19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Anamur Yerel Seçimlere Nasıl Bakıyor?


Beyaz Adam ve Ufuk Cavlı Anamur halkının yerel seçimlere nasıl baktığını gözlemledi.

 

Tarih : 10 Kasım 2018 Cumartesi 11:41   Okunma : 1441

Türkiye'nin %60 muz ihtiyacını karşılıyor. Türkiye'nin %20 çilek ihtiyacını karşılıyor. Türkiye'nin okuma-yazma oranının en yüksek olduğu ilçelerden biri... Genç girişimci ve dinamik bir nüfus var. Milli ve manevi duygulara hassasiyet gösteren Türkiye'nin tarımda ve turizmde marka olması gereken fakat halen küçük bir Anadolu Kasabası görüntüsünden çıkamayan Türkiye'nin en güneyi, Mersin'in en batısı Anamur’dayız. 

Anamur halkı siyaset, ekonomi, turizm gibi birçok konunun başında kent olma isteği ve mücadelesi var. Gerçekten kişisel görüşüm de budur. Mantıksal bakış açısında da Anamur il olmalıdır. Çünkü Mersin ve Antalya oldukça uzak olmasının yanı sıra il olduğunda bağlanabilecek çok ilçe var. Bu sayede o ilçeler birçok sorundan kurtulabilir. Anamur'da halk mevcut Belediye Başkanı Mehmet Türe’den memnun değil. İki dönemdir belediye başkanı olan Mehmet Türe ne yazık ki Anamur’a kayda değer bir hizmet sunamamış durumda. MHP’den İYİ Parti’ye geçmesi de MHP tabanını oldukça üzmüş durumda. Dolayısıyla belirli bir kitlenin oyunu MHP-İYİ Parti alarak bu ilçemizde üçüncülük yarışını gerçekleştirebilirler. Tabii ki CHP ve AK Parti kavgaya, çekişmeye maruz kalmadan doğru aday tespit edilebilirse Anamur'da Seçim CHP ve AK Parti arasında geçer. Olası yanlış aday tercihinde halk istemese bile aradan yine İYİ Parti ile Mehmet Türe çıkabilir. Bu gerçeği göz ardı etmeden CHP ve AK Parti aday tercihini yapmalıdır. Anamur'da vatandaş bizlere çok yoğun ilgi gösterdi ve Anamur'un gerçeklerini bizlere madde madde anlattılar. Bu ilgi misafirperverlik ve açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederiz. 

Anamur'da halk artık Anamur'un önünü açacak, projeler üretecek ve bu projeleri hayata geçirebilecek dinamik, dürüst ve vizyoner bir başkan istiyor. Anamur’u sadece Türkiye'de değil, dünyada marka haline getirecek çalışmaların olması için bu görevi yapabilecek adayı ince eleyip sık dokuyacağının altını önemle çizen halk; ehliyet sahibi adaya parti gözetmeksizin oy vereceklerini söylediler. Bu anlamda Anamur'da aslına bakarsanız halk kendi adaylarını belirlemiş durumda. Halkın bize söylediği CHP'den Durmuş Deniz, AK Parti'de Cenk Cenkçimenoğlu vatandaş her iki ismin yarışa girmesi durumunda kapanın elinde kalacağı çekişmeli bir seçim yaşanacağını vurguladı. CHP'de bazı odaklar her ne kadar Durmuş Deniz'i içten vurmalara başlasa da, CHP tabanı yaşlısı ve genciyle Durmuş Deniz etrafında birleşmiş durumda. Çünkü ziraat mühendisi ve başarılı bir iş adamı olan Durmuş Deniz’in dinamik, vizyoner bir isim olması nedeniyle Anamur'un önünü açacağı kanısındalar.

AK Parti'de mevcut ilçe başkanı Feyzullah Yılmaz için insani bakımdan dürüst ve iyi bir insan olarak bahsediliyor. Belediye Başkan adaylığında seçimi kazanamayacağını ve başkanlığı halkın beklentilerine karşılık verecek, Anamur’u marka haline getirecek vizyona sahip olmadığını yüksek sesle dile getirseler de teşkilatında başında olmasını ya da belediye yönetiminde olmasını isteyerek vefalarını da dile getiriyorlar. Anamur'da AK Parti tabanı ile birlikte herkesin kendisinden övgüyle bahsettiği eski Belediye Başkanlarından Hasan Adil Cenkçimenoğlu’nun oğlu olan Cenk Cenkçimenoğlu şehirde önemli bir kitlenin desteğini almış durumda...

ODTÜ mezunu çevre mühendisi olan, babadan gelme belediyeci olmasının yanı sıra Yenişehir Belediyesi'nde önemli görevler yapması, Ankara Ticaret Odası Genel Sekreterliği, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni kuran ekipte olması ve oranın müdürlüğünü başarılı bir şekilde yapması, yoğun istek üzerine Yenişehir'de AK Parti açısından Türkiye'nin en zor seçim bölgesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak halen kırılamayan en yüksek oy alması nedeniyle siyasette rüştünü ispatlamış durumda. Ulusal ve uluslararası birçok projeyi hayata geçiren Cenk Cenkçimenoğlu için toplumun tüm kesimleri başkanlık yapar ve Anamur'un önünü açar demesi aslında siyasette vatandaşın önce inanması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Anamur'da CHP'li Durmuş Deniz, AK Partili Cenk Cenkçimenoğlu için halk onay vermiş durumda. 
 

Anamur’da Büyükşehir için ise AK Parti'de Lütfi Elvan,CHP İstemihan Talay, İYİ Parti’de Burhanettin kocamaz ismi ön plana çıkmaktadır.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA