28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Kent Konseyi Genel Kurulu Toplandı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

 

Tarih : 13 Aralık 2018 Perşembe 06:45   Okunma : 964

Mersin Kent Konseyi tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu,Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Jeofizik Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilciliği Başkanı Hatice Dilek Çelikkaya, sivil toplum kuruluşları ile dernek yöneticileri katıldı.

“Kent Konseylerini iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaztoplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında,“Tüm dünyada yerinden yönetim anlayışının artık çok fazla talep edildiği ama tam manasıyla da ülkemizde uygulanması yönünde karar almak için defanslar yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Aslında bir ülkeyi yönetmek için merkezi idareler gerekiyor ama kentleri yönetmek için o bölgedeki insanların oluşturduğu meclislerin aldığı kararlarla o bölgenin kalkınmasına ve geleceğine yönelik kararlarını alınması gerekiyor” dedi.

Kentlerin yerel yönetimler tarafından yönetildiğinden söz eden Başkan Kocamaz, “Kent Konseyleri aslında iyi değerlendirilebilirse önemli bir misyon üstlenmiştir. Çünkü Belediye Meclislerinde belli meslek dallarında, belli kesimler için kotalar konmadığı sürece bu sıkıntılar bundan sonra da devam edecek. Benim gönlümden geçen Kent Konseylerinde belli miktarda mimarlar, mühendisler, avukatlar, iktisatçılar, esnaflar, kadınlar mutlaka yer almalı. Ama sadece kim daha çok oy getirir mantığıyla olaylara bakıldığı için Kent Konseyleri, kent meclisleri, istediğimiz evsafta maalesef olmuyor. Onun için Kent Konseylerini iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Bütün sivil toplum kuruluşlarının, esnaf odalarının bu işi ciddiye alarak mutlaka burada yer almaları, görüşlerini ortaya koymaları, o görüşler çerçevesinde kentin geleceğe taşınmasına yönelik ortaya çıkan fikirleri bir rapor halinde en azından Belediye Meclisine sunmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Kent KonseyleriSiyasetçileri de yönlendirebilmelidir”

Özellikle sivil toplum örgütlerinin Kent Konseylerine sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “İçerisinde aktif yer alsınlar. Hiçbir siyasi düşünce taassubu altında olmadan kentin geleceğine yönelik alınacak kararlarda yol gösterici olsunlar. Fikir ortaya koysunlar. Bizim bunlara ihtiyacımız var. Siyasetçiler her zaman her şeyi içlerinden geçtiği gibi söyleyemeyebilirler ama onların söyleyemediği şeyleri özellikle Kent Konseyi’nin buradaki üyelerinin, sivil toplum örgütlerinin ortaya koyması o söylenemeyen şeylerin en azından ülkeyi ve kenti yönetenler tarafından duyulması çok daha önemlidir. Aslında Kent Konseyleri kentin geleceği açısından bir mahalle baskısı da oluşturabilmelidir. Siyasetçileri de yönlendirebilmelidir. Ancak bu şekilde yanlışlardan dönülebilir” diye belirtti.

Lokmanoğlu: “21. yüzyıl insanlığın korkutucu gelecekle yüzleşmek zorunda kaldığı bir dönem olmuştur”

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise yaptığı açılış konuşmasında  “21. yüzyıl açlık, yoksulluk, hesapsızca tüketilen doğal kaynaklar, çevre üzerinde yaratılan ağır tahribat gibi sorunların iyiden iyiye görünür hale geldiği ve hatta küresel bir boyut kazandığı, insanlığın korkutucu bir gelecekle yüzleşmek zorunda kaldığı bir dönem olmuştur. Üzerinde yaşadığı dünyayı kendi elleri ile yaşanmaz hale getiren insanlık nihayet çözümün çevre ve kalkınma arasında bir denge kurmaktan geçtiğini ve sürdürülebilir gelişmenin önemini kavrayabilmiştir. Sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir gelişme kavramlarının temelleri 1992 yılında Rio’da toplanan Birleşmiş Milletler Yeryüzü Zirvesi’nde gündemi oluşturmuştur. Zirvede iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi sorunlu ve çözüme muhtaç 17 farklı hedef tespit edilmiştir. Sürdürülebilir kalkınmanın yerel düzeyde yaşama geçirilmesini ve yaşanabilir yerleşimler oluşturmayı amaçlayan uzun soluklu bir eylem planı yerel toplumsal bir işbirliği stratejisidir”ifadelerini kullandı.

“Kent Konseyleri yerel kalkınmanın gerçekleşmesine yönelik çözüm önerileri üretmektedir”

Yerel kalkınmanın başlıca aktörlerinden bir tanesinin Kent Konseyleri olduğundan bahseden Lokmanoğlu, “Şüphesiz yerel kalkınmanın başlıca aktörlerinden birisi de Kent Konseyleridir. Kentine sahip çıkma, çözümde ortaklık, aktif katılım ilkelerinin temelinde oluşturulan yerel yönetişim modelinin merkezinde Kent Konseyleri bulunmaktadır. Temel işleri ketteki paydaşlarını bir araya getirmek, tüm kenti içine alan ortak bir akıl oluşturmak ve bu doğrultuda özellikle yerel kalkınmanın gerçekleşmesine yönelik çözüm önerileri üretmektir. Kent Konseyleri günümüzün katılımcı, şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışının da anahtarı durumundadır.  Bizler Mersin Kent Konseyi olarak çok şanslıyız. Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak hedefler doğrultusunda yan yana uyum içerisinde çalışmayı başarabilen ender platformlardan birisiyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu tarafından bir faaliyet sunumu gerçekleştirildi. Dilek ve temenniler bölümünde de dinleyicilere söz verildi ve program sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  Kent Konseyi Genel Kurulu Toplandı, yasmina lokmanoğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA