19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:40   BAŞKAN GÜLTAK,31 MART’TA BU HALK SİZE ‘ARTIK YETER’ DİYECEK   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"  
 
     
   

Başkan Tuna’dan adaylık açıklaması


Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, "Mersin’deki en büyük eksik Mersinlilik bilincidir.

 

Tarih : 14 Ekim 2018 Pazar 07:26   Okunma : 1211

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin'de en büyük eksiğin Mersinlilik bilinci olduğunu belirterek, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerle birlikte göreve gelmemizin ardından doğduğun yer değil, doyduğun yer mantığıyla bakarak insanlarımızda Mersinlilik bilinci oluşturacağız" dedi.

Tuna, Mersin milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek ile MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ,ülkü ocakları başkan ve yöneticileri,eski milletvekilleri,eski il başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, büyükşehir belediye başkan adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Navona  otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan  MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "Bizler MHP ile varız, tek başımıza bir anlam ifade etmeyiz. Her ülkücünün, görünenin dışında başka bir kimliğe bürünmeden belediye başkanımızın seçilmesini sağlamaya çalışması şeref borcudur. Genel başkanımızın tercihi Hamit Tuna'dır. O nedenle fitne fesada düşmeden çalışmak zorundayız. Ben demek şeytan işidir. Biz demek hayırdır. Kimse ben dememelidir. Keramet de, hikmet de, kudret de, kuvvet de partimizdedir. Hepimizin bu partiye vefa borcu var. Bu borcu ödeyeceğiz. Fitne yapanı uzaklaştıracağız. Ayrılığa fırsat vermeden herkesi baş tacı edeceğiz" dedi.

Siyasi geçmişine ilişkin bilgi vererek başlayan Tuna, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte siyaset yapmaktan büyük şeref duyduğunu belirterek, büyükşehir belediye başkan adayı olarak takdir görülmesinden dolayı da büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Siyasette 24 yılı geride bıraktığını kaydeden Tuna, "Göreve geldiğimiz bu makamlarda herkesi kucaklayan yanımızla ve duruşumuzla insanlarımızla her zaman içli dışlı olduk. 31 Mart sonrası Mersin halkının tercihleriyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemiz halinden Mersin'i marka kent yapma yolunda önemli projelere imza atağız" diye konuştu.

Toplumun her kesimiyle diyalog içerisinde olduklarını ve hiçbir vatandaşı birbirinden ayırmadıklarını belirten Başkan Tuna, 15 yılda Toroslar'a kazandırdıkları hizmetlerin bir referans olduğunu vurguladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstererek büyük bir sorumluluk yüklediklerini ve bu sorumluluğu tüm teşkilatlarla el ele vererek üstesinden geleceklerini dile getiren Tuna,

Mersin'de en büyük eksiğin Mersinlilik bilinci olduğunu vurgulayarak, göreve gelmeleriyle birlikte bu eksikliği gidermek adına gerekli çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

"Mersinlilik bilinci oluşturacağız"

Tuna, “Kent, kentin sokaklarını arşınlayanlarındır. Bu kentin her sokağında adımlarımız var. Biz bu yüreği açık duruşumuzla bölgemizde sağladığımız kardeşçesine ortamımızla büyükşehir noktasında tüm Mersin hep birlikte bir aile olacağız. 'Mersin'in kimliği yok' diyorlar. Mersin'in aslında birçok kimliği var. Bunların bazıları tarım, turizm, sanayi, lojistiktir. Mersin'deki en büyük eksik Mersinlilik bilincidir. 31 Mart'ta yapılacak seçimlerle birlikte göreve gelmemizin ardından doğduğun yer değil, doyduğun yer mantığıyla bakarak insanlarımızda Mersinlilik bilinci oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

"Yunusça bir yüreğimiz var"

Mersin'in, Türkiye'nin kozmopolit bir şehri, ülkenin adeta minyatürü olduğunu belirten Tuna, "Kürdü ile Türkü ile Çerkezi ile Lazı ile Türkmeni ile inanç anlamında farklılıkları ile çok zengin bir kent. 1 milyon nüfuslu merkezde, özellikle biz merkezin belediye başkanı olmamız nedeniyle toplumun her katmanıyla içli dışlıyız. Herkesi kucaklıyoruz. Yunusça bir yüreğimiz var. Kalabalıkları millet yapan değerlerimiz bizim sabitlerimiz. Dilimiz, bayrağımız, vatan toprağımız, tarih şuurumuz, milli kültürümüz bizim ortak paydalarızdır. MHP'nin vizyonu da bu değerlerin sabitinde durup, üreten Türkiye'yi oluşturup, güçlü Türkiye hedefi, güçlü olması hesabiyle de bölgesinde siyaseten yaptırımı olan bir Türkiye oluşturma sevdasıdır. Onun için biz bunu biliyor, buna göre hareket ediyoruz. Bölgemizde biz bu işi başardık. 300 binlik Toroslar ailesini oluşturduk. Birlikte sevinip, üzülmeyi, her şeyini paylaşan olduk. Belki oy verilmiyordu ama bizimle ilgili kurulan cümleler samimiydi, asla sıkıntılı cümleler olmadı" diye konuştu.

"Yeni hedeflere koşmaya hazırız"

Vizyon anlamında ‘ben yaptım oldu' mantığıyla değil, birlikte yapabilen, her konuyu fikri anlamda farklı noktalardan, meslek örgütlerinden, odalardan, sivil toplum kuruluşlarından, özellikle üniversitelerle işbirliği yaparak hareket ettiklerini söyleyen Tuna, "3 üniversite ile ortak proje yapan tek belediyeyiz. İlk Avrupa Birliği projesini Mersin'e getiren belediyeyiz. 13 tane Avrupa Birliği projesi yapan, Türkiye genelindeki birinci sıradaki belediyeyiz. 20 STK ile proje yapan birinci sırada belediyeyiz. 34 okulla proje yapan bir belediyeyiz. Bu da bizim vizyonumuzu gösteren önemli bir işarettir. Biz söylemi, eylem ile birleştiren yanımızla öne çıkan bir belediyeyiz. Gelişmelere çığız. Yeni hedeflere koşmak adına, günün gelişmelerini kendimize şık tutup, üniversitelerden destek alarak, aynı zamanda üniversiteyi şehir ile barış kılmak adına özel bir misyon üstlendik. Üreten yanımız ile israflı değil insaflı belediyecilik anlayışı ile 15 yılda hiç hurda satmadık. Geri dönüşüm projeleri ile bunları değerlendirdik. Kullandığımız para milletin parası. Bir kör kuruşu dahi boş göndermemek için çalıştık" şeklinde konuştu.

Mersin'de, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başlattığı çok değerli projeler bulunduğunu hatırlatan Tuna, şöyle devam etti; "Onların yarım kalanını elbette ki devam ettireceğiz. O projeleri daha da taçlandırıp, şehrimizi sadece Türkiye genlinde değil, Mersin'i dünya genelinde marka şehir yapacağız. Bir çok projemiz var. Bu kente düşündüğümüz projelerimiz var. Biz 15 yıl parasız belediyecilik yaptık. Kısıtlı bütçelerle ama üreterek önemli başarılara imza attık. Kendimize güveniyoruz, inanıyoruz. Sadece beklediğimiz yetkidir. Biz sefer çıktık, zafer Allah'ın takdiri. İnşallah bizim lehimize olacak zafer ile inşallah Mersin şaha kalkacak."

Paylaş :
Etiketler :  MHP, TOROSLAR BELEDİYESİ, HAMİT TUNA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA