28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

“Hukukun Olduğu Yerde Canavar Olmaz”


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “bedensel zararlar” başlığı altında yapılan çalışmaları sosyal hukuk devletinin hayata geçirilmesi için verilen mücadelenin bir parçası gördüklerini belirterek, “O kadar çok canımız yitip gidiyor, o kadar çok insanımız bedensel zarara uğruyor ki, biz artık trafik kazası değil, trafik canavarı diyoruz. Oysa hepimiz biliyoruz ki hukukun olduğu yerde canavar olmaz” dedi.

 

Tarih : 20 Kasım 2018 Salı 00:47   Okunma : 1085

Türkiye Barolar Birliği, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Friedrich-Alexander Üniversitesi işbirliğiyle Ankara’da düzenlenen ve dört gün sürecek “Akit Dışı Kusursuz Sorumlulukta Bedensel Zararlar Uluslararası Kongresi”nin açış konuşmalarını TBB Başkanı Feyzioğlu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ve Friedrich-Alexander Üniversitesi’nden Prof. Dr. Georg Caspers yaptı.

AYNI BAŞLIK ALTINDA YENİ KONGRELER YAPACAĞIZ

Feyzioğlu, konuşmasında, Türkiye Barolar Birliği olarak “bedensel zararlar” ana başlığı altındaki bilimsel çalışmaları son derece önemsediklerini, sosyal hukuk devletinin hayata geçirilmesi için verdikleri mücadelenin bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Feyzioğlu, “O nedenle önümüzdeki yıllarda aynı ana başlık altında yeni kongreler yapmayı bir görev olarak kabul ediyoruz” dedi.

“Peki ‘bedensel zararlar’ konusu neden bu kadar önemli?” diye soran Feyzioğlu, “Size iç açıcı olmayan bazı rakamlar vermek istiyorum. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Türkiye’de sadece 2017 yılında meydana gelen trafik kazalarının sayısı 1 milyon 202 bin 716… Bu kazalarda 7 bin 427 kişi hayatını kaybetmiş… Pek çok savaşta verilebilecek kayıptan fazla… Peki ya yaralananlar? Onlar pek haberlere konu olmuyor. Dikkat edin, bir yılda trafik kazalarında yaralananların sayısı 300 bin 383 kişi…” diye konuştu.

HUKUKUN OLDUĞU YERDE CANAVAR OLMAZ

Feyzioğlu, “O kadar çok canımız yitip gidiyor, o kadar çok insanımız bedensel zarara uğruyor ki, biz artık trafik kazası değil, trafik canavarı diyoruz… Oysa hepimiz biliyoruz ki hukukun olduğu yerde canavar olmaz. Aracı üreten firma kurallara uygun üretim yapıyorsa, ulaşım yollarını inşa eden kamu gücü kurallara uygun yollar yapıyor, kuralına uygun personel çalıştırıyorsa, aracı kullanan sürücü kurallara uyuyorsa o zaman canavar olmaz… Kaza olabilir elbette. Ama o kazaları önleyecek hukuki alt yapı iyileştirilir, sorumlulara caydırıcı cezalar verilir ve kazalar asgariye indirilir” ifadelerini kullandı.

İŞ KAZALARINDA AVRUPA’DA BİRİNCİ, DÜNYADA ÜÇÜNÇÜYÜZ

Bu kazaların yalnızca kara yollarına özgü olmadığının altını çizen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

“Daha birkaç ay önce Çorlu’da yaşanan tren kazasında 25 canımızı yitirdik. 340 kişi de yaralandı. Bir başka konu iş kazaları. Dünyada büyük sorun. Her yıl dünyada iş kazaları nedeniyle 321 bin ölüm gerçekleşiyor. Ama ülkemiz açısından durum daha esef verici. İş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada bulunuyoruz. Türkiye’de her gün ortalama 217 iş kazası yaşanıyor. Bu kazalarda yine ortalama günde 4 işçi hayatını kaybediyor, 5 işçi iş göremez hala geliyor. Her gün basında iskele altında kalan, asansör boşluğundan düşen işçilerimizin, göçen yolun altında kalan vatandaşlarımızın haberlerini okuyoruz. Kimi canını yitiriyor, kimi bedensel zarara uğruyor, uzvunu kaybediyor ve bütün bir geleceği heba oluyor. Daha 301 madencimizi yitirdiğimiz Soma’nın ateşi sönmüş değil.”

HUKUKUN OLDUĞU YERDE BU KADAR CİNAYET OLMAZ

“Biz artık iş kazası kavramından çok iş cinayeti kavramını kullanır olduk. Oysa hukukun olduğu yerde bu kadar cinayet olmaz” diyen Feyzioğlu, “Eğer inşaat şirketleri, maden işletmecileri ve farklı iş alanlarında faaliyet gösteren firmalar hukuka uyar, iş güvenliğini sağlar, işçileri bu konuda bilinçlendirir ve her şeyden önce devlet hukuki sorumluluğunu yerine getirerek dört dörtlük denetimi sağlarsa iş cinayetleri de asgariye iner” şeklinde konuştu.

“İdarenin denetim sorumluluğu yalnızca işçi çalıştıran firmalarla sınırlı değil” diyerek Afyonkarahisar ve Şemdinli mühimmat patlamalarına değinen Feyzioğlu, “Her gün canımızı yakan haberlerle uyanmamak için bu tür bilimsel çalışmaları asla ihmal edemeyiz. Çünkü hukuku uygulayacak olan hakimlerdir, savcılardır, avukatlardır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA