23 Nisan 2024 Salı

17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI   12:16   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI   11:14   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "ŞİMDİ PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRETME ZAMANI"   10:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI, ÇAYIROVA BELEDİYESİ`Nİ 79-67 YENDİ   10:46   ZEYDAN KARALAR: “GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI`NI KUTLUYORUM”   10:42   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 23 NİSAN MESAJI   10:21   ÖMER FETHİ GÜRER: "GEÇEN YILA GÖRE KURBAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI"   09:47   OSMANİYELİ ESNAF: "İNSANLAR ÇORBANIN FİYATINA BAKIP ‘YARIM ALABİLİR MİYİM, BOL EKMEK ALABİLİR MİYİM` DİYOR"   09:14   MERSİN`DE 23 NİSAN COŞKUSU SÜRÜYOR   23:01   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "TÜRKİYE UYUŞTURUCU CEHENNEMİNE DÖNDÜ"  
 
     
   

yeşilboğaz: “konkordato suistimal edilmemeli”


Mersin Barosu tarafından, avukatlara ve mali müşavirlere yönelik 25-26 Ekim 2018 tarihlerinde ‘Konkordato ve Konkordato Komiserliği’ eğitimi verildi.

 

Tarih : 27 Ekim 2018 Cumartesi 21:49   Okunma : 662

Mersin Barosu tarafından, avukatlara ve mali müşavirlere yönelik 25-26 Ekim 2018 tarihlerinde ‘Konkordato ve Konkordato Komiserliği’  eğitimi verildi. Eğitime katılan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Konkordato ‘kazan kazan’ ilkesini ortaya koyarak; hem borçluyu, hem de alacaklıyı koruyor. Ancak konkordato uygulaması kötü niyetle kullanılmamalı, suistimal edilmemeli. Firmaların ekonomik krizden kurtulabilmesinin tek yolu konkordato değildir. Bu konuda avukatların da görüşlerine başvurulmalıdır” dedi.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Binası’nda iki gün süren ‘Konkordato ve Konkordato Komiserliği’  eğitimi Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Barış Küçük tarafından verildi. Eğitimde; 15.03.2018 tarihinde yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu’nun yeni konkordato hükümlerinin uygulanmasına ilişkin hukuki ve mali bilgiler katılımcılara aktarılıyor. Eğitim programı, seminere katılanların edindikleri bilgiler sayesinde konkordato komiserliği faaliyetlerini ilgili mevzuattaki güncel duruma göre yapmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Bu işin yükünü kaldıracak olan eğer konkordato komiserleri ise, en iyi eğitimi vermemiz gerekiyor. Tıkanmanın en üst aşamasında olan bir sorunu çözebilecek teknik bilgiye sahip insanları bizim yaratmamız gerekiyor. Konkordato Komiserlik eğitimi için düğmeye bastık” dedi.

“KONKORDATO ‘KAZAN KAZAN’ İLKESİNİ AMAÇLAMIŞTIR”      

Konkordatonun ‘kazan kazan’ ilkesini ortaya koyarak; yani hem borçlunun, hem de alacaklının uzlaşmacı tavır sergileyerek, borcun tasviyesini, alacaklının tatmin edilmesini ve sonucunda da ticaret yapan firmanın ileriye dönük yaşamını sürdürmesini amaçlayan kümülatif bir proje olduğunu belirten Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Konkodato, iflasın eşiğinde olan firmaların sermayesini kurtarılabilmesi için açılan bir yoldur. Daha önceki yıllarda da yaşanan ekonomik krizde borçlu şirketler konkordato ilan etti, borçlarını ödedi ve ticari hayatına da devam etti. Ancak bunun suiistimal edilmemesi, iyi niyetli olarak kullanılması gerekiyor. Bütün firmaların içinde bulunduğu durumu, mali analizini çok iyi yapması gerekiyor. Firmaların mali müşavir ve avukatla birlikte, şirketin geleceği hakkında bir rapor hazırlaması gerekiyor. Çünkü krizin ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz. Eğer firma bu süreci öngöremezse, belki de iflasa doğru gidecek. Şahıs zaten batmış olacaktır ve konkordato talebi kabul edilmeyecektir. Firmaların piyasayı çok iyi analiz etmesi ve panik yapmadan hızlı bir refleks geliştirmesi gerekiyor.  Konkordato uygulaması konusunda mutlaka iyi niyetli olsunlar. Borçlarını ödeyeceğini ve piyasada kalmak istediklerini iyi bir şekilde anlatırlarsa, kesinlikle bu süreci olumlu bir şekilde, en az zararla atlatırlar ve ayakta kalmayı sürdürürler.

“TEK YOL KONKORDATO DEĞİLDİR”

Firmaların ekonomik krizden kurtulabilmesinin tek yolunun konkordato olmadığını, bu konuda bir hukukçu ile mutlaka görüşmeleri gerektiğinin altını çizen Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Örneğin, 570 bin TL için konkordato ilan etmek yerine, bir hukukçuyla mutlaka başka çözüm önerileri de getirilecektir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA