23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

‘Yenişehir Kadının Mutlu Ve Üretici Olduğu Kent Olacak’


CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, belediye başkanı seçilmesi durumunda kadınların örgütlenmesine, istihdam edilmesine, üretmesine destek olacaklarını belirterek, "Öncelikli hedefimiz Yenişehir’de kadın işsizlik oranını sıfıra indirmek. Yenişehir kadının mutlu olduğu, kadının üretici olduğu kent olacak" dedi.

 

Tarih : 25 Kasım 2018 Pazar 02:35   Okunma : 948

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kadına yönelik şiddet sorununun, ataerkil kapitalist toplumun, gericiliğin, kadını eve hapsetmek isteyen baskıcı rejimlerin yarattığı, büyüttüğü, sürekli hale getirdiği bir sorun olduğuna değinen Öztoprak, bu sorunun ortadan kaldırılması için öncelikle devletin ve toplumun ataerkil bakış açısından kurtulup eşitlikçi bakış açısına kavuşması gerektiğini söyledi.

Kadına şiddet vakasının olağan, sıradan görülemeyeceğini, şiddete herhangi bir gerekçe ya da hafifletici sebep bulunamayacağını ifade eden Halil Öztoprak, kadına yönelik şiddetle mücadele de yerel yönetimlere de sorumluluk düştüğüne işaret etti.

‘KADIN AÇ KALMAYACAĞINI, AÇIKTA KALMAYACAĞINI BİLMELİ’

Kadınların sadece fiziksel ve cinsel şiddete değil psikolojik ve ekonomik şiddete de uğradığını, ekonomik ve psikolojik şiddet karşısında kendini çaresiz hisseden şiddet mağduru kadınların, fiziksel şiddete katlanmak, şiddeti saklamak zorunda kaldığını ifade eden Halil Öztoprak, "Devlet, belediyeler ve toplum, şiddet gören kadının çaresiz olmadığını yaşamın her alanında göstermelidir. Fiziksel ve cinsel şiddet gören kadın, buna isyan ettiğinde, yargıya gittiğinde aç kalmayacağını, açıkta kalmayacağını, işsiz kalmayacağını bilmeli, bunun güvencesini hissetmelidir" dedi.

‘KADIN ÇALIŞMA YAŞAMINDAN KOPARALIP EVE KAPATILMAK İSTENİYOR’

Yoksulluğu ‘bir toplumun işlemediği bir suçtan dolayı cezalandırılması’ olarak yorumlayan Halil Öztoprak,  “Toplumun tüm kesimleri AKP iktidarında giderek daha yoksul ve eğitimsiz hale getirildi ama en büyük ceza kadınlara verildi. Kadın hem yoksul bırakıldı, hem çalışma yaşamından koparılmak, eve kapatılmak istendi. Yerel yönetimlerin buna dur diyecek potansiyeli var. Biz bu potansiyeli değerlendireceğiz” diye konuştu.

KADINLAR OT DA YETİŞTİRECEK, GDO’SUZ BEBEK MAMASI DA YAPACAK

Yenişehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, kadınların hem toplumsal, hem ekonomik olarak güçlenmesi, görünür olması için projeler geliştireceklerini ifade eden Öztoprak, "İlçemizde Tarım Meclisi, Eğitim Meclisi, Kadın Meclisi kurma hedefimiz var. Öncelikle Kadın Meclisi ve Kadın Meclisi bünyesinde Kadın Üretim Kooperatifi kuracağız. Bu kooperatif aracılığıyla ekonomik değeri olan 40'tan fazla otun üretimini yapacağız. Bu ürünleri kadın üretici pazarında satacağız.  Gül yetiştiriciliği, sahlep yetiştiriciliği, bal ormanı, keçiboynuzu ormanı kurup kadınlar için çalışma alanları yaratacağız. Kadınları ürettiği otları belediyenin yurtlarının, misafirhanelerinin yemekhanelerinde değerlendireceğiz. Türkiye’de bir ilk olarak gıda mühendisi, kimya mühendisi, işletmecisi, muhasebecisi, güvenliği, çalışanı, şoförü tamamen kadınlardan oluşan bir belediye girişimi ile ilk defa yüzde 100 yerli malı,  GDO içermeyen çocuk maması üreten bir girişim kuracağız. Çocuklara, bebeklere yönelik olan bu girişim çocuk maması, takviye gıda üretecek. Bu projede en az bin kişi istihdam edilecek" dedi.

‘HER MAHALLEYE KREŞ AÇACAĞIZ, KADINLAR ÇALIŞMA YAŞAMINA KATILABİLECEK’

Her mahallede açacakları kreşlerde, o mahalledeki kadınları istihdam edeceklerini söyleyen Halil Öztoprak, "Çocuklar sevgi ile ayrımcılıktan ve siyasete bulaştırılmadan sevgi ile büyüyecek. Yenişehir ilçesinde yaşayan kadınlar, çocuklarını güvenli bir kreşe bırakıp çalışma hayatına katılabilecek. Kadınların öncelikle para kazanmasını, kendine güven duymasını sağlayacağız. Yenişehir kadının mutlu olduğu kent ve kadının üretici olduğu kent olacak. Kadınların örgütlenmesi, başta sığınmaevleri, danışma evleri gibi kurumların kurulması, geliştirilmesi sürecinde kadın derneklerinin görüşüne göre hareket edeceğiz. Kadın örgütleriyle birlikte karar alacağız.  Evet bunları ve daha fazlasını yapabiliriz, birlikte yapabiliriz, istersek yapabiliriz. İhtiyacımız olan tek şey istemek ve harekete geçmek" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, YENİŞEHİR İLÇE ÖRGÜTÜ, HALİL ÖZTOPRAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA