduktan sonra Akdeniz Belediye Meclis Üyeliğine aday olduğunu açıkladıktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, MERSİN İL KADIN KOLLARI, PAKİZE ESEN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA