19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

İşçiler Cumhurbaşkanına Mektup Yazdı


Mersin’de kamu kurumlarında taşerondan kadroya geçirilen bir grup işçi ücret ve sosyal hakları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a mektup yazdı.

 

Tarih : 10 Kasım 2018 Cumartesi 10:33   Okunma : 693

Merkez Toroslar ilçesi Lütfi Oğuzca Parkı’nda toplanan işçiler, “Sürekli işçi enflasyona yenik düştü”,“Eşit işe eşit ücret”, “Mazlumların mağdurların umudu Erdoğan”,“2020’yehayır,2019 Kamu Toplu İş Sözleşmesine Evet”, “Cumhurbaşkanımız, Çalışma Bakanımız duyun sesimizi” yazılı dövizler taşıdı.

Daha sonra işçiler, Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanı’na göndermek üzere ücret artışı, enflasyon farkı verilmesi, tayin hakkı, istek dışı emekliye ayırma, düşük düzeyde ve yetersiz sosyal yardımlar, 2020 yılına kadar toplu iş sözleşmesi yapamayacak olmaları gibi sorunlarını anlattıkları mektupları yazdılar.

EŞİT HAK VE ÜCRET İSTEDİLER

İşçiler adına konuşan Gürhan Demirci, çalışma barışı için eşit hak ve ücret istediklerini söyledi. Kamuya geçirilen işçilere enflasyon farkı verilmediğine dikkat çeken Muhtaroğlu, “Öncelikle Cumhurbaşkanımıza bizlere kadro verdiği için teşekkür ediyoruz. Ancak, taşerondan kadroya geçen işçilere Yüksek Hakem Kurulu tarafından yayınlanan ücret, mali ve sosyal haklar uygulanmaktadır. Bu da aynı işi yaptıkları eski kadrolu işçilerle eşit hak ve ücretler sağlamamaktadır. Bizlere enflasyon farkı olmadan altı ayda bir yüzde 4 ücret artışı yapılması öngörülmektedir. Yüzde 25 enflasyon karşısında maddi kayıplar ve büyük geçim sıkıntıları yaşamaktayız. İşçilere sağlanan ve oldukça yetersiz olan çocuk, yemek, yol, yakacak, öğrenim, doğum, evlenme, ölüm, askerlik, mesai ücreti ve tazminat gibi sosyal hak ve yardımlar enflasyon karşısında daha da erimektedir.” dedi.

"TAYİN HAKKI YOK ZORLA EMEKLİLİK VAR"

İşçilerden Adil Muhtaroğlu ise sorunlarının çözümü için 2019 yılında kamu işçileriyle yapılacak olan Kamu Çerçeve Sözleşmesi Protokolü’ne dahil edilmeyi istediklerinin altını çizdi. Muhtaroğlu şöyle konuştu: “Eski işçilerle ayrı tutulmaktan bıktık.4D’li işçiler olarak hep birlikte olmak istiyoruz. Anayasal hakkımız olan tayin hakkımızı istiyoruz. Arkadaşlarımız isteğe bağlı olmadan emekli ediliyor. Devletin işçi ve memurları gibi 65 yaşına kadar çalışmak istiyoruz. Emekli olupta tekrar çalışmak istemiyoruz. Kamuya geçirilen işçilerin toplu iş sözleşme hakkı 2020 yılına kadar yapılmayacaktır 2019 yılında kamu işçileriyle yapılacak olan Kamu Çerçeve Sözleşmesi Protokolüne dahil edilmeyi, yapılacak olan bu protokolün bütün işçileri kapsamasını için Cumhurbaşkanımıza ve Çalışma Bakanımıza birer mektup yazdık. İnanıyoruz ki Cumhurbaşkanımız buna duyarsız kalmayacaktır.”

Açıklama, işçilerin öğle yemeği olarak simit yemesiyle sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA