19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"   14:29   UZMANLARA GÖRE, İMAMOĞLU KÜRT Z KUŞAĞINI DA KÜRT MUHAFAZAKARLARI DA ETKİLİYOR. AZAD BARIŞ: “KÜRT Z KUŞAĞININ AĞIRLIKLI OLARAK İMAMOĞLU`NA OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM  
 
     
   

Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu’nda Konuştu


Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu Toplantısı Mersin Barosu Hizmet Birimi’nde gerçekleşti. 14 Ekim Pazar günkü seçimden önce gündem değerlendirmesinde konuşan Mersin Barosu Başkan Adayı Bilgin Yeşilboğaz,

 

Tarih : 13 Ekim 2018 Cumartesi 16:52   Okunma : 1284

"2018-2020 dönemi Baromuz Olağan Genel Kurulunun, Baromuza, Mesleğimizeve tüm meslektaşlarımıza, hayırlı ve uğurlu olması dileği ile sizleri, şahsım ve tüm kurullara aday olan çalışma arkadaşlarım adına, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. " diyerek konuşmasına başlayan Bilgin Yeşilboğaz, "Kuruluşu neredeyse Cumhuriyetimiz ile yaşıt olan 1924 yılında kurulmuş ve birçok konuda öncülük etmiş baromuzda, Önceki dönemlerde görev yapmış tüm baro başkanlarımıza – yönetim kurulu üyelerine Kurullarda – komisyonlarda görev almış tüm meslektaşlarıma baromuza yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür borçluyuz.  Baromuza hizmet eden ebediyete intikal eden başkanlarımızı saygı ve şükranla, hayatta olanları sevgiyle anıyorum.

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına, mücadele vermiş, tüm adalet savaşçılarını, saygı ve minnetle anıyorum." şeklinde konuştu.

"BAROLAR VE AVUKATLAR SESSİZ KALIRSA, KURULUŞUMUZUN NE ALAMI KALIR?"

"10 Haziran 2018 tarihinde yapılan Mersin Barosu Olağanüstü Genel Kurulu Başkanlık seçiminde meslektaşlarımın desteği ve duydukları güven neticesinde 787 oy alarak Mersin Barosu Başkanlığı görevine layık görülmenin, bu kutsal ve meşakkatli görevi özveriyle yerine getirmiş olmamın onurunu ve gurunu yaşıyorum. Biz bütün meslektaşlarımızı kucakladık ve meslektaşlarımız da bize Mersin Barosu’na ve avukatlarımıza hizmet etme onurunu yaşattı. Destek veren/vermeyen tüm meslektaşlarıma sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuşan Bilgin Yeşilboğaz, "4 Aylık Baro Başkanlığı görevim süresince kısa sürede yapmış olduğum başarılı çalışmalarım neticesinde; meslektaşlarımın güvenine layık olarak, baromuzun vizyonunu meslektaşlarımızın ve toplumumuzun nezdinde önemli ölçüde değiştirmemizin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Çünkü Mersin Barosu mesleki ve toplumsal sorunlara karşı daha duyarlı hale gelmiştir. Son yıllarda daha da artarak meslektaşlarımızı yıldırmaya, sindirmeye ve korkutmaya yönelik, tarihte emsali görülmemiş baskılara, şiddete ve hukuksuzca tutuklamalara karşı Mersin Barosu olarak asla kayıtsız kalmadık. Her daim meslektaşlarımızın yanında olduk, tepkimizi dile getirdik ve haklarını aradık. Barolar ve avukatlar böyle zamanlarda kendi kabuğuna çekilip sessiz kalırsa, korkup mücadele etmezse; meslek kuruluşumuzun var oluş amacının ne anlamı olacaktır?" ifadelerinde bulundu.

"ÜLKEMİZDE SAVUNMASIZLIK VE YARGISIZLIK İKLİMİ HAKİM OLMUŞTUR"

Ülkemizin ve savunma mesleğinin, tarihte hiç olmadığı kadar zor bir süreçten geçmekte olduğunu belirten Bilgin Yeşilboğaz, "Darbe girişiminden sonra olağanüstü hal ve kararnamelerle hukukun tamamen çiğnendiği bir döneme girdik. Ülkemizde savunmasızlık ve yargısızlık iklimi en sert şekliyle hâkim olmuştur. Avukatlık mesleği her geçen gün yasama ve yürütme organları tarafından kuşatılmaktadır. Ülkemizde anti-demokratik uygulamalarla savunma susturulmaya çalışılmaktadır.  İşte bu nedenle barolar ve avukatlar bir araya gelip, birlik ve beraberlik içerisinde ortak mücadele etmek zorundadır. Duruşma salonlarında darp edilen, hukuksuzca tutuklanan ve hakları ihlal edilen meslektaşlarımıza yapılan saldırılara karşı, siyasi görüşlerine ve mezheplerine bakılmaksızın, tüm baroları ve avukatları birlikte mücadele etmeye davet ediyorum. " şeklinde konuşarak, "Düzgün işlemeyen ve bağımsız olmayan bir hukuk sistemimiz karşısında barolar olarak sessiz kalırsak; ne avukat, ne savunma, ne de barolar kalır.Bu nedenle savunma mesleğinin tahrip edilmek istenmesine hiçbir avukat, hiç biri baro sessiz kalmamalıdır. Siyasetin hukuka bu denli müdahale ettiği, saldırdığı bir ortamda Mersin Barosu olarak sessiz kalmadık. Sırf müvekkillerini savunduklarından dolayı tutuklanan meslektaşlarımızın haklarını aramak için İstanbul’da Adalet Nöbeti tuttuk. Duruşma salonunda şiddet gören ve hukuksuzca tutuklanan meslektaşımız Av. Ömer Kavili için ‘savunma susmadı, susmayacak’ yürüyüşünü yaptık. Bunun gibi savunmaya yapılan her türlü saldırıya karşı siper olduk. Avukatları susturma gayreti içerisinde olanlar; herkesi susturabilirsiniz, ama avukatları asla susturamazsınız." dedi ve Kurtuluşun şansta değil; birlikte mücadelede olduğunu belirtti.

"MERSİN BAROSU OLARAK, KADINLARIN, KATLEDİLEN HAYVANLARIN STK'LARIN SESİ OLDUK"

"Değerli meslektaşlarım, kısa sürede Mersin Barosu’nun vizyonunu değiştirdiğimizi söyledim. Çünkü mesleki dayanışmamızın yanı sıra gerek ülkemizde, gerekse kentimizde yaşanan toplumsal olaylarda ve çevre sorunlarında ilk tepkiyi biz gösterdik. Avukatlık Kanunu’nun bizlere vermiş olduğu yetki ve sorumluluk çerçevesinde verdiğimiz mücadelede; şiddete ve istismara uğrayan, katledilen kadınların sesi olduk, davalarına müdahil olduk, gözlemci olarak katıldık. Şiddet mağduru olduğu için oy kullanma hakları elinden alınan 12 bin kadının sesi olduk. Hayvanları katleden ve onlara eziyet eden kişilerin hak ettiği cezaya çarptırılması için sesimizi Türkiye’ye duyurduk. Kentimizin kanayan yarası olan ve en büyük çevre felaketi olan nükleer santral, hidroelektrik santrali, balık çiftlikleri gibi, halkımızın yaşam hakkını tehdit eden ve buna benzer birçok toplumsal sorunlarda tepkimizi gösterdik, sivil toplum örgütlerinin mücadelesine destek verdik, halkımızın yanında olduk.

Mersin Barosu olarak; gerek meslektaşlarımızın, gerekse toplumumuzun sorunları için, mücadele etmeyeceksek, ne için varız?" şeklinde konuşan Yeşilboğaz, "Mesleğimizin sorunlarını biliyoruz. Mesleğe saldırılar her geçen gün artmakta iş alanlarımız daraltılmakta,kontrolsüz denetimsiz açılan hukuk fakülteleri,binlerce mezun, sorunların temelini oluşturmaktadır. Mesleğimiz adli yardım ile zorunlu müdafilik arasında sıkıştırılmıştır.Bu gün Baromuzda zorunlu müdafilik (CMK) sistemine 1116, yine adli yardım sistemine 982 meslektaşımız kayıtlıdır. Mevcudumuz 2074 olmuştur. Son dönemde baro sayımız 400 civarında artmıştır.Bu gibi sorunlarla çözüm odaklı kolektif bir mücadeleye hazırız.

‘Önce Baro’ sloganını hayata geçirmek için, baronun çıkarlarını önde tutacak güçlü projelerle geliyoruz.

Sizlere söz vermiş olduğumuz Mersin Barosu Dergisi 2 yıl aradan sonra hayat buldu ve sizlere sunduk. 4 aylık süreçte, hayata geçireceğimiz diğer projelerimiz için adımlar attık. – Meslektaşlarımızın yaşadığı hak ihlalleri ve sorunlarına müdahale edebilmek ve çözüm üretebilmek için faaliyette olan 7/24 nöbet sistemi, daha etkin bir şekilde çalışmalarına devam edecektir." diyerek Mersin Barosu olarak hayata geçirecekleri projelerden bahsetti.

Bilgin Yeşilboğaz'ın projeleri şu şekilde:

  • Meslektaşlarımıza hizmet edecek Baro Sağlık Birimi oluşturacağız.
  • Her yıl tüm meslektaşlarımız için özel hastanelerle ve eğitim kurumlarıyla protokol imzalayıp, meslektaşlarımızın ve 1. derece yakınlarının indirimli sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanmasınıayrıca her yıl tüm meslektaşlarımızın sağlık kontrolünden geçirilmesini sağlayacağız.
  • Engelsiz bir adliye için ‘Engelli Avukatlar Kurulu’ Kuracağız.
  • Ayrıca Baromuz bünyesinde İnsan Hakları Merkezi, Engelli Hakları Merkezi ve Mülteci Hakları Merkezi kurarak, kentimizde yaşanan bu sorunların çözümüne öncülük edeceğiz.
  • Mesleğimizin önündeki yasal engellerle etkin bir şekilde mücadele edeceğiz.
  • Stajyer avukat meslektaşlarımızla ilgili hayata geçireceğimiz projelerimizle, onların daha aktif ve başarılı olmalarına olanak sağlayacağız.
  • CMK sistemimizde değişikliğe gidip, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Böylece mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın mesleğe başlarken yaşadığı sıkıntıları bir nebze gidermeye çalışacağız. İlk defa büro açan avukatlara materyal desteği vereceğiz.
  • Stajyer avukatlarımızdan ve meslekte 5 yıla kadar olan meslektaşlarımızdan oluşacak olan Genç Avukatlar Meclisi kuracağız. Böylece mesleki sorunları ve çözüm önerilerini birlikte tespit edip o doğrultuda projeler üreteceğiz.
  • Kamu ve özel kurumlarda kadrolu ya da sözleşmeli çalışan meslektaşlarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları biliyoruz. Bu sorunların çözümü için etkin adımlar atacağız.
  • Tüm komisyonlarımızı, Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkezimiz başta olmak üzere, tüm merkezlerimizi ve kulüplerimizi daha etkin hale getireceğiz.
  • Kurumlarla ve sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalarda ve mücadelelerde daha fazla yer alacağız.
  • Özellikle BM ve TBB ile ortak projeler yaparak meslektaşlarımıza ek gelir kapıları yaratacağız. (Ör: Mülteciler için Adli Yardım.)

"MERSİN BAROSUNU DAHA DA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ"

"Sizlerin desteğiyle almış olduğum görevle birlikte üzerimizdeki yük bir kat daha artmıştır. Bundan sonraki süreçte daha da artacaktır. Dün söz verdiğimiz gibi adalet, hukuk ve özgürlükler adına baroların vermiş olduğu mücadeleye bir nefer olmak için yola çıktık. Yapacaklarımız aslında şimdi başlıyor. Mersin Barosu'nu, hep birlikte olduğumuz sürece, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte en iyi şekilde daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum.

Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerini, tam bağımsızlığı savunduk, emperyalizme karşı olduk. Etnikçilik, mezhepçilik yapmadık. Kimsenin önünde eğilmedik, cüppemizi iliklemedik, kimsenin efendisi olmadık, kimseye biat etmedik. Konumu ve sıfatı ne olursa olsun, haksızlıklar karşısında sessiz kalmadık. İşte bu yüzden Mersin Barosu, toplumun ve meslektaşlarımızın gözünde her daim güven veren bir kurum olmuştur.

Savunma hakkını, avukatlık mesleğini korumayı esas alarak; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında laik, demokratik, adil ve hukukun üstünlüğünü benimseyen bir anlayışla, evrensel hukuk değerlerine ve insan haklarına saygılı bir yönetim anlayışını benimseyerek mücadele ettik ve bu çizgide yürümeye de devam edeceğiz.

Barolar, asli görevi olan avukatlık hak ve yetkilerini layıkıyla savunmalı, avukat hak ve yetkilerinin geliştirilmesi için yasama, yürütme ve yargı organları çerçevesinde gerekli etkin mücadeleyi yapmalıdır. Yeniden Mersin Barosu Başkanı seçildiğim  takdirde, yönetim kurulu üyelerimle birlikte bu mücadeleyi en etkin şekilde vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuşan Yeşilboğaz, her zamankinden daha güçlü savunmaya, daha güçlü meslek örgütüne, daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu, tüm meslektaşlarını AVUKATLIK ORTAK PAYDASINDA buluşturup, hep birlikte sorunların üstesinden geleceklerine inandığını ve Yıllardır Mersin Barosu’nda yaptığı yöneticilik ve diğer kurul görevlerinden edinmiş olduğu tecrübeleriyle; daha güçlü savunma, daha güçlü meslek örgütü, daha güçlü barove daha güçlü bir mücadele için; Mersin Barosu Başkanlığı görevini devam ettirmek için, sizlerin bir kez daha meslektaşlarının desteğini istediğini belirti.

"ARTIK BARO İLE AVUKATLARIN BİRLEME VAKTİ GELMİŞTİR"

"Yeni dönemde, güçlü, dinamik ve tecrübeli yönetim kadromla birlikte hedefimiz; baronun en önemli görevi olan avukatlık mesleğini layık olduğu saygınlığa ve itibara kavuşturmak ve meslek sorunlarımızın en temelden kalıcı olarak çözümü için mücadele etmek olacaktır. Bu kazanım Mersin Barosu’nun, avukatlarımızın, ülkemizin ve yaşadığımız kentin, Mersin’inkazanımı olacaktır.

Artık Baro ile Avukatların birleşme vakti gelmiştir diyoruz.Gelin el ele omuz omuza verelim,mücadele edelim.

Avukatlar her zaman kimsesizin kimi olmuştur." diyen Yeşilboğaz, "Gelin kimsesizlerin kimi olalım, Gelin baromuzu hep birlikte yönetelim, Mesleğimize,  meslektaşlarımıza,  hukuka, savunmanın bağımsızlığına, hep birlikte sahip çıkalım, Yaşasın Avukatlar, Yaşasın MERSİN Barosu!" şeklinde konuşarak konuşmasını sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  bilgin yeşilboğaz, mersin barosu,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA