19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Başkan Kocamaz Hal Esnafı İle Bir Araya Geldi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafındanAkdeniz ilçesinde yer alan Toptancı Hal Kompleksi’ne yapılan hizmetlerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 1 Aralık 2018 Cumartesi 00:12   Okunma : 945

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafındanAkdeniz ilçesinde yer alan Toptancı Hal Kompleksi’ne yapılan hizmetlerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Kocamaz, hal esnafının sorunlarını dinlerken, halde yapılan iyileştirmeler ve yapılması planlanan projeler hakkında hal esnafına bilgiler verdi.

“Günübirlik siyaset yapmadık, her zaman çözüm noktasında yaklaştık”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksine yapılan hizmetlerin tanıtımını gerçekleştirip hal esnafının istek ve önerilerini dinledi. Başkan Kocamaz’ınBüyükşehir Belediyesi olarak Toptancı Hali’nde yapılması planlanan projelerle ilgili değerlendirmelerde de bulunduğu toplantıya Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Şen, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Onursal Başkanı Refik Canatan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, meclis üyeleri ile hal esnafı katıldı.

Toptancı Hal Kompleksi’nde gerçekleşen program Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz ilçesine yapılan hizmetlerin yer aldığı tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Tanıtım filminin ardından bir konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün hal esnafımızın sorunlarını dinlemek, göreve geldiğimiz günden bu yana halde yapılan iyileştirmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak, hem de bundan sonra yapılması gereken ne varsa onlarla ilgili konularda istişare etmek üzere hâlimizi ziyaret ediyoruz” dedi.

2014 öncesindede Hal Kompleksi’ne geldiklerini anımsatan Başkan Kocamaz, “O zaman da olması gerekenleri, yapılması gerekenleri paylaşmıştık. Bizler hiçbir zaman siyaseti halkın menfaatleri, kentin sorunları dışında değerlendirmedik. Günübirlik siyaset yapmadık. Her zaman olaylara çözüm noktasında yaklaştık. Hiçbir zaman da işi sabunlayıp geçmedik. Allah’a çok şükür ki 25 yıldır her seçim döneminde vatandaşlarımız bize olan desteğini artırarak devam ettirdi. Siyasette böyle şeyler oluyor. Siyasette her zaman başarılı insanlar istenmeyebiliyor. Çünkü siyasetçi bir yol açamıyorsa, ufku genişletemiyorsa ve siyasette uzun yıllar patinaj noktasında kalıyorsa mutlaka daha başarılı insanlar göze batıyor ve her zaman tehlike arz edebiliyor. Dolayısıyla biz böyle bir dönmeden geçiyoruz. Ancak ben bütün halkımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu süreç başladığı günden itibaren partili, partisiz her siyasi görüşten insanlar gece-gündüz demeden ya bizi arıyorlar ya gelip yanımızda yer alıyorlar, desteklerini belirtiyorlar. Üzüntülerimizi paylaşıyorlar ve her ne pahasına olursa olsun mutlaka bu yola devam etmemiz gerektiğini ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Bizim koltuğa değil, kentin hizmete ihtiyacı var”

Hizmetlerin kesintisiz bir şekilde bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Biz siyaseti halkımız için yapıyoruz. Şahsımız için yapmıyoruz. Kim nasıl değerlendirirse değerlendirsin Cenab-ı Allah bize nasip etmiş, bu halk bize destek vermiş, 25 yıl görev yaptıktan sonra da bizim halen koltuğa ihtiyacımız yok. Ama bu kentin hizmete ihtiyacı var. Halkın büyük bir kısmının böyle bir talebi olduğu için biz daha önce 2014’te nokta koyacağız dediğimizde de bize noktayı koydurmamışlardı. Bu Büyükşehirler ne olacak demişlerdi. Şimdi tam tersi bir olayla karşılaşıyoruz. O zaman bize söylenen sözü biz de bugün bu kararı alanlara söylüyoruz. O zaman Mersin’in durumu ne olacak? Tabi ki biz Mersin’i sahipsiz de bırakmayacağız, yalnız da bırakmayacağız. İnşallah hizmetleri kesintisiz bir şekilde bundan sonra da sizlerle birlikte sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Mersin’in yıllardır ihmal edildiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Aziz Atatürk 17 Mart 1923’te ‘Mersin’e Sahip Çıkın!’ demiş ama uzun bir süre Mersin’e sahip çıkmakta maalesef çekimser davranmışız. 2014’tebir sloganla yola çıkmıştık. ‘Gelin Mersin’i Birlikte Yönetelim, Birlikte Büyütelim’ demiştik ve o günden itibaren de Mersinli Mersin’e sahip çıkmaya başladı. Sonrasında ise Mersin, Cumhuriyet döneminde görülmemiş hizmetlere bu 4 buçuk yıllık süre içerisinde kavuştu” diye konuştu.

“Mersin’e yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek”

Başkan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’e yapılan ilklerden söz ederek “Mersin Hali’ne gelen ürün ne kadar kaliteli olursa Mersin’in de değeri artar, o ürünün de değeri artar. Tozlu yolların kenarında yetiştirilen sebze meyvenin kalitesi ile bugün asfalt yolların kenarındaki yetiştirilen sebze ve meyvenin kalitesini bir tutmak mümkün değil. Düzgün yollardan gelen, sarsılmadan, ezilmeden hale ulaşan ürünün kalitesi de ona göre değerlendirilir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz belki hizmetlerimizi tek tek anlatmakta biraz zorlanıyoruz ama mütevazı olmaya da gerek yok. Biz cennetten bir  köşede yaşıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz ve onun için yatırımlarımız ve desteklerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

Ömrünün ülkeyi bölüp parçalamak isteyenlerle mücadele etmekle geçtiğini anlatan Başkan Kocamaz,“Bizim bu saatten sonra sadece siyaset için bir yere aday olmamız ya da bir yere talip olmamız mümkün değil. Biz bu saatten sonra sadece ve sadece hizmet için bir yere talip oluruz ve inşallah verdiğimiz sözleri de sizlerin duası ve Cenab-ı Allah’ın yardımı ile gerçekleştirmek hepimize nasip olur.Bizim ömrümüz mücadele ile geçti. 50 yıldır bu ülkeye göz diken, bir şekilde bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainlerle her zaman ve her yerde mücadele ettik. Bundan sonra da bu mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Dolayısıyla eden mutlaka bulacak. Kimsenin ahı kimsede de kalmayacak” şeklinde konuştu.

“Bizler halkımızdan hiçbir zaman ayrılmadık”

50 yıldır birlikte mücadele ettiği siyasi partisinden şartlar gereği ayrılmak durumunda kaldıklarını aktaran Başkan Kocamaz, “Bu kadar badire atlatmamıza rağmen en son geldiğimiz noktada böyle bir olayla karşılaşmamız gerçekten onur kırıcı bir olay. Rencide edici bir olaydı. Dolayısıyla 50 yıldır birlikte mücadele ettiğimiz siyasi partimizden şartlar böyle gerektirdiği için ayrılmak durumunda kaldık. Ama şunu herkes bilsin ki hizmetten ve halkımızdan hiçbir zaman ayrılmadık. Bundan sonra da ayrılmayacağız. Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu ülke hepimizin, bu Mersin hepimizin” dedi.

“Mersin ortak paydasında birleşeceğiz”

Birlik ve beraberlikten yana olan herkesin başının tacı olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “İnsanlar farklı yerlerde doğabilir ama bu topraklar üzerinde yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu ülkenin değerlerine karşı çıkmadığı sürece, bu ülkede birlikten ve beraberlikten yana tavır koyduğu sürece, şanlı al bayrağın altında birlikte yaşamaktan gurur duyduğu sürece herkesbizim başımızın tacı. Onun için hizmete koşturuyoruz. Onun için Mersin’i bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Fiziki olarak elbette belediyeler kentin ihtiyaçlarını giderecekler, problemlerini giderecek, ortaya çıkan eserleri herkese eşit şekilde kullandıramadığınız sürece yaptığınız hizmetin de çok fazla anlamı olduğunu düşünmüyorum. Onun için diyoruz ki biz Mersin’de yaşayan bütün vatandaşlarımız olarak Mersin ortak paydasında birleşeceğiz. Gönüllerimizi birleştireceğiz. Mademki bu kentte yaşıyoruz, havasını teneffüs ediyoruz, suyunu içiyoruz. O halde hoşgörü ve barış içerisinde birbirimize yaklaşmak durumundayız. Bu kentte yaşayan herkes bizim başımızın tacı. Biz de birlik ve beraberlik konusunda her zaman hassasiyetimizi sürdürdük. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Herkese eşit mesafede durduk ve bundan sonra da aynı politikayı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hal esnafından “Devam” sözü

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Şen deBüyükşehir Belediyesi tarafından Hal Kompleksine yapılan hizmetlere teşekkür ederek, “Yıllardır Mersin’de yaşayan bir Mersin sevdalısı olarak 20 yıldır belediyecilik adına en ufak hizmeti almakta dahi zorlanan bir vatandaş olarak özlem duyduğumuz, kangren haline gelen, kar topu gibi büyüyen, adeta bir mega köy kent konumundaki Mersin’in sorunlarını ancak vizyon sahibi, bilgili, tecrübeli bir belediye başkanının çözeceğine inancımız tamdı. Rabbime hamdolsun ki 2014 Mart ayındaki seçimlerde bunların hepsinin vücut bulduğu Büyükşehir Belediye Başkanımıza kavuştuk. Allah’ın izniyle 2019’da da Burhanettin Başkanımızla devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  BURHANETTİN KOCAMAZ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA