25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Kocamaz’a Açıkça İtiraz Eden Tek Aday Adayından Çağrı


Kocamaz’ın CHP’den aday olma planlarına yüksek sesle itiraz eden tek aday adayı olan Halil Öztoprak uyardı.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 16:55   Okunma : 853

CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, CHP'den ya da CHP-İyi Parti ortaklığından aday olma planlarına karşı çıkan, açıktan muhalefet eden tek aday adayı olduğunu belirterek, "Bu konuda bir çok siyasi sessiz kalırken biz ısrarla, yüksek sesle Kocamaz'a karşı çıktık ve sessiz sedasız değil en üst perdeden ve açık  olarak muhalefet ettik. Kocamaz'a karşı net ve en üst perdeden tavır aldık ve belki de bu sayede sessiz yığınlara öncülük edip seslerini yükseltmelerine öncü olduk" dedi. Öztoprak, "Şimdi yapılması gereken Mersin Büyükşehir'e, Mersinlilerin büyük ölçüde teveccüh edeceği partili bir aday adayımızın adının geç kalınmadan açıklanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, CHP ile İyi Parti arasındaki ittifak görüşmelerini ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, 'ortak aday olma' planının kesin olarak sona ermesini değerlendirdi.

Kocamaz'ın, CHP'den ya da CHP-İyi Parti ortaklığından aday olma girişimleri ortaya çıktığı andan itibaren bu girişime karşı çıktığını, yüksek sesle itiraz eden tek aday adayı olduğunu hatırlatan Öztoprak, 'ölü taklidi yapmak yerine siyasi duruş gösterdiğini' vurguladı. Öztoprak, bu itirazlar sayesinde Kocamaz'ın CHP'den ya da CHP-İyi Parti ortaklığından aday olmasının engellendiğini kaydetti.

CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"1-Yerel seçimlerde elbette cumhuriyeti savunan güçler birlikte hareket etmelidir ve ittifak yapmalıdır. Ancak bu ittifakta temel kriter ülke çıkarları ve yurtseverlik olmalıdır. Elbette partimizden eski MHP'li, eski AKP'li insanlar da aday olabilir, olmuşlardır da. Ancak bu kişiler AKP'ye tavır almış,  kamuoyu önünde AKP'yi  eleştirmiş, tavır almış kişilerdir. Burhanettin Kocamaz ise belediyede skandal denilecek hatalar yapmış, topluma ve şehre karşı affedilmez suçlar işlemiştir. Partisinin ve genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı dehşet hatalara karşı hiç  ses çıkarmayan hatta sürekli onun yanında olan, öven Kocamaz MHP'den aday gösterilmediği zaman dostlukları bozulmuş, hırsı aklının önüne geçmiş ve  büyük bir cürette  adını CHP adayı olarak duyurmaya çalışmış, bu konuda çaba göstermiştir.

CHP ve İyi Parti ortak adayı olmak için tüm gücü ile çalışmış, çok uğraşmış ancak CHP cumhuriyeti kuran, savunan parti olarak bu isme geçit vermemiştir.

Bu konuda bir çok siyasi sessiz kalırken biz ısrarla yüksek sesle Kocamaz'a karşı çıktık ve sessiz sedasız değil en üst perdeden ve açık  olarak muhalefet ettik. Bundan dolayı bize kızanlar, öne çıkıyorsun diyenler, siz herkesten daha mı akıllısısınız diyenler oldu. Ama amacımız asla kişisel mücadele değildi. Aman habersiz kalalım, ölü taklidi yapalım, Mersin'i kim alırsa alsın, Yenişehir'de ben aday olayım diyenlerden olmadık. Kocamaz'a karşı net ve en üst perdeden tavır aldık ve belki de bu sayede sessiz yığınlara öncülük edip seslerini yükseltmelerine öncü olduk. Böylece Burhanettin Kocamaz defteri Mersin'de ve Türk siyasi hayatından sonsuza kadar kapanmıştır.

2- Şimdi yapılması gereken Mersin Büyükşehir'e, Mersinlilerin büyük ölçüde teveccüh edeceği partili bir aday adayımızın adının geç kalınmadan açıklanmasıdır.

3-İlçe adayları da aynı şekilde parti bünyesinden, tabanın ve ilçe seçmenlerinin yakından tanıdığı, sevdiği, oy vereceği kişilerden seçilmeli ve adaylıkları açıklamalıdır.

4-Mersin milletvekilleri, İl Başkanı, Parti Meclisi üyesi olan kişiler kesinlikle tam bir tarafsızlık içerisinde olmalıdır. Milletvekillikleri, İl Başkanı ve Parti Meclisi üyesinin tam bir tarafsızlık içersinde olduğuna dair güven verici bir atmosfer oluşturulmalıdır. Özelikle sosyal medyada Mersin milletvekillerini, İl Başkanını,  Parti Meclisi üyesini zan altında bırakan yorumlara karşı bir açıklama yapılmalıdır.

5- Parti tabanı ve Mersin halkı öne çıkmalıdır. Sesini yükseltmeli, taleplerini kendisi dile getirmelidir. Ülkenin geldiği yıkım ve enkaz, insanların çığlıkları, işsizlik, boşa geçen ömürlerin hesabı sorulmalıdır. Yerel seçimlerden güçlü bir şekilde çıkacağına inandığımız CHP, yasal olarak mümkün olan en kısa sürede erken genel seçime gidilmesini talep etmelidir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA