29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

ERKEN TEŞHİS SAYESİNDE TEDAVİ GÖRDÜ, HAYATA TUTUNDU


Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü ile geçen yıl protokol imzalayan Akdeniz Belediyesi’nin, erken tanı ve tedavide büyük önem taşıyan meme ve kolon kanseri taraması devam ediyor.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 22:13   Okunma : 3416

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve kadın sağlığı açısından büyük önem taşıyan hizmet kapsamında kadınlar; servis araçları ile Kan Tahlilleri için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürülüyor.

Merkezde yapılan test ve taramalar sonucu risk grubunda olduğu tespit edilen ve tedavi süreci başlayan kadınların takibi de Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Kadınların, ücretsiz Onkobüs Servis Hizmeti ile tedavi görecekleri hastanelere ulaşımı sağlanıyor.

Bu hizmetten faydalanan 100’lerce kadından biri olan 3 çocuk annesi Gülcan Sağır, Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet sayesinde meme kanseri olduğunu öğrendi. Erken tanı ile hastalığının ilerlemesi engellenen Sağır, gördüğü tedavi sayesinde iyileşme sürecine başladı.

Projeyi İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak yaptıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Meme kanseri ve kolon kanseri konusunda İl Sağlık Müdürlüğü’nün açtığı KETEM bölgesine hastalarımızı taşıdık. Bu sayede bir vatandaşımızın hastalığı erken teşhis edildi ve tedavi edildi. Gülcan Hanım bu sayede hayata tutundu. Bu tür hizmetleri önemsiyorum. Çünkü hastaneye gidip test yaptırmayan, hastalığı kendine yakıştıramayan vatandaşlarımızı hastalağının ilk evrelerinde tespit ediyoruz ve onları hayata tutunduruyoruz” dedi.

Mersin’de bir ilk: Onkobüs

Mersin’de ilk defa Akdeniz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘onkobüs’ hizmetine de değinen Başkan Gültak, “Onkoloji’nin ilk dört harfini, otobüsün ise son üç harfini alarak bu projeye ismi koyduk. Bu projenin amacı; kanser hastası olan, Şehir Hastanesi veya Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalarımızın ulaşımını kolaylaştırmak istedik. Bazı hastalarımızın imkanları olmadığı için gidiş gelişleri zor olabiliyor. Hastalarımız kemoterapi tedavisinden sonra yorgun ve rahatsız olabiliyor. Biz de bu hastalarımızı evlerinden alıp, hastanelere götürüyoruz. Tedavilerinden sonra da tekrardan evlerine kadar bırakıyoruz. Bu hizmeti Mersin’de veren tek belediyeyiz” diye konuştu.

Başkan Gültak’tan evde doktor bakım hizmeti müjdesi

Yakın zamanda İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yeni bir protokole daha imza atacaklarının müjdesini veren Başkan Gültak, “İl Sağlık Müdürlüğü tarafından evlerinde bakım gören, doktora gidemeyen hastalarımızın, evlerinde doktor tarafından tedavi edilip, teşhislerinin konulup reçetelerinin yazılması konusunda İl Sağlık Müdürlüğü ile yeni bir peojeye imza atacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gülcan Sağır; “Bu hizmet sayesinde hastalığımı öğrendim”

Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen kanser taraması sayesinde hastalığını öğrendiğini söyleyen 51 yaşındaki Gülcan Sağır ise şöyle konuştu:

“Yapılan taramalar sonucunda hastalığı 1’inci evrede farkettik. Hastalık henüz yeni başlamıştı. O süreçte hemen ameliyat oldum. Hastanede, onkobüs hizmetinin broşürlerini gördük. Akdeniz Belediyesi’ni aradık ve hemen bizimle ilgilendiler. Kemoterapi ve radyoloji tedavileri sürecinde, bizi evden alıp hastaneye götürdüler. Tedaviden sonra da geri getirdiler. Bu hizmetten çok memnun kaldım. Bundan dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Ben dahil birçok kadının bilmediği şeyler vardı. Bu hizmet sayesinde ben de öğrendim. Benim isteğim herkesin tarama yaparak hastalığı erkenden öğrenmesi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA