29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

‘Herkesin Başkanı Olacağım’


CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, “Mersin’in ve Mersinlinin her derdi ve her sorunu bizimde sorunumuz olacak. Bu anlayışla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım. Herkesin, her kesimin, her kimlikten, her inançtan, her siyasi düşünceden hemşehrimin oyuna talibim. Herkesin başkanı olacağım. Enerjime, Mersin’e, Mersinlilere,sizlere güveniyorum. Farklı bir Mersin bizi bekliyor” dedi.

 

Tarih : 22 Ekim 2018 Pazartesi 05:04   Okunma : 1101

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvuru dosyasını Cuma günü CHP İl Başkanlığı’na sunan Serdal Kuyucuoğlu, Cumartesi günü görkemli bir toplantı düzenleyerek partililerle kucaklaştı ve neden aday adayı olduğunu anlattı.

Konuşmasına “Ben bu kentte doğdum, bu kentte yaşadım, ben bu kentte çalıştım. Bu kentin sokaklarını da, dününü de, bugününü de biliyorum. Bu kenti de, bu kentin insanlarını da tanıyorum. Ben bu kenti sizlerin de desteği ile yönetmeye talibim” diyerek başlayan Serdal Kuyucuoğlu, “Ülkemizde aradığımız hakkı-hukuku-adaleti yerelde Mersin’de sağlama hedefimiz var. Zenginleşeceğiz ve zenginliğimizi paylaşacağız. Toplumun örgütlenmesine destek vereceğiz” dedi.

‘UCUZ, GÜVENLİ, HIZLI ULAŞIM’

Yapılan birçok araştırmaya göre Mersin’in en önemli sorununun ulaşım ve trafik olduğunu vurgulayan Serdal Kuyucuoğlu, “Bir mühendis ve ulaştırma uzmanı olarak raylı sistemin de içinde olduğu çözümlerle ulaşım sorununu çözmek önceliğimiz olacaktır. Ucuz, güvenli, hızlı sistemlerle ulaşım sorununu çözeceğiz” diye konuştu.

‘ÇOK KÜLTÜRLÜ, ÇOK KİMLİKLİ YAPIYI FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ’

Belediyeyi katılımcı bir anlayışla yöneteceklerini söyleyen Serdal Kuyucuoğlu, “Liyakatlı olacak, faziletli olacağım. Dinamik, yenilikçi ekiplerle çalışacağım. Kentimizdeki işinin ehli uzmanlardan faydalanacağım. Araştırma ve geliştirmeye önem vereceğim. Belediyeyi Sivil Toplum Kuruluşları ve halkla yönetmeyi, sözde değil, özde gerçekleştireceğiz. Soracağız, danışacağız, yönetime katacağız. Mersin’in neyi var, neyi yok envanterini çıkardık. Programımız hazır. Stratejik planımız hazır. Yıllarca Mersin’in sorunları ve çözümü için projeler ürettim. Bu benim işim. Yangından mal kaçırır gibi geçirilen imar planlarını, Mersin’in ihtiyaçlarına göre yeniden ele alacağız. Mersin’i gelecek kuşaklara taşıyacak planlamasını yapacağız, yatırımcının önünü açacağız. Mersin’i dünyada tanınır, bilinir yapma hedefimiz var. Çok kültürlü, çok kimlikli Mersin’in bu yapısını fırsata dönüştüreceğiz. Kültürlerin

kaynaştığı, kültürlerin korunduğu, geliştirildiği bir kent yaratacağız. Mersin’i bir kültür kenti, sanat ve sanatçı kenti yapma hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

‘MERSİN’İ TANITACAĞIZ, DIŞ TURİZME AÇACAĞIZ’

Çok odaklı ekonomik yapıya sahip Mersin’in lojistik, turizm, tarım kenti olduğuna işaret eden Serdal Kuyucuoğlu, “Mersin bir lojistik kenti ama modern bir lojistik merkezi ve nakliyeciler sitesi yok. Bu eksiği süratle gidereceğiz. Mersin bir turizm kentidir. 100 bine yakın ikinci konutu ve yazlığı ile önemli bir iç turizm kentidir. İkinci konutları, yazlıkları turizme açma projesini hayata geçirerek atıl kapasiteyi değerlendireceğiz. Bu sayede hem konut sahibi, hem Mersin kazanacak, istihdam sağlanacak. Mersin’i tanıtacağız, dış turizme açacağız. Kırsal turizmi destekleyeceğiz. Ören yerlerine, tarihimize, sahip çıkacağız. Kruvaziyer iskelesi yaparak, kruvaziyer turizminde Mersin’i destinasyon yapacağız. Tarsus-Kazanlı turizm bölgesini hayata geçireceğiz. İlan edilmiş olan Narlıkuyu, Ovacık, Melleç, Kaledran, Karboğazı turizm bölgelerinin biran önce hayata geçmesi için takipçisi olacağız, altyapı çalışmalarını öncelikle gerçekleştireceğiz” dedi.

‘ÇİFTÇİYİ, ÜRETİCİ BİRLİKLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ’

Mersin’in 7.5 milyar liralık bitkisel üretimle Türkiye’nin en önemli tarım kenti olduğuna işaret eden Serdal Kuyucuoğlu, Mersin’in Türkiye’nin meyve üretiminin yüzde 12’sini karşıladığını, örtü altı meyve üretiminde, muz, çilek, limon, keçiboynuzu, şeftali ve narenciye üretiminde Türkiye birincisi olduğunu vurguladı.

Kuyucuoğlu, “Ancak AKP’nin tarım politikaları nedeniyle ülke tarımı çöktü, her şeyi ithal eder olduk. 7,5 milyar liralık üretimin ne kadarı üreticinin cebinde kalıyor, belli değil. Tarım ürünlerimizin değerinde satılması için soğuk zincirler, depolama, ambalaj, tanıtım ve pazarlama konusunda yerel yönetim olarak yönlendirici ve destekleyici olacağız. Üretici birliklerini destekleyecek. Sözleşmeli üretim ile çiftçimize sahip çıkacağız. Köylülerimiz borç ve geçim sıkıntısından köylerini terk etmeyecek. Üretecek ve emeğinin karşılığını alacak. Tarım Teknoloji merkezi kuracağız. Tarımsal araştırmalar ile yeni ürünler geliştireceğiz” dedi.

‘YANLIŞ SURİYE POLİTİKASININ ALTINDA MERSİN KALDI’

AKP hükümetinin yanlış yatırımlarının, günübirlik rant politikalarının, israfın ve borcu borçla kapatma politikalarının ülkeyi uçuruma sürüklediğini savunan Serdal Kuyucuoğlu, şunları söyledi:

“AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle; köylü borçlu, emekli borçlu, memur borçlu, devlet borçlu, işadamı borçlu. AKP’nin yanlış siyaseti Türkiye’yi dünyada yalnızlaştırdı. Tayyip Erdoğan; Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanı olarak Esat ve Suriye’yi yıkmaya çalıştı ama

sonuç olarak yıkıntının altında binlerce can kaldı. Türkiye, Mersin kaldı. Hepimiz kaldık. Mersin’de 260 bin göçmenimiz oldu. Sosyal ve ekonomik dengeler bozuldu. Bu sorunları çözmek görevi de bizlere kaldı. Türkiye dünyada yalnızlaştı. Ey Amerika, ey Almanya demekle bu işler olmuyor. Faturası millete çıkıyor. Tayyip sayesinde ekonomi batıyor, insanlar batıyor, şirketler, esnaf batıyor. Borç içindeki memur batıyor, işçi batıyor, emekli batıyor. Bir tek saray batmıyor çünkü hazine anahtarı damadın elinde. Bütçeleri artık TBMM yapmıyor, TBMM’ye hesap veren yok. Milletin malı deniz politikası iktidar politikası oldu. Bu yağma politikasına karşı mücadele de bizim işimiz, Mersinlilerin işi. Mersin ve Mersinlilerin kaynaklarını kimseye yedirmeyeceğiz.”

‘ HER KESİMİN OYUNA TALİBİM’

Konuşmasında Mersin ekonomisinin canlandırılması için neler yapacaklarını da anlatan Serdal Kuyucuoğlu, Mersin’de 447 bin 315 aktif çalışan, 38 bin 500 işyeri, 52 bin esnaf, 60 bin çiftçi olduğunu vurguladı.

“Yatırımcının önünü açacağız” diyen Kuyucuoğlu, “Organize sanayiler, Küçük Sanayi Siteleri kurarak yatırımcı ve esnafımızın modern, çağdaş mekânlarda hizmet etmesini sağlayacağız. Çevreye sahip çıkacağız. Mersin’de Güneş Enerjisi ve Rüzgar Enerji santrallerini destekleyerek, enerji ihtiyacımızı doğal enerjilerden karşılayacağız. Mersin’i yeşil kent yapacağız. İstihdam yaratanı destekleyeceğiz. Mersin’e yatırımı çekmek için her tür çabanın ve çalışmanın içinde olacağız. Gençlerimizi geleceğimiz, emeklileri geçmişimiz, kadınlarımızı toplumun dinamik gücü anlayışı ile çalışacağız. Muhtarlarımızı bölgesinde belediyenin temsilcisi, gözü, kulağı anlayışı ile her tür ihtiyacını karşılayacağız. Gençlerimizin barınma, yurt ihtiyacını kısa sürede atıl kapasiteleri de devreye sokarak çözeceğiz. Mersin’in ve Mersinlinin her derdi ve her sorunu bizimde sorunumuz olacak. Bu anlayışla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım. Mersin’i seviyorum, sizleri seviyorum. Herkesin, her kesimin, her kimlikten, her inançtan, her siyasi düşünceden hemşehrimin oyuna talibim. Herkesin başkanı olacağım. Kendime güveniyorum. Enerjime, Mersin’e, Mersinlilere, sizlere güveniyorum. Farklı bir Mersin bizi bekliyor. Mersin’i kazanacağız. Mersine bizimle yeni bir yönetim anlayışı geliyor” diye konuştu

Paylaş :
Etiketler :  CHP, SERDAL KUYUCUOĞLU, TBMM, ADAYLIK AÇIKLAMASI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA