24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

Başkan Kocamaz: “Bu daha başlangıç”, “Mersin’e Yapacak Daha Çok işimiz Var”


Mersin’e Yapacak Daha Çok İşimiz Var”sloganıyla her ilçede tanıtım toplantıları, açılışlar ve temel atma törenleri düzenleyen Başkan Kocamaz, “Bir kez daha aday olarak Mersin’e hizmet startını yeniden verdiğimizi ilan ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2018 Pazartesi 03:47   Okunma : 1226

Başkan Kocamaz: “Bu daha başlangıç”, “Mersin’e Yapacak Daha Çok işimiz Var”

Mersin’e Yapacak Daha Çok İşimiz Var”sloganıyla her ilçede tanıtım toplantıları, açılışlar ve temel atma törenleri düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut’ta hayata geçirilen projelerin toplu açılış töreninde bugüne kadar hayata geçirilen hizmetlerin bir başlangıç olduğunu belirtti. Başkan Kocamaz, “Bir kez daha aday olarak Mersin’e hizmet startını yeniden verdiğimizi ilan ediyoruz” dedi.

“Projelerimiz sizlerin desteğiyle devam edecek”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, “Mersin’e Yapacak Daha Çok işimiz Var” parolasıyla devam ettiği ilçe programlarının son durağı Mut oldu. Başkan Kocamaz, Mut ilçesinde kendisini karşılayan onlarca araçlık konvoy ve yüzlerce vatandaş ile bir araya gelerek, Mut Sanayisi Alt ve Üst Yapı Açılışı, Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi ve Hacıahmetli İçme Suyu Şebeke Açılışı, Dosteli Market Açılışı ve Fidan Dağıtımı ile Evren Güzleği Yayla Yolu’nun açılış törenlerini gerçekleştirdi.

Toplu açılış törenlerindeki konuşmasında Hizmet maratonuna devam edeceğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bize güvenenlerin, bizimle yol arkadaşlığı yapanların, bu hizmetlerin devamını isteyenlerin ve ‘Derdimiz Hizmet Sevdamız Memleket’ diyenlerin bu beklentilerini boşa çıkarmak bize yakışmazdı. Dolayısıyla önümüzü kesmeye de çalışsalar biz bu işte varız diyoruz. Biz bu işte devam diyoruz. Biz başlattığımız ve projelerini hazırladığımız bu hizmetlerin inşallah sizlerin desteğiyle devam edeceğini düşünüyoruz”dedi.

“Mersin Cumhuriyet tarihinde görmediğini 4,5 yılda gördü”

Mersin’in Cumhuriyet tarihinde görmediği hizmetleri 56 ayda gördüğünün altını çizen Başkan Kocamaz “Hayatımın yaklaşık 11 yılını öğretmen olarak geçirdim. 25 yıldır yani çeyrek asırdır da memleketimiz insanlarına bir belediye başkanı olarak hizmet vermeye çalışıyorum. Tabi ki her görev kutsal. Görev ya evinde barkında hamisi olduğu insanlara rızık temin etmek için yapılıyor ya da vatana, millete, geleceğe hizmet etmek için yapılıyor. Cenab-ı Allah’a binlerce kere şükrediyorum ki bana bu görevlerin her türlüsünü nasip etti. Bunca yıllık görev hayatımda en fazla haz aldığım, en fazla mutluluk yaşadığım öğretmenlik dönemleriydi. Çünkü orada şekillendirdiğiniz gençler, çocuklar geleceğin Türkiye’sinde rol alıyor ve bizden sonraki nesillere bayrağı gönül rızasıyla taşıtmanın gururunu da yaşatıyor. İddia ediyoruz; Mersin şu 4 buçuk yılda aldığı hizmeti maalesef Cumhuriyet döneminde alabilmiş değil. Demek ki at binenin, kılıç kuşananın. İşi ehline verirseniz ve o ehil sahibi sizler adına bir vebal olarak bu görevi devraldıysa, sorumluluk bilinciyle hareket ediyorsa bilin ki o beklentileriniz mutlaka hayata geçecektir. İşte bu 4 buçuk yılda olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

30 Mart 2014 seçimleri öncesinde vatandaşların oylarına talip olurken, Mersin’i bir uçtan bir uca tüm ilçeleriyle, beldeleriyle, köy ve mahalleleriyle dolaştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Kendimizi ve yapmak istediklerimizi, bugüne kadar Tarsus’ta verdiğimiz hizmetleri anlattık. Her şeyi beceririz ama yalan söylemeyi beceremeyiz dedik. Bir konuda söz verdiysek sonuna kadar arkasında durur ve onu mutlaka hayata geçiririz ama yapamayacağımız hiçbir işin de sözünü vermeyiz dedik. Dolayısıyla bu geçen yaklaşık 56 aylık süre içerisinde Mersinli bizi daha yakından tanıdı. Bugüne kadar 95 yıllık Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler şu 56 aylık süre içerisinde vatandaşlarımıza ulaştırıldı” şeklinde konuştu.

“Biz hiçbir zaman küçük düşünmedik”

Yılların ihmaline uğramış Yörük ve Türkmen beldelerinin bütün problemlerini bir anda çözme şansları olmadığını ancak imkansız denileni yapabilmek için görev aldıklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “Salavat kuvvete bağlı derler. Biz de çukurdan aldığımız ve sadece tabelada adı Büyükşehir olarak geçen belediyeyi önce yeryüzüne çıkardık. Daha sonra da kurucu Belediye Başkanlığı görevi üstlendiğimiz bu görevin il 1 yılını Mersin’in bütün ilçelerinde yapılandırma, kaynak arayışı, personel oluşturma, plan, proje derken maalesef geçmişte kurumsallaşma olmadığı için zorlanarak geçirdik. Allah’a çok şükür ki geçmişten edindiğimiz tecrübelerle bu yeni bütünşehir yasasının içini bir yıl içerisinde doldurmayı başardık. Bugün geldiğimiz noktada devraldığımız borcun altında olmamıza rağmen şu anda Mersin’in her tarafı hizmetle buluşmuş durumda” diye belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıkları dönemde, Mersin’in Türkiye’deki 30 Büyükşehir içerisinde en geri kalmışlardan bir tanesi olduğunu belirterek, 4 buçuk yıl boyunca kentte yıllardır görülmemiş hizmetleri hayata geçirdiklerinden söz eden Başkan Kocamaz, “Hiç bir zaman küçük düşünmedik” dedi.

“Biz yanlışları söylemiştik”

Görevde bulundukları 56 aylık süre içerisinde çok büyük zorluklar çektiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Ülkemiz seçim üstüne seçim yaşadı ve hepsinden önemlisi 15 Temmuz gibi bir hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bu darbe girişimini fırsat bilen FETÖ’cü hainler, kendilerinin yakınlarını bu işin dışında tutabilmek için projeksiyonu başka yerlere çevirdiler ve Büyükşehir Belediyemizi de hedef aldılar. Allah’a çok şükür ki o günde haykırdık şimdi de haykırıyoruz.  ‘Bu belediyede Apo’cu da olmaz FETÖ’cü de olmaz’.  Arkadaşlarımız yargılandı ve beraat oldu. Bize bu kumpası yapanların nasıl bir hain oldukları yine mahkeme kararları ile tescillendi ve şu anda mahkumiyet aldılar. Ardından Türkiye çok büyük bir ekonomik krizle baş başa kaldı. Şu anda hükümet bütün yatırımları yayınladığı genelge ile durdurmuş durumda. Tüm bunların yanında ilk günden bu yana gerçekten gece gündüz demeden verdiğiniz gayretler neticesinde otobüsü hazır hale getirip, içini doldurmuşuz tam kontağı çevireceğimiz anda son 3 aydır yaşadığımız hadiselerle karşı karşıya kaldık. Siyasette özellikle siyasetin tepesinde bulunanlar boynuzun kulağı geçmesinden rahatsız oluyorlar. Hizmet üretilmesinden, birşeyler üretilmesinden maalesef rahatsız oluyorlar. Bu geçen 56 aylık süre içerisinde referandumlar, cumhurbaşkanlığı seçimi, 3 defa genel seçim yaşadık ve maalesef bu genel seçimler neticesinde hele de 24 Haziran seçimlerinde MHP beşinci parti konumuna geldi. Demek ki bir yerlerde ya kendimizi anlayamamışız yada anlattığımız şeylere vatandaşlarımız çok fazla inanmamış. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi kazanmış bir MHP maalesef beşinci konumuna geldi. Biz yanlışları söylemiştik. Mersin kontenjan istemiyor demiştik. Mersin iyi bir araştırmayla adaylarının Mersin’den olmasını talep ediyor demiştik. Ama halkı bir kenara iterek, halka sormadan, halka rağmen siyaset yapmaya çalıştığınızda halk da tavrını koyuyor ve girdiğiniz seçim hüsranla sonuçlanabiliyor” şeklinde konuştu.

“Mersin’e hizmet startını yeniden verdiğimizi ilan ediyoruz”

Partisinden istifa eden ancak 2019 seçimlerinde yeniden aday olacağını belirten Başkan Kocamaz, “Mersin’in her tarafında insanlar bize yapılan bu uygulamanın bir haksızlık olduğunu ifade ediyor. Hangi siyasi partiden olursa olsun bizimle yol yürüyeceğini ve mutlaka bir şekilde aday olmak mecburiyetinde olduğumuzu ifade ediyor. Elbette büyük mücadeleler içerisinden geçmiş, hatta şu an kurşunlardan, bombalardan kurtulduğu için uzatmaları oynayan bir kardeşiniz olarak böyle bir haksızlığı, vefasızlığı hak etmediğimizi düşünüyoruz. Bizimle yola çıkan arkadaşlarımızı öksüz bırakmamak ve onların ısrarlarının sonucunda yeniden aday olarak Mersin’e hizmet startını verdiğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Aslında yapılan bu hareket sadece bana değil 1994’ten bu yana bizimle yol yürüyen, bize güvenen ve Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim anlayışıyla yola çıktığımız tüm Mersinlilere yapılmış bir harekettir. Dolayısıyla ben bütün Mersinli hemşerilerimi Mersin tarihinde ilk defa bir Yörük çocuğunun Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yönetime gelmesine rahatsız olanlara karşı birlik ve beraberliğe davet ediyorum” diye konuştu.

Halkın beklentilerine cevap vermek adına yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Elbette talep vatandaşlarımızdan. Bu talebe karşılık vermek de bizden. Takdir ise Cenab-ı Allah’ın olacaktır. Çıktığımız bu yol bizim için sıradan bir yol değil. Bu halkın beklentilerine cevap vermek için bir hizmet yoludur diyorum. 5 dönem, yaklaşık çeyrek asır bu millete hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak bu vefasızlığa karşı duracağınızı ve bugüne kadar hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun bugün Mersin’in birliği, bütünlüğü, sevgisiz, hizmetsiz kalmaması, barış ve kardeşlik ortamının daha da yükselmesi, yücelmesi için bizimle birlikte olacağınıza yürekten inanıyorum. Bunun bir nefis mücadelesi olmadığını, bunun Mersin’i sahiplenmek için siyasi parti düşüncelerini bir kenara bırakıp aziz Atatürk’ün sözünün içini doldurmak, Mersin’e sahip çıkmak için dost düşman herkese göstereceğinizi umuyor sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyor, yüce Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Mut’ta hayata geçen projeler ve açılışı gerçekleşen tesisler şu şekilde;

Mut Sanayisi Alt Ve Üst Yapı Açılışı:1200 m yağmur suyu hattı döşendi, 7500 ton sıcak asfalt kullanıldı.

Etüt Merkezi Açılışı:Proje maliyeti 69.900,00 TL. Proje Kapalı Hizmet Alanı 800 metrekare. Mevcut binanın içerisinde 7 adet 22 metrekare sınıf, öğretmenler odası, müdür odası, etüt odası, kantin, dinlenme odası ve tuvalet bulunmaktadır.

Hacıahmetli Mahallesi İçme Suyu Şebeke Hatları Yenileme ve Zeyker Yaylası 50 Metreküplük İçmesuyu Deposu Bakım ve Onarımının Açılışı: Mut İlçesi Hacıahmetli Mahallesi'nde bulunan eskimiş ve sık sık arıza veren içmesuyu şebeke hattının yenileme çalışmaları tamamlandı. Yürütülen içmesuyu çalışmaları kapsamında yaklaşık 5 bin 457 metre içmesuyu şebeke hattı yenilendi. Zeyker Semtinde bulunan 50 metreküplük deponun bakım ve onarımı yapıldı.

Dosteli Market Açılışı:Proje maliyeti 32.600,00. Proje Kapalı Hizmet Alanı 250 metrekare. Mevcut binanın içerisinde, kiralanan mevcut binaya tadilat yapıldı. Reyon, mutfak ve çalışma ofisi oluşturuldu.7. şubesi Mut’ta faaliyete başladı.

Fidan Dağıtımı:Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi kapsamında Ceviz Fidanı Dağıtımı Projesi’ ile üreticilere yüzde 50 hibeli 810 adet ceviz fidanı dağıtımı ve ‘Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi kapsamında Zeytin Fidanı Dağıtımı Projesi’ ile de üreticilere yüzde 50 hibeli 20780 adet zeytin fidanı dağıtımı yapıldı.

Evren Güzleği Yayla Yolu Açılışı(13 Km):320 metre buz beton boru kullanılarak yağmur suyu bertaraf edildi. Serpme-sulama-sıkıştırma işlemlerinin ardından 5,2 km sathi asfalt kaplama yapılarak hizmete açıldı.

Paylaş :
Etiketler :  BURHANETTİN KOCAMAZ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA