23 Nisan 2024 Salı

17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI   12:16   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI   11:14   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "ŞİMDİ PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRETME ZAMANI"   10:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI, ÇAYIROVA BELEDİYESİ`Nİ 79-67 YENDİ   10:46   ZEYDAN KARALAR: “GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI`NI KUTLUYORUM”   10:42   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 23 NİSAN MESAJI   10:21   ÖMER FETHİ GÜRER: "GEÇEN YILA GÖRE KURBAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI"   09:47   OSMANİYELİ ESNAF: "İNSANLAR ÇORBANIN FİYATINA BAKIP ‘YARIM ALABİLİR MİYİM, BOL EKMEK ALABİLİR MİYİM` DİYOR"   09:14   MERSİN`DE 23 NİSAN COŞKUSU SÜRÜYOR   23:01   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "TÜRKİYE UYUŞTURUCU CEHENNEMİNE DÖNDÜ"  
 
     
   

Deniz Baykal’dan o sözler için açıklama..


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Trabzon’daki, “Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın” sözlerine açıklık getirdi.

 

Tarih : 17 Mart 2017 Cuma 21:07   Okunma : 1392

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili, Ordu İl Başkanlığınca Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yeni anayasanın Türkiye’ye yakışmayacağını ve böyle bir yetkinin kimseye verilemeyeceğini öne sürdü.

EVLİYAYI BOZAR

Trabzon’da yaptığı konuşmasına değinen Deniz Baykal, “Geçenlerde bu konudaki kararlılığımı ifade etmeye çalışırken, ‘Bu kadar yetki bir evliyaya bile verilmez, evliya olsa, bu yetki evliyayı da bozar’ dedim. Daha sonra aynı şeyi Trabzon’da peygamber diye söyledim. ‘Deniz Baykal peygambere hakaret etti’ diye troller, yani maaşlı yalan kampanya yapma görevlileri, gürültü patırtı koparmaya çalıştılar.” diye konuştu.

HAKARET ETMİYORUM

Baykal, “Ben bunu söylerken ne bir evliyaya, ne haşa peygamberimize ya da herhangi bir peygambere hakaret etme anlayışı içinde bunu söylemiyorum.” ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oradaki ifade… Hazreti Adem’den bu yana 124 bin peygamber geldi geçti. O 124 bin peygamberden herhangi birisini ben ima ederek, bunu söylemiyorum. Benim gözümde peygamberlik dediğim şey yüksek ahlaki vasıflar ve üstün nitelikler taşıyan örnek bir şahsiyet. Bu anlamda birisini dahi bozar bu dedim. Onu daha önce evliya diye ifade ettim, Trabzon’da peygamber dedik. Küçük harfle yazılan peygamber. Herhangi bir peygamber değil. Yani 124 bin kişinin vasıflarını taşıyan birisi bile, üstün ahlaki nitelikli, üstün nitelikleri olan bir örnek şahsiyet bile bu anayasaları işletmez, böyle bir anayasal düzen konulmaz. Herkes hesap verir. Peygamberler Allah’a hesap verir, Kuran’a hesap verir.”

İFTİHAR EDİYORUM

Deniz Baykal, bu konuda kendilerinin hiçbir tereddüt ve şüphelerinin olmadığını vurgulayarak, “Biz iftihar ediyoruz. Benim sevgili Peygamberimizle ilgili düşüncülerimi merak edenler, 2010 yılının Nisan ayındaki Kutlu Doğum Haftası’nda yaptığım konuşmayı bir okusunlar.” diye konuştu.

Böyle bir çaba içine girilmesine şaşırmadığını belirten Baykal, iki gündür Karadeniz’de bulunduklarını ve Karadeniz’in ayakta olduğunu aktardı.

“Karadeniz’de alışmadıkları bir manzarayı görmeye başladılar. Karadeniz’de toplumu böyle bilinçli ve kararlı bir görüntü içinde görmeye alışmamışlar.” diyen Baykal, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Onun için ‘bunu nasıl bozarız’ diye bir arayış içerisine girdiklerini görüyorum. Onun için başvurdukları yol trol yolu, saptırma, kaptırma, hakaret yolu. Onlarla meşgul değilim de Sayın Numan Kurtulmuş’un da adının bu trollerin arasında geçtiğine tanık olmak beni hem şaşırttı hem de üzdü. Gerçekten üzüldüm. Benim sözüne ve kişiliğine değer verme anlayışı içinde olduğum bir siyaset adamı Sayın Kurtulmuş. Onu da bu konuda o kervanın içinde, çarpıtma çabası içinde görmekten gerçekten mutlu olmadım ama o da din ve siyaset ilişkisi konusunda bir şeyler söylemiş. Söylediklerine tamamen katılıyorum.”

ARKADAŞINA DA ANLATACAĞINA İNANIYORUM

Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un din ve siyaset ilişkisi konusunda doğru ve güzel şeyler söylediğini, bundan memnun olduğunu ve kendisini kutladığını vurgulayarak, “Ama Sayın Kurtulmuş’un bu sözlerini ‘Haşa Allah’ın vasıflarını taşıyan bir siyasi liderimiz var.’ diyen milletvekili arkadaşına, ‘Siyasi liderimize dokunmak ibadet etmek yerine geçer.’ diyen siyaset arkadaşına da en kısa zamanda anlatacağına güveniyorum.” ifadesini kullandı.

Baykal, daha sonra Samsun’a hareket etti.

Paylaş :
Etiketler :  chp, deniz baykal, trabzon, referandum.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA