29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

2. Tarsus Gastronomi Ve Araştırma Günleri Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tarsus’un eşsiz mutfağında yüzyıllardır pişen yöresel lezzetlerin tanıtılması amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri başladı.

 

Tarih : 3 Kasım 2018 Cumartesi 10:48   Okunma : 927

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen 2.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri, Kubat Paşa Medresesi önünde yerli ve yabancı gurme, şef, yazarlar ve ustalarının katılımıyla başladı.

Geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, doğal, kültürel ve toplumsal zenginlikleri ile damak lezzetlerini birleştiren Tarsus mutfağı gastronomi günleri ile Türkiye’ye ve dünyaya açılıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü gezi ve yemek yazarlarının yoğun ilgi gösterdiği Gastronomi Günleri ile Tarsus ikinci kez kapılarını gurmelere açıyor.

Tarsus’un yöresel lezzetlerinden olan fındık lahmacun, Tarsus şalgamı, Tarsusi kahvesi, Kaynar, Tarsus beyazı, Tarsus yayla bandırması, Dilme, Karakuş Tatlısı’nın tanıtıldığı gastronomi günleri vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor.

“Tarsus Kaynarını dünyaya da tanıtacağım”

Gastronomi günlerinde Tarsus’a özgü bir içecek olan Kaynarın yapım aşamalarını anlatarak, tanıtımını yapan Serpil Demir, “Ben yıllardır Kaynar yaparak Kırkkaşık Bedesteni’nde satışını yapıyorum. Kaynar doğum şerbetidir. Tarsus’ta bir eve girdiğiniz zaman tarçın kokusu varsa bilirsiniz ki o evde bebek vardır. 7 çeşit baharattan yapıyoruz. Aşure tadında, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çay.  İçtiğiniz zaman sizi gripten korur. Ben Kaynar yapımı konusunda iddialıyım. Çünkü Kaynarı markalaştırıyorum. Tarsus Kaynarı’nı tanıtmak için birçok şehirde fuarlara katıldım. Kaynarı dünyaya da tanıtacağım. Bu gastronomi günleri de bu açıdan çok iyi oldu. İnsanlar, Tarsus’un tüm lezzetlerini bir arada tatma ve tanıma fırsatı buldu. Şu anda çok kalabalık. Her şey çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bu etkinlik sayesinde Tarsus’un lezzetleri gün yüzüne çıkıyor”

Gastronomi günleri sayesinde kendine özgü incir reçelli cevizli baklavasını tanıtma fırsatı bulan Ev hanımı Sevgi Garip “ Ben ev hanımıyım ve pasta, börek yapmayı çok seviyorum. Standımda da tarifi bana özgü olan incir reçelli, cevizli baklavamı tanıtıyorum. Bu Tarsus’a özgü bir tatlı değil aslında. Tamamen tarifi bana ait olan, kendi bulduğum bir lezzet. Çevremdekiler de çok seviyor. O yüzden böyle bir etkinlikte baklavayı Mersin’e tanıtmak istedim. Bu etkinlik Mersinimiz ve Tarsusumuz için oldukça önemli bir etkinlik. Tarsus’un bilinmeyen lezzetleri bu etkinlik sayesinde tüm Türkiye’ye tanıtılıyor. Gelen misafirlere yiyecekleri tattırıp, böyle lezzetlerin olduğunu gün yüzüne çıkarmak açısından oldukça önemli” şeklinde konuştu.

“Tarsus’un yemeklerini dünyaya tanıtmak istiyoruz”

Yaptığı dillere destan Karakuş Tatlısı ile Tarsus Yemek Yarışması’nda birinci olarak ödül kazanan Müjgan Ay, “Karakuş tatlımız Yörüklerimize ait bir tatlı. Yörükler yüksek yerlerde yaşadıkları ve yağ bulamadıkları için ektikleri susamın yağıyla bu tatlıyı kızartmışlar. Susam yağıyla kızaran tatlının rengi de esmer olduğu için Karakuş adını vermişler. Bende hem atalarımın geleneğini sürdürmek adına hem de ev bütçesine katkı sağlamak adına bu tatlıyı yapıyorum. Geçtiğimiz yıl bu tatlı ile birinci olarak kendimi daha da kanıtlamış oldum. Bu etkinlikle de Biz Tarsus’un yemeklerini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Dünyadan insanlar gelsin hem Tarsus’u tanısınlar, yesinler, içsinler, ekonomimize katkısı olsun” diye belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA