19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Yetkililer Çığlığımıza Ses Versin !”


Sanığın en ağır şekilde cezalandırılması, kasten ve korkunç bir şekilde işlenen bu suç için hiçbir indirimin yapılmaması hepimizin ortak mücadelesi olacaktır

 

Tarih : 4 Aralık 2018 Salı 23:24   Okunma : 1042

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner yaptığı basın açıklaması ile Mersin’de boşandığı eşi tarafından 28 Kasım’da katledilen Cemile Ertürkoğlu cinayetini ve tüm kadın cinayetlerini kınadı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Sorunlar çığ gibi büyüyor, kimse çözüm üretmiyor. Yetkililer lütfen çığlığımıza ses versin” dedi. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner ise, “Sanığın en ağır şekilde cezalandırılması, kasten ve korkunç bir şekilde işlenen bu suç için hiçbir indirimin yapılmaması hepimizin ortak mücadelesi olacaktır” ifadesini kullandı.

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Mahmudiye mahallesinde yaşayan Cemile Ertürkoğlu’nun boşanmak istediği eşi Mustafa Ertürkoğlu tarafından katledilmesini kınamak amacıyla Mersin Baro Odası’nda yapılan basın açıklamasına, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri, avukatlar,CemileErtürkoğlu’nun abisi Cem Aslan katıldı.

“SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR, KİMSE ÇÖZÜM ÜRETMİYOR”

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, ülkemizde ve kadına şiddetin dünyada her geçen gün daha da artığının altını çizerek,“Ülkemizde ciddi anlamda bir şiddet sorunu baş gösteriyor ve bunun önüne geçmek için kimse çözüm üretmiyor. Gerek Mersin Barosu olarak, gerekse sivil toplum örgütlerimiz sokakta, basın açıklamalarımızla kadın cinayetleri konusunu gündemde tutmaya çalışıyoruz. Baromuzda da en aktif çalışan Kadın Hakları Merkezimiz ve Çocuk Hakları Merkezimizdir. Keşke bu merkezlerimiz daha az çalışsaydı, daha az sorunla ilgilenseydi ama maalesef bu sorunlar çığ gibi büyüyor. Bunun artık toplumsal bir sorun olduğunun bilincine varmamız gerekiyor. Buna göre, toplumsal uzlaşıyı sağlayacak, şiddeti önleyecek etkin projelerin, yasaların bir an önce hayata geçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HİÇBİRİ İLK DEĞİL, SON DA DEĞİL”

Mersin’de Özgecan cinayetinden sonra ikinci bir acı olay yaşadıklarını ifade eden Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,“Hiçbiri ilk de değildi, son da değildi. Bu konudaki çığlığımıza yetkililer lütfen ses versin. Biz bu işlerin takipçisi olacağız. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz çok fazla dava takip etmektedir. Bize müracaat eden veya bizim farkında olup müdahale ettiğimiz kadına şiddetle ilgili neredeyse bütün davalara müdahil oluyoruz, bütün davaları takip ediyoruz. Kadın Hakları Merkezimiz bu konuda çok etkin ve özverili çalışıyorlar. Kadın Hakları Merkezimizde görev yapan bütün meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AV. ŞİRİN GÜNER: “SANIĞIN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASI, HEPİMİZİN ORTAK MÜCADELESİ OLACAK”

Daha sonra açıklama yapan Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, “Mağdur ailenin acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz. Cinayeti nefretle kınıyoruz.Yine bir kadın boşanmak istediği için öldürülmüştür. Sanık bu suçu tasarlayarak ve canavarca hislerle işlemiş bulunmaktadır. Sanığın işlemiş olduğu bu suç nedeniyle yaptığı savunma; kadın cinayetleri sanıklarının yapmış olduğu “ kalıp savunmadan” başka bir şey değildir. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak yargılama süreci boyunca ailenin yanında olacağız. Cemile için adalet sağlanana dek, hukuksal mücadelemiz devam edecektir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılması, kasten ve korkunç bir şekilde işlenen bu suç için hiçbir indirimin yapılmaması hepimizin ortak mücadelesi olacaktır” şeklinde konuştu.

“KADIN CİNAYETLERİ KADINI YOK SAYAN ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR”

 Açıklamasında kadın katillerine ceza indirimi uygulanmaması, hafifletici sebepler aranmaması ve caydırıcı ceza verilmesi gerektiğine vurgu yapan Av. Şirin Güner, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporlarında, 2017 yılında 409 kadının öldürüldüğü, 2018 yılı bitmeden bu sayının 397’ye ulaştığı, Mersin’de her iki ayda, bir kadının öldürüldüğü bilgisi hepimizin malumudur. Kadın cinayetlerinin tümü; kadını yok sayan, kadını yok etmeyi kendine hak sayan bir zihniyetin ürünüdür. Buna karşı toplumsal olarak mücadeleöngörüyoruz. Toplumun kadın cinayetlerine, kadınların uğradığı her türlü şiddete sessiz kalması; yeni mağdurlar ve mağdur aileleri yaratacaktır.Kadınların yaşam hakkına yönelen bu suçlarda sanıklara hak edilen cezaların verilmesi, mücadelemizin temelini oluşturmaktadır. Bu mücadelemiz, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet son bulana kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  bilgin yeşilboğaz, mersin barosu, insan hakları, kadın hakları merkezi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA