26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Mersin’in Güzellikleri Hayal Gücünün Sınırlarını Zorladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi hayal gücünün efendilerini Mersin’de ağırlıyor. Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen Uluslararası Ressamlar Buluşması ile Türkiye dâhil 11 ülkeden gelen ressamlar Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek, zihninde canlandırdıklarını tuvallerine aktarıyor.

 

Tarih : 31 Ekim 2018 Çarşamba 15:45   Okunma : 1014

Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması ile Mersin’in güzelliklerini ressamların gözünden dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Mersin’in, hikâyesi ile meşhur Kız Kalesi’ni, tarihi milattan önceye uzanan antik kent Kanlıdivane’yi, insanın ruhunu dinlendiren denizini, güneşini, kumunu hayal gücü ile birleştiren ressamlar tabloları ile Mersin’i ölümsüzleştiriyor. Mersin’e gelerek meslektaşları ile buluşmaya katılan 29 ressam Mersin teması ile Mersin’i resmediyor.

29 Ekim’de başlayarak 3 Kasım tarihine kadar devam edecek olan 4. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması çerçevesinde Tataristan, Almanya, Güney Kore, Azerbaycan, Filipinler, Kırgızistan, Kazakistan, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden katılan 29 ressam performans çalışmalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde sürdürüyor.

"MERSİN" TEMALI SERGİ 3 KASIMDA AÇILACAK

Hayal gücünü tuvale aktarmak için yola çıkan ressamlar performans çalışması öncesi Silifke Taşucu, Aya Tekla Kilisesi, Kızkalesi, Elaiussa Sebaste ve Kanlıdivane gibi birbirinden güzel mekânları gezdiler.  Gezi sonrası hafızasına kaydettikleri güzellikleri tuvaline yansıtmaya başlayan ressamlar birbirinden güzel Mersin tabloları ortaya çıkarmaya başladı.

Performans çalışması sonrası ortaya çıkan tablolar 3 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’da Kongre ve Sergi Salonu Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilecek sergi açılışı ile vatandaşların beğenisine sunulacak. Ressamlar, sergi bitiminde tablolarını Mersin’de bırakarak, bırakan ressamlar ölümsüz eserlerini Mersinli vatandaşların beğenisine sunacak.

“MERSİNLİ İKİ ŞEHİDİN İSMİNİ TABLOMDA ÖLĞMSÜZLEŞTİRDİM”

Ressamlar buluşmasına üçüncü kez katılan ve geçtiğimiz günlerde Tunceli’de şehit olan iki askerimizi Mersin tablosunda ölümsüzleştiren Yusuf Tarım, “Ben bu buluşmaya Bodrum’dan katılıyorum. Bu yıl Kızkalesi’ni resmediyorum ve Kızkalesi’nin önünde kayıklar var. Bu kayıklara geçtiğimiz günlerde Tunceli’de donarak şehit olan Mersinli iki şehidimizin ismini verdim. Şehit olan askerlerin Mersinli olduğunu Bodrum hava limanında duydum ve o an tablomda onları resmetmeye karar verdim.  Kahramanlarımızın  isimlerini mutlaka bir yere yazmalıyım diye düşündüm. Hem tarihi Kızkalesi’ni çizdim hem de şehitlerin isimlerini bu şekilde ölümsüzleştirdim” dedi.

“Keşke bütün şehirler Mersin gibi ressamlar buluşması yapsa”

Mersin’in tarihinden çok portakal bahçeleri ile tanındığını ama tarihi ve turistik yerlerinin daha çok tanıtılması gerektiğini, ressamlar buluşmasının da bu noktada önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Tarım,  “Mersin tarihi müthiş gerçekten. Dünyanın tarihi adeta Mersin’de var. Her yer tarih kokuyor. Bizim tarihi yerleri tanımamız açısından bu buluşma çok önemli. Keşke bütün şehirler bunu yapsa. Burhanettin Başkan’a gerçekten çok teşekkür ediyorum. Zaten sergi salonu olsun, buna benzer konularda sanata tanınan imkânlar çok güzel” şeklinde konuştu.

 

“BU BULUŞMA ÇOK ÖNEMLİ VE PAHA BİÇİLMEZ BİR ŞEY”

Mersin’e gelmeden önce bakış açısının farklı olduğunu ancak ressamlar buluşması kapsamında Mersin’e gelince düşüncelerinin değiştiğini söyleyen Azerbaycanlı Vahit Novruzov, “2000 yılından beri Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisiyim. Mersin’in tarihi yerlerini gezdik. Bu kapsamda ben Kanlıdivane’yi resmediyorum. Ben geçen yıl da gelmiştim. Mersin çok güzel bir yer. Eskiden böyle düşünmüyordum. Çöl gibi sıcak olduğunu düşünüyordum. Ama geldim gördüm havası sıcak ama insanları da sıcak. Doğası çok güzel. Geçmişte zengin medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Farklı kültürler, farklı bakış açıları var. Bu açıdan Mersin bizim çok hoşumuza gitti” ifadelerine yer verdi.

Buluşmanın kendileri için önemine de değinen Novruzov, “Bu ressamlar buluşması bizim için çok önemli bir şey. Birçok ülkeden ressam gelip Mersin’i tanıma fırsatı buluyor. Ressamlar, buluşma sonrası buraya eserlerini bırakıp gidiyor.  Bu eserler gelecek nesiller için de çok önemli. Resim şarap gibidir. Yıllandıkça değerlenir. Büyükşehir Belediyemizde sanat için önemli işler yapmaya çalışıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu buluşma çok önemli ve paha biçilemez bir şey” diye belirtti.

“GENÇLERE SANAT SEVGİSİ AŞILAYABİLMEK İÇİN BU BULUŞMA ÖNEMLİ”

Ressamlar buluşmasına Özbekistan’dan katılan Yakup Sıdıkov ise, “Mersin’e ilk kez geldim. Çok güzel bir şehirmiş. Tarihi yerleri çok güzel. Bakıyoruz. Yeni yerler öğreniyoruz. Şu an ben Kanlıdivane’yi resmediyorum. Bunu bir tarihi eser olarak yapmak istiyorum. İsteyen gidip buranın fotoğrafını çekebilir ama ben buraya insanlar çizeceğim, sığır, koyun, çizeceğim ve eskiden yaşayan insanların hayatını resmedeceğim. Bu buluşmada onun için çok önemli. Gençlere, insanlara sanatı aşılamak için çok önemli bir buluşma. Çocuklar bu tablolara bakıp ressam olmak isteyebilirler. Sanata yönlenen, sanatı seven insan yamanlık yapmaz. Zaten bunun meyvelerini belki hemen almayabiliriz ama yarın çiçek verir, gül verir” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, uluslararası ressamlar buluşması

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA